31 Ocak 2013 Perşembe

EL VE CİLT LEKELERİNE ÇÖZÜM


        Doğal ve bitkisel tariflerle sorunlarınıza çözümler bulmak ve güzelliğinize güzellik katmak mı istiyorsunuz bu konuda doğru yerdesiniz.

Suna Dumankaya nın kitabını okurken en kolay ulaşılabilen malzemeyle en iyi sonucu veren doğal güzellik sırlarından beğendiklerimi sizlerle paylaşmak istedim. 

Suna Dumankaya kim derseniz;
Van da dünyaya gelmiş, anneannesi doğanın gücünü insanlara ulaştırmakla ün yapmış, otlar,yağlar ve özlerle insanları iyileştiren bilge bir kadınmış ve 100 yaşına kadar gayet sağlıklı bir hayat sürmüş. Suna Dumankaya anneannesinden aldığı ve gördüğü bilgilerle yetişip sayısız bitkisel tariflerle pek çok kişinin sorununa çözüm bulmuştur. Türkiye nin doğal ve bitkisel ürünlerle cilt bakımı yapan ilk güzellik uzmanıdır. 1988 yılından beri bir çok TV ve radyo programının konuğu olarak güzellik ve sağlık kürlerini anlatmış ve 3 adet kitabı basılmıştır. 

Geçelim güzellik sırlarımıza, bölüm bölüm yayınlamayı düşünüyorum, bugün lekelerden bahsedelim;

CİLT LEKELERİ

Malzemeler
20 Gram yaş maya
1,5 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı
Yaş mayanın üzerine limon suyunu dökerek iyice karışmasını sağlıyoruz. Leke bulunan cildimize sürerek 20 dakika bekletiyoruz. Ilık suyla duruluyoruz. Haftada 2 kez yaparsak mutlaka çok faydasını göreceğiz.

Aklımızda bulunması gereken bunları yaptıktan sonra cilt leke rengi açılacağı ve kaybolacağı için güneşe çıkarken mutlaka güneş kremi sürmemiz gerektiği. Tenimiz hassaslaştığı için güneş daha çok etki edecektir çünkü.

ELLERDEKİ KAHVERENGİ LEKELER

Malzemeler
1 Yemek kaşığı çökelek (Çökelek cildin yağ dengesini düzenler,sağlamlaştırır)
10 Damla ispirto
10 Damla Limon yağı yoksa zeytin yağı

Hazırlanışı
Tüm malzemeleri karıştırıyoruz, Ellerimize sürüp 15 dakika bekletip ovarak çıkarıyoruz. Haftada en az 2 kez uyguluyoruz.

Kızaran ellerimizi ise önce sıcak suya sonra soğuk suya tutulur, son olarak soğuk su olacak unutulmasın. Limon suyu ile ovalım hem lekesiz hem de yumuşacık yapacak bir el maskesi bu.

EL VE CİLT LEKELERİNE ÇÖZÜM


Doğal ve bitkisel tariflerle sorunlarınıza çözümler bulmak ve güzelliğinize güzellik katmak mı istiyorsunuz bu konuda doğru yerdesiniz.

Suna Dumankaya nın kitabını okurken en kolay ulaşılabilen malzemeyle en iyi sonucu veren doğal güzellik sırlarından beğendiklerimi sizlerle paylaşmak istedim. 

Suna Dumankaya kim derseniz;
Van da dünyaya gelmiş, anneannesi doğanın gücünü insanlara ulaştırmakla ün yapmış, otlar,yağlar ve özlerle insanları iyileştiren bilge bir kadınmış ve 100 yaşına kadar gayet sağlıklı bir hayat sürmüş. Suna Dumankaya anneannesinden aldığı ve gördüğü bilgilerle yetişip sayısız bitkisel tariflerle pek çok kişinin sorununa çözüm bulmuştur. Türkiye nin doğal ve bitkisel ürünlerle cilt bakımı yapan ilk güzellik uzmanıdır. 1988 yılından beri bir çok TV ve radyo programının konuğu olarak güzellik ve sağlık kürlerini anlatmış ve 3 adet kitabı basılmıştır. 

Geçelim güzellik sırlarımıza, bölüm bölüm yayınlamayı düşünüyorum, bugün lekelerden bahsedelim;

CİLT LEKELERİ

Malzemeler
20 Gram yaş maya
1,5 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı
Yaş mayanın üzerine limon suyunu dökerek iyice karışmasını sağlıyoruz. Leke bulunan cildimize sürerek 20 dakika bekletiyoruz. Ilık suyla duruluyoruz. Haftada 2 kez yaparsak mutlaka çok faydasını göreceğiz.

Aklımızda bulunması gereken bunları yaptıktan sonra cilt leke rengi açılacağı ve kaybolacağı için güneşe çıkarken mutlaka güneş kremi sürmemiz gerektiği. Tenimiz hassaslaştığı için güneş daha çok etki edecektir çünkü.

ELLERDEKİ KAHVERENGİ LEKELER

Malzemeler
1 Yemek kaşığı çökelek (Çökelek cildin yağ dengesini düzenler,sağlamlaştırır)
10 Damla ispirto
10 Damla Limon yağı yoksa zeytin yağı

Hazırlanışı
Tüm malzemeleri karıştırıyoruz, Ellerimize sürüp 15 dakika bekletip ovarak çıkarıyoruz. Haftada en az 2 kez uyguluyoruz.

Kızaran ellerimizi ise önce sıcak suya sonra soğuk suya tutulur, son olarak soğuk su olacak unutulmasın. Limon suyu ile ovalım hem lekesiz hem de yumuşacık yapacak bir el maskesi bu.

EL VE CİLT LEKELERİNE ÇÖZÜM

CİLT LEKELERİ, GÜZELLİK, BAKIM, EL, YÜZ, CİLT, MAYA, GÜNEŞ KREMİ,ÇÖKELEK
Doğal ve bitkisel tariflerle sorunlarınıza çözümler bulmak ve güzelliğinize güzellik katmak mı istiyorsunuz bu konuda doğru yerdesiniz.

Suna Dumankaya nın kitabını okurken en kolay ulaşılabilen malzemeyle en iyi sonucu veren doğal güzellik sırlarından beğendiklerimi sizlerle paylaşmak istedim. 

Suna Dumankaya kim derseniz;
Van da dünyaya gelmiş, anneannesi doğanın gücünü insanlara ulaştırmakla ün yapmış, otlar,yağlar ve özlerle insanları iyileştiren bilge bir kadınmış ve 100 yaşına kadar gayet sağlıklı bir hayat sürmüş. Suna Dumankaya anneannesinden aldığı ve gördüğü bilgilerle yetişip sayısız bitkisel tariflerle pek çok kişinin sorununa çözüm bulmuştur. Türkiye nin doğal ve bitkisel ürünlerle cilt bakımı yapan ilk güzellik uzmanıdır. 1988 yılından beri bir çok TV ve radyo programının konuğu olarak güzellik ve sağlık kürlerini anlatmış ve 3 adet kitabı basılmıştır. 

Geçelim güzellik sırlarımıza, bölüm bölüm yayınlamayı düşünüyorum, bugün lekelerden bahsedelim;

CİLT LEKELERİ

Malzemeler
20 Gram yaş maya
1,5 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı
Yaş mayanın üzerine limon suyunu dökerek iyice karışmasını sağlıyoruz. Leke bulunan cildimize sürerek 20 dakika bekletiyoruz. Ilık suyla duruluyoruz. Haftada 2 kez yaparsak mutlaka çok faydasını göreceğiz.

Aklımızda bulunması gereken bunları yaptıktan sonra cilt leke rengi açılacağı ve kaybolacağı için güneşe çıkarken mutlaka güneş kremi sürmemiz gerektiği. Tenimiz hassaslaştığı için güneş daha çok etki edecektir çünkü.

ELLERDEKİ KAHVERENGİ LEKELER

Malzemeler
1 Yemek kaşığı çökelek (Çökelek cildin yağ dengesini düzenler,sağlamlaştırır)
10 Damla ispirto
10 Damla Limon yağı yoksa zeytin yağı

Hazırlanışı
Tüm malzemeleri karıştırıyoruz, Ellerimize sürüp 15 dakika bekletip ovarak çıkarıyoruz. Haftada en az 2 kez uyguluyoruz.

Kızaran ellerimizi ise önce sıcak suya sonra soğuk suya tutulur, son olarak soğuk su olacak unutulmasın. Limon suyu ile ovalım hem lekesiz hem de yumuşacık yapacak bir el maskesi bu.

SEVGİLİ GÜNLÜK / 31.01.2013


Günlük yazmaya karar verdim , bugün ilk günüm ...

Maaş günü...
En sevdiğim günlerin hep ayın sonu olmasının nedeni maaşımızın bu günlerde yatıyor olması. Sabah 7:30 da telime gelen mesajla yüzüm gülüyor, gelen gidecek biliyorum ama ya gelmese di mi ama :)


Bu blog yazma işini çok sevmeye başladım, hele de tanımadığım insanların da siteme girdiğini bilmek , yazdıkları yorumları okumak en keyifli kısmı. O kadar sevdim ki Web tasarımı kursuna yazıldım, hatta ilk dersime girdim bile :) 

Fena şekilde grip oldum başım ağrıyor, burnum tıkalı ama sesim bana grip olunca pek karizmatik geliyor bu yüzden hastalığıma ses çıkarmıyorum. Dün öğleden sonra müdürüm üzüldü bana sanırım, yatıp uyumam için eve gönderdi, ne iyi geldi dinlenmek anlatamam, erken gittiğim için de günden çaldım. 

Normalde yatmak uyumak hep hayatı kaçırıyormuşum hissi uyandırıyor ben de, gözlerimi kapatınca dünya dönüyor ben duruyormuşum gibi, bir şeyleri ıskalıyorum sanki, iş saatinde uyumak içimi biraz rahatlattı sanırım o yüzden bu kadar iyi geldi.

Dün Kardeşim Mehmet geldi yıllardır İzmit te , başta okul dedi sonra yok dans kursuydu yok yüksek lisansa hazırlanmaydı derken salladı durdu bizi, nihayet sıkılmış oralardan da teşrif etti paşam. Özlemişim hem de çok. Tavlada 5-1 lik galibiyetim mutluluktandır yani:)

Çok hırslı başladı ama her defasında olduğu gibi yendim ve eline tavlayı verip fotoğrafladım (albüm yapacak kadar çok resmi oldu, sevgilimle ikisinin bu suratlarla), sonra akşam da çaktırmadan kendi telefonu ile "ablamın 5-1 lik galibiyeti" başlığıyla face de yayınladım, gördüğündeki surat ifadesini de çekseydim keşke sonra onu da yayınlardım , kötüyüm...

Yaşadığım mutluluklar için şükürler olsun, bazen kıymetini unutuyoruz bazı değerlerin, şımarıklık yapıyoruz, kendi kendimize tekrar tekrar hatırlatmamız lazım sanırım elimizdekilerin kıymetini.


Bugünün hatırlanacak kelimesi; şükür


SEVGİLİ GÜNLÜK / 31.01.2013


Günlük yazmaya karar verdim , bugün ilk günüm ...

Maaş günü...
En sevdiğim günlerin hep ayın sonu olmasının nedeni maaşımızın bu günlerde yatıyor olması. Sabah 7:30 da telime gelen mesajla yüzüm gülüyor, gelen gidecek biliyorum ama ya gelmese di mi ama :)

Bu blog yazma işini çok sevmeye başladım, hele de tanımadığım insanların da siteme girdiğini bilmek , yazdıkları yorumları okumak en keyifli kısmı. O kadar sevdim ki Web tasarımı kursuna yazıldım, hatta ilk dersime girdim bile :) 

Fena şekilde grip oldum başım ağrıyor, burnum tıkalı ama sesim bana grip olunca pek karizmatik geliyor bu yüzden hastalığıma ses çıkarmıyorum. Dün öğleden sonra müdürüm üzüldü bana sanırım, yatıp uyumam için eve gönderdi, ne iyi geldi dinlenmek anlatamam, erken gittiğim için de günden çaldım. 

Normalde yatmak uyumak hep hayatı kaçırıyormuşum hissi uyandırıyor ben de, gözlerimi kapatınca dünya dönüyor ben duruyormuşum gibi, bir şeyleri ıskalıyorum sanki, iş saatinde uyumak içimi biraz rahatlattı sanırım o yüzden bu kadar iyi geldi.

Dün Kardeşim Mehmet geldi yıllardır İzmit te , başta okul dedi sonra yok dans kursuydu yok yüksek lisansa hazırlanmaydı derken salladı durdu bizi, nihayet sıkılmış oralardan da teşrif etti paşam. Özlemişim hem de çok. Tavlada 5-1 lik galibiyetim mutluluktandır yani:)

Çok hırslı başladı ama her defasında olduğu gibi yendim ve eline tavlayı verip fotoğrafladım (albüm yapacak kadar çok resmi oldu, sevgilimle ikisinin bu suratlarla), sonra akşam da çaktırmadan kendi telefonu ile "ablamın 5-1 lik galibiyeti" başlığıyla face de yayınladım, gördüğündeki surat ifadesini de çekseydim keşke sonra onu da yayınlardım , kötüyüm...

Yaşadığım mutluluklar için şükürler olsun, bazen kıymetini unutuyoruz bazı değerlerin, şımarıklık yapıyoruz, kendi kendimize tekrar tekrar hatırlatmamız lazım sanırım elimizdekilerin kıymetini.


Bugünün hatırlanacak kelimesi; şükür


29 Ocak 2013 Salı

TANDIR ZEVKİ (GİZLİ BAHÇE)


OĞLANANASI, GİZLİ BAHÇE RESTORAN, TANDIR, DOĞAL YEMEK, TORBALI, İZMİR, AĞIZDA DAĞILAN TANDIR

Neden zevk dediğimi ancak ağızda dağılan nar gibi kızarmış yumuşacık etin verdiği hazdan anlayacaksınız.

Eski İzmir yolunda Torbalı yönüne doğru yol alırken Oğlananası sapağından sapıyoruz,
Postanenin tam karşısında yer alıyor lezzet mekanımız.

Her türlü et seçeneği var. Ancak ben tandırı böyle güzel yemedim bilesiniz. Öncelikle tandır , yanına da beklerken malum Egeliyiz artık, her çeşit ot yemek mümkün.

OĞLANANASI, GİZLİ BAHÇE RESTORAN, TANDIR, DOĞAL YEMEK, TORBALI, İZMİR, AĞIZDA DAĞILAN TANDIR

Yeşil zeytinleri, tava yoğurdu, patlıcan salatası, etli etli kırmızı biberi, taze yeşillik salatası, soba üzerinde kızarttığımız nohut ekmeğine terayağı sürerek yemeniz tam ağzınıza layık olacak.
Güzel bir bahçesi var, kıymetli müşterileri  üşümesin diye etrafında koruma ve içeride de sobaları var. Kış aylarında biraz tenha ve soğuk olabilir ama baharda vazgeçilmez olacaktır. Belki tam bir aile lokantası değil, alkol de var sonuçta ama özellikle öğlen arası gidip güzel yemek yiyerek bana teşekkür edeceğiniz bir mekan burası………



METİN YILMAZ

TANDIR ZEVKİ (GİZLİ BAHÇE)


OĞLANANASI, GİZLİ BAHÇE RESTORAN, TANDIR, DOĞAL YEMEK, TORBALI, İZMİR, AĞIZDA DAĞILAN TANDIR

Neden zevk dediğimi ancak ağızda dağılan nar gibi kızarmış yumuşacık etin verdiği hazdan anlayacaksınız.
Eski İzmir yolunda Torbalı yönüne doğru yol alırken Oğlananası sapağından sapıyoruz, Postanenin tam karşısında yer alıyor lezzet mekanımız. Her türlü et seçeneği var. Ancak ben tandırı böyle güzel yemedim bilesiniz. Öncelikle tandır , yanına da beklerken malum Egeliyiz artık, her çeşit ot yemek mümkün.

OĞLANANASI, GİZLİ BAHÇE RESTORAN, TANDIR, DOĞAL YEMEK, TORBALI, İZMİR, AĞIZDA DAĞILAN TANDIR

Yeşil zeytinleri, tava yoğurdu, patlıcan salatası, etli etli kırmızı biberi, taze yeşillik salatası, soba üzerinde kızarttığımız nohut ekmeğine terayağı sürerek yemeniz tam ağzınıza layık olacak.
Güzel bir bahçesi var, kıymetli müşterileri  üşümesin diye etrafında koruma ve içeride de sobaları var. Kış aylarında biraz tenha ve soğuk olabilir ama baharda vazgeçilmez olacaktır. Belki tam bir aile lokantası değil, alkol de var sonuçta ama özellikle öğlen arası gidip güzel yemek yiyerek bana teşekkür edeceğiniz bir mekan burası………



METİN YILMAZ

28 Ocak 2013 Pazartesi

TESTİ GARDEN RESTORAN

TESTİ KEBABI, TESTİ GARDEN RESTORAN, EN ÜNLÜ TESTİ KEBABI, ET YEMEKLERİ, KEBAP, SARIYER TARABYA ÜSTÜ, İSTANBUL ETKİNLİK, TESTİ KEBABI NEREDE YENİR

Sevgilim ile Miniatürk gezimizden sonra anne ve babamızı da alarak Testi Garden Restoran'a geldik.Tabi gelmeden de bayağı namını duydum , nasıl lezzetli, nasıl güzel olduğuna dair.

TESTİ KEBABI, TESTİ GARDEN RESTORAN, EN ÜNLÜ TESTİ KEBABI, ET YEMEKLERİ, KEBAP, SARIYER TARABYA ÜSTÜ, İSTANBUL ETKİNLİK, TESTİ KEBABI NEREDE YENİR

Testi kebabının lezzetinden başka özellikleri de var. Mesela testiyi müşterilerine kırdırıyorlar ve tabi bunun için önce dilek tutmanız gerekiyor. Sevgilimin bundan önceki denemesinde testi tuz buz olduğundan dolayı yemeklerinin içinden testinin parçalarını ayıklamak zorunda kalmışlar, o yüzden o kırarken herkes gözlerini kapattı ona çaktırmadan :)
Ben acemi olmama rağmen büyük başarı elde ettim tek defada işlem tamam :) 

TESTİ KEBABI, TESTİ GARDEN RESTORAN, EN ÜNLÜ TESTİ KEBABI, ET YEMEKLERİ, KEBAP, SARIYER TARABYA ÜSTÜ, İSTANBUL ETKİNLİK, TESTİ KEBABI NEREDE YENİRTesti Garden Restoran; Yozgat iline ait bu otantik lezzeti tam 21 yıldır Sarıyer Tarabya üstünde pişiriyormuş, bu kadar yıl hiç bozmadan kalabilmek, hele de İstanbul gibi bir yerde takdire şayan diyorum. 

Testi Kebabı gayet hafif bir et yemeği ; hafifliği kullanılan testinin yemeğin fazla yağını çekmesinden kaynaklanıyormuş.  

Hazırlanışı hakkında kısa bir bilgi vermem gerekirse;
TESTİ KEBABI, TESTİ GARDEN RESTORAN, EN ÜNLÜ TESTİ KEBABI, ET YEMEKLERİ, KEBAP, SARIYER TARABYA ÜSTÜ, İSTANBUL ETKİNLİK, TESTİ KEBABI NEREDE YENİREtler kuşbaşı doğranıyor, Domates ve biberler de kuşbaşından az daha irice doğranıp,ayıklanan sarımsaklar karabiber ve tuz da ilave ediliyor. Testiye doldurulup ağzı hamur ile kapatılır, serçe parmağı ile hamurun ortası delinir. Genelde açık havada etrafında odun ateşi yakılarak pişirilir, kaynadıktan sonra ateş azaltılarak 2 saat pişmeye bırakılır. Bu kadar az ateşte pişen kebabı da ne yapıyoruz; yemeyip yanında yatıyoruz elbette :)

İşte tarifi buymuş varsa ben daha iyi yaparım diyen babayiğit buyursun...

Biz içeride oturmayı tercih ettik ama bahçesi de yemyeşil ve harika gözüküyordu, bir daha gidersek mutlaka orada da yemek isterim.

Sarıyer Tarabya yakınlarına yolunuz düşerse mutlaka uğrayın derim, fakat 2 saatte piştiği için mutlaka gitmeden siparişinizi verin yoksa, 2 saat boyunca  herkesin ağız şapırtılarını dinlemek  pek hoş olmayacaktır.

Özlem gitti çok memnun kaldı, bu harika lezzeti siz de kaçırmayın diyor :)

 Not: Giderseniz içli köfteleri es geçmeyin

Rezervasyon Tel:  0 (212) 223 13 51- 262 01 15

TESTİ KEBABI (TESTİ GARDEN RESTORAN)

TESTİ KEBABI, TESTİ GARDEN RESTORAN, EN ÜNLÜ TESTİ KEBABI, ET YEMEKLERİ, KEBAP, SARIYER TARABYA ÜSTÜ, İSTANBUL ETKİNLİK, TESTİ KEBABI NEREDE YENİR
Sevgilim ile Miniatürk gezimizden sonra anne ve babamızı da alarak Testi Garden Restoran'a geldik.Tabi gelmeden de bayağı namını duydum , nasıl lezzetli, nasıl güzel olduğuna dair. 

TESTİ KEBABI, TESTİ GARDEN RESTORAN, EN ÜNLÜ TESTİ KEBABI, ET YEMEKLERİ, KEBAP, SARIYER TARABYA ÜSTÜ, İSTANBUL ETKİNLİK, TESTİ KEBABI NEREDE YENİRTesti kebabının lezzetinden başka özellikleri de var. Mesela testiyi müşterilerine kırdırıyorlar ve tabi bunun için önce dilek tutmanız gerekiyor. Sevgilimin bundan önceki denemesinde testi tuz buz olduğundan dolayı yemeklerinin içinden testinin parçalarını ayıklamak zorunda kalmışlar, o yüzden o kırarken herkes gözlerini kapattı ona çaktırmadan :)
Ben acemi olmama rağmen büyük başarı elde ettim tek defada işlem tamam :) 

TESTİ KEBABI, TESTİ GARDEN RESTORAN, EN ÜNLÜ TESTİ KEBABI, ET YEMEKLERİ, KEBAP, SARIYER TARABYA ÜSTÜ, İSTANBUL ETKİNLİK, TESTİ KEBABI NEREDE YENİRTesti Garden Restoran; Yozgat iline ait bu otantik lezzeti tam 21 yıldır Sarıyer Tarabya üstünde pişiriyormuş, bu kadar yıl hiç bozmadan kalabilmek, hele de İstanbul gibi bir yerde takdire şayan diyorum. 

Testi Kebabı gayet hafif bir et yemeği ; hafifliği kullanılan testinin yemeğin fazla yağını çekmesinden kaynaklanıyormuş.  

Hazırlanışı hakkında kısa bir bilgi vermem gerekirse;
TESTİ KEBABI, TESTİ GARDEN RESTORAN, EN ÜNLÜ TESTİ KEBABI, ET YEMEKLERİ, KEBAP, SARIYER TARABYA ÜSTÜ, İSTANBUL ETKİNLİK, TESTİ KEBABI NEREDE YENİREtler kuşbaşı doğranıyor, Domates ve biberler de kuşbaşından az daha irice doğranıp,ayıklanan sarımsaklar karabiber ve tuz da ilave ediliyor. Testiye doldurulup ağzı hamur ile kapatılır, serçe parmağı ile hamurun ortası delinir. Genelde açık havada etrafında odun ateşi yakılarak pişirilir, kaynadıktan sonra ateş azaltılarak 2 saat pişmeye bırakılır. Bu kadar az ateşte pişen kebabı da ne yapıyoruz; yemeyip yanında yatıyoruz elbette :)

İşte tarifi buymuş varsa ben daha iyi yaparım diyen babayiğit buyursun...

Biz içeride oturmayı tercih ettik ama bahçesi de yemyeşil ve harika gözüküyordu, bir daha gidersek mutlaka orada da yemek isterim.

Sarıyer Tarabya yakınlarına yolunuz düşerse mutlaka uğrayın derim, fakat 2 saatte piştiği için mutlaka gitmeden siparişinizi verin yoksa, 2 saat boyunca  herkesin ağız şapırtılarını dinlemek  pek hoş olmayacaktır.

Özlem gitti çok memnun kaldı, bu harika lezzeti siz de kaçırmayın diyor :)

 Not: Giderseniz içli köfteleri es geçmeyin

Rezervasyon Tel:  0 (212) 223 13 51- 262 01 15

ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE


       Sevgili teyzeciğimin bıkmadan usanmadan yaptığı dillere destan süper kurabiyesini yazmadan önce kendisine çok teşekkür etmek istiyorum, kolay kolay kimseciklere vermez tarifini çünkü :)


Ayrıca bloğuma koymam için de bu defa kalpli olarak hazırlamış, çok da cici olmuşlar.

Kesinlikle tavsiye ederim hem pratik hem de tam tadında bir lezzet...

Malzemeler
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı sıvı yağ
2 Adet yumurta (birinin sarısı pişmeden üzerine sürmek için ayrılacak)
4,5 Su bardağı un
2 Adet kabartma tozu

Susam
3/4 Su bardağı Kuru üzüm (suya konup bekletilecek ki kumundan, kirinden arınsın)
6-7 Adet cevizin içi

Yapılışı
-Yoğurt, yumurta, yağ ve şekeri güzelce çırpıyoruz.
-Un ve kabartma tozunu birlikte karışımın üzerine eleyin üzerine ceviz ve yıkayıp kuruladığımız üzümleri de katın ki dibe çökmesinler diye her tarafları unlansın. Sonra  güzelce karıştıralım.
-Kulak memesi kıvamına gelen hamurumuzdan parçalar koparıp tezgahta elimizle 1 parmak kalınlığında açarak, dilediğimiz kalıpla kesiyoruz veya elimizde yuvarlayarak şekil veriyoruz.
-Yağladığımız yada yağlı kağıt serilen fırın tepsimize dizerek, ayırdığımız yumurta sarını üzerlerine sürüyoruz.
-Susamdan da azar azar serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz.
-Fırından çıktıktan sonra dinlenmesi için 5-10 dakika bekliyoruz, sonra ister sıcak isterse soğuk emrinize amade...

Ağzınızda harika bir tat bırakacak, kolay kolay bayatlamayacağı için de gidip gelip yemek isteyeceksiniz. 

Afiyet olsun...



ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE


       Sevgili teyzeciğimin bıkmadan usanmadan yaptığı dillere destan süper kurabiyesini yazmadan önce kendisine çok teşekkür etmek istiyorum, kolay kolay kimseciklere vermez tarifini çünkü :)


Ayrıca bloğuma koymam için de bu defa kalpli olarak hazırlamış, çok da cici olmuşlar.

Kesinlikle tavsiye ederim hem pratik hem de tam tadında bir lezzet...

Malzemeler
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı sıvı yağ
2 Adet yumurta (birinin sarısı pişmeden üzerine sürmek için ayrılacak)
4,5 Su bardağı un
2 Adet kabartma tozu

Susam
3/4 Su bardağı Kuru üzüm (suya konup bekletilecek ki kumundan, kirinden arınsın)
6-7 Adet cevizin içi

Yapılışı
-Yoğurt, yumurta, yağ ve şekeri güzelce çırpıyoruz.
-Un ve kabartma tozunu birlikte karışımın üzerine eleyin üzerine ceviz ve yıkayıp kuruladığımız üzümleri de katın ki dibe çökmesinler diye her tarafları unlansın. Sonra  güzelce karıştıralım.
-Kulak memesi kıvamına gelen hamurumuzdan parçalar koparıp tezgahta elimizle 1 parmak kalınlığında açarak, dilediğimiz kalıpla kesiyoruz veya elimizde yuvarlayarak şekil veriyoruz.
-Yağladığımız yada yağlı kağıt serilen fırın tepsimize dizerek, ayırdığımız yumurta sarını üzerlerine sürüyoruz.
-Susamdan da azar azar serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz.
-Fırından çıktıktan sonra dinlenmesi için 5-10 dakika bekliyoruz, sonra ister sıcak isterse soğuk emrinize amade...

Ağzınızda harika bir tat bırakacak, kolay kolay bayatlamayacağı için de gidip gelip yemek isteyeceksiniz. 

Afiyet olsun...



ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE


       Sevgili teyzeciğimin bıkmadan usanmadan yaptığı dillere destan süper kurabiyesini yazmadan önce kendisine çok teşekkür etmek istiyorum, kolay kolay kimseciklere vermez tarifini çünkü :)

Ayrıca bloğuma koymam için de bu defa kalpli olarak hazırlamış, çok da cici olmuşlar.

Kesinlikle tavsiye ederim hem pratik hem de tam tadında bir lezzet...

Malzemeler
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı sıvı yağ
2 Adet yumurta (birinin sarısı pişmeden üzerine sürmek için ayrılacak)
4,5 Su bardağı un
2 Adet kabartma tozu

Susam
3/4 Su bardağı Kuru üzüm (suya konup bekletilecek ki kumundan, kirinden arınsın)
6-7 Adet cevizin içi

Yapılışı
-Yoğurt, yumurta, yağ ve şekeri güzelce çırpıyoruz.
-Un ve kabartma tozunu birlikte karışımın üzerine eleyin üzerine ceviz ve yıkayıp kuruladığımız üzümleri de katın ki dibe çökmesinler diye her tarafları unlansın. Sonra  güzelce karıştıralım.
-Kulak memesi kıvamına gelen hamurumuzdan parçalar koparıp tezgahta elimizle 1 parmak kalınlığında açarak, dilediğimiz kalıpla kesiyoruz veya elimizde yuvarlayarak şekil veriyoruz.
-Yağladığımız yada yağlı kağıt serilen fırın tepsimize dizerek, ayırdığımız yumurta sarını üzerlerine sürüyoruz.
-Susamdan da azar azar serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz.
-Fırından çıktıktan sonra dinlenmesi için 5-10 dakika bekliyoruz, sonra ister sıcak isterse soğuk emrinize amade...

Ağzınızda harika bir tat bırakacak, kolay kolay bayatlamayacağı için de gidip gelip yemek isteyeceksiniz. 

Afiyet olsun...


Twitter Facebook Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | GreenGeeks Review