30 Mart 2013 Cumartesi

MAKLUBE TARİFİ


MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

İnternette gezinirken resmini görmüştüm, işte o günden beri şiddetle sevgilime yapmak istiyorum, kısmet bugüneymiş.                           


Adının anlamı “ters çevirmek”, bazı yerlerde Makrube diye de geçiyor ismi.

Nerenin yemeği olduğu konusunda çok da emin değilim; bazı yazılarda Siirt diyor, bir başkasında Mersin, menşei çok da mühim değil, asıl önemli olan lezzetiii…

Yapması biraz meşakkatli, içine konacak her malzemeyi ayrı ayrı pişiriyorsunuz. Ama işten gelen sevgilinin ve misafirliğe gelen annenizin ilk gördüğünde size Swiss Otel in aşçısı gibi davranması tüm yorgunluklarınızı alıp götürüveriyor.

MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

Hem görüntü hem de lezzet olarak on numara, yapılması şiddetle tavsiye olunur. Sevgilimin gözündeki karizmamı biraz daha arttırdım artık sırtım yere gelmez benim :):):) 

Lafı çok uzattık, bir an önce yapımına geçeyim en iyisi;

Malzemeler

500 Gram kuşbaşı kuzu eti
2 Adet orta boy domates
2 Su bardağı baldo pirinç
2 + 3/4 Su bardağı sıcak su (pilav için)
3 - 4 Adet uzun patlıcan

1 Adet patates
1 Adet havuç
1 Adet et bulyon
1/2 Su bardağı iç badem
Tereyağı
Sıvı yağ
Karabiber, yenibahar, tuz, kırmızı pul biber, kimyon

Hazırlık Aşaması

*Etleri yıkayıp, üzerini geçecek kadar su ve bir tutam tuz ile birlikte düdüklü tencereye koyuyoruz, fısladıktan sonra 30 dakikada lokum gibi olacaktır.
Ya da isterseniz çelik bir tencereye etleri koyup üstüne de sıcak suyu ilave ediyoruz , suyunu çekip, yumuşayana kadar pişiriyoruz.

*Pirinci yıkayıp, üstüne tuz ve sıcak su koyup 20 dakika kadar bekletiyoruz.

*Bademlerin üzerine kaynar su dökerek bir süre bekletip, soyuyoruz, ardından da 1 kaşık tereyağı ile güzelce kavuruyoruz.

MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

*Domatesleri soyup, ufak ufak doğruyoruz

*Patlıcanları alacalı soyup, 0.5 cm kalınlıkta, uzun olarak kesiyoruz (bir patlıcandan 3-4 adet çıkıyor) Tuzlu suda etler pişene kadar bekletip, süzüyoruz ki acı tadı çıksın

MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

*Havucu ve patatesi soyup güzelce yıkıyoruz, minik minik küpler halinde doğruyoruz.

MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

Yapılışı

*Tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağı ve etleri koyup, kavuruyoruz, üzerine domatesleri, 1 çay kaşığı karabiberi, 1/2 çay kaşığı yenibaharı, zevkinize göre pul biber, tuz, kimyonu ekleyip  suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

*Kızgın yağda patlıcanların önünü arkasını güzelce kızartıp, havlu kağıt ile yağını alıyoruz ki yemeğimiz ağır olmasın.

*Ayrı bir tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağ, havuç ve patateslerimizi koyup güzelce kavuruyoruz.

MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

*Pirincimizin suyunu süzüp güzelce yıkayıp, tencerede 2 kaşık tereyağı ile birlikte  kavuruyoruz. 3-5 dakika sonra, et bulyonu ve tuzunu ekleyip, ocaktan alıyoruz.

*Teflondan yapılmış, çok geniş ve yüksek olmayan bir tencereye, (benimki biraz yüksek oldu altına tabak koyarak tepsiye ters çevirebildim, siz dikkatli olun) ortasından kenarlarına doğru kızarttığımız patlıcanları sırayla diziyoruz.

MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

*Ortasına etlerimizi koyup, üzerine pişirdiğimiz patates, havuç karışımını güzelce yayalım

*Kavurduğumuz pirinçleri de tencereye ekleyip, düzeltiyoruz ve patlıcanların uçlarını üzerine kıvırıyoruz.

MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

*2+3/4 su bardağı kaynar suyumuzu tenceremizin kenarından ekleyip, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Üzerinden tattığınızda pirinçler piştiyse tamamdır.

*Tencerenin üzerine kağıt havlu koyalım ve 15 dakika demlenmesi için bekletelim

Sunum

*Genişçe bir tepsiye (mümkünse cam bir tepsi olsun) tencereyi ters çevirip, üzerine kavrulmuş bademlerimizi koyarak, güzel bir sunum elde edebiliriz.

MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

*İsterseniz de tepsinin etrafına yeşillikler ve yoğurt koyup süsleyebilirsiniz, ben çok karıştırmak istemediğimden sade olarak servis etmeyi tercih ettim.

MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

Keyifli sofralarınız olması dileğiyle, afiyet olsun…




  • AYVA KOMPOSTOSU
  • AYVA TATLISI (BOYASIZ)
  • AĞLAYAN PASTA ...
  • Baklava Yufkası İle Peynirli Börek - Yeni !!
  • Baklavalık yufka ile BURMA BAKLAVA - Yeni !!
  • CEVİZLİ TEL KADAYIF
  • DOĞUM GÜNÜ KURABİYELERİ
  • EDİRNE USULÜ CİĞER
  • ET SOTE TARİFİ
  • ETLİ KAPAMA (Kolay ve Lezzetli)
  • ETLİ YAHNİ TARİFİ
  • FIRIN POŞETİNDE PİRZOLA
  • FIRIN SÜTLAÇ
  • FIRINDA PATLICAN KEBABI - Yeni !!
  • FIRINDA PİRZOLA
  • GEMİ PATATES
  • HASANPAŞA (ÇANAK) KÖFTE - Yeni !!
  • ISPANAKLI BÖREK
  • KABAK TATLISI
  • KAYIKTA KÖFTE - Yeni !!
  • KAĞIT KEBABI
  • KEDİ DİLİ İLE TİRAMİSU
  • KIRMA (BÖREK)
  • KOLAY ISPANAKLI BÖREK
  • KURABİYE AŞKINAAAAA....
  • KURU BARBUNYA YEMEĞİ
  • Karışık Dolma Tarifi (Anne Eli) - Yeni !!
  • MAKLUBE TARİFİ
  • MANTAR SOSLU BONFİLE
  • MANTARLI BÖREK
  • MERCİMEK ÇORBASI
  • PERDE PİLAVI
  • PROFİTEROL TARİFİ
  • SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ
  • SUFLE TARİFİ (Tam tadında)
  • TAVUK SARMA - Yeni !!
  • TAVUKLU MANTAR SOTE
  • TEK KİŞİLİK KAPLARDA GÜVEÇ
  • TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI ...
  • TEREYAĞLI VE BADEMLİ PİLAV
  • TESTİ GARDEN RESTORAN
  • TİRAMİSU (HAZIR KEKLİ)
  • UN HELVASI TARİFİ
  • UN KURABİYESİ TARİFLERİ
  • YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ
  • YILBAŞI TAVUĞU (İÇ PİLAVLI)
  • ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE
  • ÜZÜMLÜ CEVİZLİ SÜPERRR KEK
  • İZMİR KÖFTE
  • MAKLUBE TARİFİ


    MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

    İnternette gezinirken resmini görmüştüm, işte o günden beri şiddetle sevgilime yapmak istiyorum, kısmet bugüneymiş.                           


    Adının anlamı “ters çevirmek”, bazı yerlerde Makrube diye de geçiyor ismi.

    Nerenin yemeği olduğu konusunda çok da emin değilim; bazı yazılarda Siirt diyor, bir başkasında Mersin, menşei çok da mühim değil, asıl önemli olan lezzetiii…

    Yapması biraz meşakkatli, içine konacak her malzemeyi ayrı ayrı pişiriyorsunuz. Ama işten gelen sevgilinin ve misafirliğe gelen annenizin ilk gördüğünde size Swiss Otel in aşçısı gibi davranması tüm yorgunluklarınızı alıp götürüveriyor.

    MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

    Hem görüntü hem de lezzet olarak on numara, yapılması şiddetle tavsiye olunur. Sevgilimin gözündeki karizmamı biraz daha arttırdım artık sırtım yere gelmez benim :):):) 

    Lafı çok uzattık, bir an önce yapımına geçeyim en iyisi;

    Malzemeler

    500 Gram kuşbaşı kuzu eti
    2 Adet orta boy domates
    2 Su bardağı baldo pirinç
    2 + 3/4 Su bardağı sıcak su (pilav için)
    3 - 4 Adet uzun patlıcan

    1 Adet patates
    1 Adet havuç
    1 Adet et bulyon
    1/2 Su bardağı iç badem
    Tereyağı
    Sıvı yağ
    Karabiber, yenibahar, tuz, kırmızı pul biber, kimyon

    Hazırlık Aşaması

    *Etleri yıkayıp, üzerini geçecek kadar su ve bir tutam tuz ile birlikte düdüklü tencereye koyuyoruz, fısladıktan sonra 30 dakikada lokum gibi olacaktır.
    Ya da isterseniz çelik bir tencereye etleri koyup üstüne de sıcak suyu ilave ediyoruz , suyunu çekip, yumuşayana kadar pişiriyoruz.

    *Pirinci yıkayıp, üstüne tuz ve sıcak su koyup 20 dakika kadar bekletiyoruz.

    *Bademlerin üzerine kaynar su dökerek bir süre bekletip, soyuyoruz, ardından da 1 kaşık tereyağı ile güzelce kavuruyoruz.

    MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

    *Domatesleri soyup, ufak ufak doğruyoruz

    *Patlıcanları alacalı soyup, 0.5 cm kalınlıkta, uzun olarak kesiyoruz (bir patlıcandan 3-4 adet çıkıyor) Tuzlu suda etler pişene kadar bekletip, süzüyoruz ki acı tadı çıksın

    MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

    MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

    *Havucu ve patatesi soyup güzelce yıkıyoruz, minik minik küpler halinde doğruyoruz.

    MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

    Yapılışı

    *Tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağı ve etleri koyup, kavuruyoruz, üzerine domatesleri, 1 çay kaşığı karabiberi, 1/2 çay kaşığı yenibaharı, zevkinize göre pul biber, tuz, kimyonu ekleyip  suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

    MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

    *Kızgın yağda patlıcanların önünü arkasını güzelce kızartıp, havlu kağıt ile yağını alıyoruz ki yemeğimiz ağır olmasın.

    *Ayrı bir tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağ, havuç ve patateslerimizi koyup güzelce kavuruyoruz.

    MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

    *Pirincimizin suyunu süzüp güzelce yıkayıp, tencerede 2 kaşık tereyağı ile birlikte  kavuruyoruz. 3-5 dakika sonra, et bulyonu ve tuzunu ekleyip, ocaktan alıyoruz.

    *Teflondan yapılmış, çok geniş ve yüksek olmayan bir tencereye, (benimki biraz yüksek oldu altına tabak koyarak tepsiye ters çevirebildim, siz dikkatli olun) ortasından kenarlarına doğru kızarttığımız patlıcanları sırayla diziyoruz.

    MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

    *Ortasına etlerimizi koyup, üzerine pişirdiğimiz patates, havuç karışımını güzelce yayalım

    *Kavurduğumuz pirinçleri de tencereye ekleyip, düzeltiyoruz ve patlıcanların uçlarını üzerine kıvırıyoruz.

    MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

    *2+3/4 su bardağı kaynar suyumuzu tenceremizin kenarından ekleyip, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Üzerinden tattığınızda pirinçler piştiyse tamamdır.

    *Tencerenin üzerine kağıt havlu koyalım ve 15 dakika demlenmesi için bekletelim

    Sunum

    *Genişçe bir tepsiye (mümkünse cam bir tepsi olsun) tencereyi ters çevirip, üzerine kavrulmuş bademlerimizi koyarak, güzel bir sunum elde edebiliriz.

    MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

    *İsterseniz de tepsinin etrafına yeşillikler ve yoğurt koyup süsleyebilirsiniz, ben çok karıştırmak istemediğimden sade olarak servis etmeyi tercih ettim.

    MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

    Keyifli sofralarınız olması dileğiyle, afiyet olsun…


    İlginizi çekebilecek diğer tarifler;

    1. AYVA KOMPOSTOSU
    2. AYVA TATLISI (KATKISIZ-BOYASIZ)
    3. CEVİZLİ TEL KADAYIF
    4. EDİRNE USULÜ CİĞER
    5. ENFESSS BİR AĞLAYAN PASTA ...
    6. ETLİ KAPAMA (Kolay ve Lezzetli bir Tarif)
    7. FIRIN POŞETİNDE PİRZOLA
    8. FIRIN SÜTLAÇ
    9. FIRINDA PİRZOLA
    10. ISPANAKLI BÖREK (Anne eli değmiş gibi)
    11. KABAK TATLISI
    12. KAĞIT KEBABI
    13. KIRMA (BÖREK)
    14. KOLAY VE LEZZETLİ ISPANAKLI BÖREK (Anne eli değmiş gibi)
    15. KURABİYE AŞKINAAAAA....
    16. KURU BARBUNYA YEMEĞİ - PİLAKİ - Yeni !!
    17. MANTARLI BÖREK
    18. MERCİMEK ÇORBASI
    19. PERDE PİLAVI
    20. PROFİTEROL TARİFİ
    21. SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ
    22. SUFLE TARİFİ (Tam tadında)
    23. TEK KİŞİLİK KAPLARDA GÜVEÇ
    24. TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI ...
    25. TEREYAĞLI VE BADEMLİ PİLAV
    26. TESTİ KEBABI (TESTİ GARDEN RESTORAN)
    27. TİRAMİSU (HAZIR KEK İLE YAPILMIŞ) - Yeni !!
    28. TİRAMİSU MÜKEMMELLLLL
    29. UN HELVASI TARİFİ
    30. UN KURABİYESİ TARİFLERİ
    31. YILBAŞI TAVUĞU (İÇ PİLAVLI)
    32. ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE
    33. ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ SÜPERRR KEK
    34. İZMİR KÖFTE

    MAKLUBE TARİFİ


    MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

    İnternette gezinirken resmini görmüştüm, işte o günden beri şiddetle sevgilime yapmak istiyorum, kısmet bugüneymiş.                           

    Adının anlamı “ters çevirmek”, bazı yerlerde Makrube diye de geçiyor ismi.

    Nerenin yemeği olduğu konusunda çok da emin değilim; bazı yazılarda Siirt diyor, bir başkasında Mersin, menşei çok da mühim değil, asıl önemli olan lezzetiii…

    Yapması biraz meşakkatli, içine konacak her malzemeyi ayrı ayrı pişiriyorsunuz. Ama işten gelen sevgilinin ve misafirliğe gelen annenizin ilk gördüğünde size Swiss Otel in aşçısı gibi davranması tüm yorgunluklarınızı alıp götürüveriyor.

    MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

    Hem görüntü hem de lezzet olarak on numara, yapılması şiddetle tavsiye olunur. Sevgilimin gözündeki karizmamı biraz daha arttırdım artık sırtım yere gelmez benim :):):) 

    Lafı çok uzattık, bir an önce yapımına geçeyim en iyisi;

    Malzemeler

    500 Gram kuşbaşı kuzu eti
    2 Adet orta boy domates
    2 Su bardağı baldo pirinç
    2 + 3/4 Su bardağı sıcak su (pilav için)
    3 - 4 Adet uzun patlıcan

    1 Adet patates
    1 Adet havuç
    1 Adet et bulyon
    1/2 Su bardağı iç badem
    Tereyağı
    Sıvı yağ
    Karabiber, yenibahar, tuz, kırmızı pul biber, kimyon

    Hazırlık Aşaması

    *Etleri yıkayıp, üzerini geçecek kadar su ve bir tutam tuz ile birlikte düdüklü tencereye koyuyoruz, fısladıktan sonra 30 dakikada lokum gibi olacaktır.
    Ya da isterseniz çelik bir tencereye etleri koyup üstüne de sıcak suyu ilave ediyoruz , suyunu çekip, yumuşayana kadar pişiriyoruz.

    *Pirinci yıkayıp, üstüne tuz ve sıcak su koyup 20 dakika kadar bekletiyoruz.

    *Bademlerin üzerine kaynar su dökerek bir süre bekletip, soyuyoruz, ardından da 1 kaşık tereyağı ile güzelce kavuruyoruz.

    MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

    *Domatesleri soyup, ufak ufak doğruyoruz

    *Patlıcanları alacalı soyup, 0.5 cm kalınlıkta, uzun olarak kesiyoruz (bir patlıcandan 3-4 adet çıkıyor) Tuzlu suda etler pişene kadar bekletip, süzüyoruz ki acı tadı çıksın

    MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

    MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

    *Havucu ve patatesi soyup güzelce yıkıyoruz, minik minik küpler halinde doğruyoruz.

    MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

    Yapılışı

    *Tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağı ve etleri koyup, kavuruyoruz, üzerine domatesleri, 1 çay kaşığı karabiberi, 1/2 çay kaşığı yenibaharı, zevkinize göre pul biber, tuz, kimyonu ekleyip  suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

    MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

    *Kızgın yağda patlıcanların önünü arkasını güzelce kızartıp, havlu kağıt ile yağını alıyoruz ki yemeğimiz ağır olmasın.

    *Ayrı bir tencereye 1 yemek kaşığı sıvı yağ, havuç ve patateslerimizi koyup güzelce kavuruyoruz.

    MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

    *Pirincimizin suyunu süzüp güzelce yıkayıp, tencerede 2 kaşık tereyağı ile birlikte  kavuruyoruz. 3-5 dakika sonra, et bulyonu ve tuzunu ekleyip, ocaktan alıyoruz.

    *Teflondan yapılmış, çok geniş ve yüksek olmayan bir tencereye, (benimki biraz yüksek oldu altına tabak koyarak tepsiye ters çevirebildim, siz dikkatli olun) ortasından kenarlarına doğru kızarttığımız patlıcanları sırayla diziyoruz.

    MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

    *Ortasına etlerimizi koyup, üzerine pişirdiğimiz patates, havuç karışımını güzelce yayalım

    *Kavurduğumuz pirinçleri de tencereye ekleyip, düzeltiyoruz ve patlıcanların uçlarını üzerine kıvırıyoruz.

    MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

    *2+3/4 su bardağı kaynar suyumuzu tenceremizin kenarından ekleyip, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Üzerinden tattığınızda pirinçler piştiyse tamamdır.

    *Tencerenin üzerine kağıt havlu koyalım ve 15 dakika demlenmesi için bekletelim

    Sunum

    *Genişçe bir tepsiye (mümkünse cam bir tepsi olsun) tencereyi ters çevirip, üzerine kavrulmuş bademlerimizi koyarak, güzel bir sunum elde edebiliriz.

    MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

    *İsterseniz de tepsinin etrafına yeşillikler ve yoğurt koyup süsleyebilirsiniz, ben çok karıştırmak istemediğimden sade olarak servis etmeyi tercih ettim.

    MAKLUBE, MAKRUBE, BADEMLİ PİLAV, SİİRT YEMEKLERİ, TARİF, ET YEMEKLERİ, PİLAV TARİFİ, PATLICANLI MAKLUBE, PİLAV ÇEŞİDİ, AKŞAM YEMEĞİ, HATAY YEMEĞİ, LEZZETLİ TARİF, FARKLI BİR TARİF, NE PİŞİRSEM

    Keyifli sofralarınız olması dileğiyle, afiyet olsun…


    İlginizi çekebilecek diğer tarifler;

    1. AYVA KOMPOSTOSU
    2. AYVA TATLISI (KATKISIZ-BOYASIZ)
    3. CEVİZLİ TEL KADAYIF
    4. EDİRNE USULÜ CİĞER
    5. ENFESSS BİR AĞLAYAN PASTA ...
    6. ETLİ KAPAMA (Kolay ve Lezzetli bir Tarif)
    7. FIRIN POŞETİNDE PİRZOLA
    8. FIRIN SÜTLAÇ
    9. FIRINDA PİRZOLA
    10. ISPANAKLI BÖREK (Anne eli değmiş gibi)
    11. KABAK TATLISI
    12. KAĞIT KEBABI
    13. KIRMA (BÖREK)
    14. KOLAY VE LEZZETLİ ISPANAKLI BÖREK (Anne eli değmiş gibi)
    15. KURABİYE AŞKINAAAAA....
    16. KURU BARBUNYA YEMEĞİ - PİLAKİ - Yeni !!
    17. MANTARLI BÖREK
    18. MERCİMEK ÇORBASI
    19. PERDE PİLAVI
    20. PROFİTEROL TARİFİ
    21. SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ
    22. SUFLE TARİFİ (Tam tadında)
    23. TEK KİŞİLİK KAPLARDA GÜVEÇ
    24. TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI ...
    25. TEREYAĞLI VE BADEMLİ PİLAV
    26. TESTİ KEBABI (TESTİ GARDEN RESTORAN)
    27. TİRAMİSU (HAZIR KEK İLE YAPILMIŞ) - Yeni !!
    28. TİRAMİSU MÜKEMMELLLLL
    29. UN HELVASI TARİFİ
    30. UN KURABİYESİ TARİFLERİ
    31. YILBAŞI TAVUĞU (İÇ PİLAVLI)
    32. ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE
    33. ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ SÜPERRR KEK
    34. İZMİR KÖFTE

    Twitter Facebook Favorites More

     
    Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | GreenGeeks Review