31 Temmuz 2013 Çarşamba

KEYİFLİ SOFRA ...


Ramazan Ayı nın gelmesiyle benim blog hiç fark etmeden “Yollarda hayat var” dan “Sofrada hayat var” a dönmüş.

Değişik yemek yapalım, sevgiliyi mutlu edelim derken, tüm blogu tariflerle doldurmuşum da haberim yok :)











Tam da bu yüzden artık bloguma bir kardeş gelmesinin vaktidir, bundan böyle deneyip tadından çok memnun kaldığım yemek tariflerimi http://keyiflisofra.blogspot.com/ da yayınlayacağım.


Bu şekilde Yollarda hayat var, kaldığı yerden gezelim görelim tadında devam edecek :)











Keyifli soframa sizi de beklerim...

KEYİFLİ SOFRA ...


Ramazan Ayı nın gelmesiyle benim blog hiç fark etmeden “Yollarda hayat var” dan “Sofrada hayat var” a dönmüş.

Değişik yemek yapalım, sevgiliyi mutlu edelim derken, tüm blogu tariflerle doldurmuşum da haberim yok :)











Tam da bu yüzden artık bloguma bir kardeş gelmesinin vaktidir, bundan böyle deneyip tadından çok memnun kaldığım yemek tariflerimi http://keyiflisofra.blogspot.com/ da yayınlayacağım.


Bu şekilde Yollarda hayat var, kaldığı yerden gezelim görelim tadında devam edecek :)











Keyifli soframa sizi de beklerim...

KEYİFLİ SOFRA ...


Ramazan Ayı nın gelmesiyle benim blog hiç fark etmeden “Yollarda hayat var” dan “Sofrada hayat var” a dönmüş.

Değişik yemek yapalım, sevgiliyi mutlu edelim derken, tüm blogu tariflerle doldurmuşum da haberim yok :)











Tam da bu yüzden artık bloguma bir kardeş gelmesinin vaktidir, bundan böyle deneyip tadından çok memnun kaldığım yemek tariflerimi http://keyiflisofra.blogspot.com/ da yayınlayacağım.


Bu şekilde Yollarda hayat var, kaldığı yerden gezelim görelim tadında devam edecek :)











Keyifli soframa sizi de beklerim...

27 Temmuz 2013 Cumartesi

FIRINDA PATLICAN KEBABI

GERÇEK PATLICAN KEBABI, TEPSİ KEBABI, KEBAP, PATLICAN YEMEKLERİ, FIRIN YEMEKLERİ, NE PİŞİRSEM, LEZZETLİ YEMEK, ANTEP YEMEĞİ, ANTEP KEBABI, AKŞAMA NE YAPSAM, NE YESEK, TARİF, YEMEK

      Güzel memleketimin güzel yemekleri... Hem görüntü hem de lezzet olarak şahaneler. 

Yazılarımı takip edenler bilir Tansaş'taki müthiş kasabımı , bu arkadaş bana sürekli değişik yemek tarifleri verir, etleri ona göre seçer, nasıl yapılacağını anlatır. Bir nevi kurtarıcı :) 

Düşünsenize kafanızda ne pişireceğiniz konusunda hiç bir fikir yok, markette dolanıyorsunuz. Biri size; şu eti al, içine şunları koy ve şöyle pişir diyor. Oooo tam da aradığım şey...

Geçen gün de “Çok güzel kıyma var vereyim, tam kebaplık “ diyerek bu tarifi de aklıma sokmuş bulunmakta.

Bende de bir heves tabii, hemen sevgiliye pişirmeliyim...

Şimdi ne yapıyoruz , görüntüye bakıp herkesin ağzını sulandıracak olan bu tarifin ne kadar basit yapıldığını kimselere söylemiyoruz. Ve “vayy sen neymişsin, işten geldin de, ne ara pişirdin bu kadar zor yemeği” iltifatlarını büyük bir gülümsemeyle karşılıyoruz.

Lafı daha uzatmadan tarifime geçeyim


Malzemeler (Yuvarlak Borcam Tepsi için -  6 Kişilik)

750 Gram yağlı kıyma (yağsız olursa çok kuru olacaktır)
Tuz, Karabiber (ölçü vermiyorum, damak tadınıza bağlı)

1 Yemek kaşığı salça
1 Su bardağı sıcak su
Kekik, Kırmızı pul biber
5 Adet uzun Patlıcan
5 Adet yeşil biber
3 Adet irice domates

Yapılışı
Kıyma, tuz ve karabiberi güzelce yoğuruyoruz.
Yeşil biberleri uzunlamasına şeritler halinde kesip, tepsinin altına sıralıyoruz (hem patlıcanlar yanmasın hem de lezzetli olsun)
Patlıcanları 2 şer parmak genişliğinde kesiyoruz
Tepsimize bir patlıcan, bir de ondan biraz daha büyük ölçüde (çünkü pişince çekecek) kıyma koyuyoruz
Tüm tepsiyi resimdeki gibi ortaya domatesler gelecek şekilde dolduruyoruz.
Ayrı bir kapta salçayı 1 bardak su ile seyreltip, kekik, tuz, kırmızı ve karabiber de ekleyip, malzemelerin üzerine döküyoruz


GERÇEK PATLICAN KEBABI, TEPSİ KEBABI, KEBAP, PATLICAN YEMEKLERİ, FIRIN YEMEKLERİ, NE PİŞİRSEM, LEZZETLİ YEMEK, ANTEP YEMEĞİ, ANTEP KEBABI, AKŞAMA NE YAPSAM, NE YESEK, TARİF, YEMEK

Tepsinin üzerini alüminyum folyo veya yağlı kağıt ile sarıp 30-40 dakika 250 derecelik fırında pişiriyoruz

Daha sonra folyoyu çıkarıp 200 derecede, malzemeler kızarıp, patlıcanlar yumuşayana kadar pişirmeye devam. Benim bu şekilde  yaklaşık 40 dakika sürdü.

Şimdi işin püf noktası; fırından çıkarınca elimize biraz su alıp patlıcanların üzerine serpiyoruz.
Ve üzerine başka bir tepsi kapatıyoruz. 

10-15 dakika bu şekilde durunca terleyecek ve yerken kabukları kolayca soyulacak.

Piştikten sonra, annemler, abimler ve biz bayıla bayıla yemeğe başladığımızdan, resim çekmek sonradan aklıma geldi.


GERÇEK PATLICAN KEBABI, TEPSİ KEBABI, KEBAP, PATLICAN YEMEKLERİ, FIRIN YEMEKLERİ, NE PİŞİRSEM, LEZZETLİ YEMEK, ANTEP YEMEĞİ, ANTEP KEBABI, AKŞAMA NE YAPSAM, NE YESEK, TARİF, YEMEK

Tadını siz düşünün artık :) Bu performansı sık sık tekrarlamayı düşünüyorum.

Afiyet olsun.




  • AYVA KOMPOSTOSU
  • AYVA TATLISI (BOYASIZ)
  • AĞLAYAN PASTA ...
  • Baklava Yufkası İle Peynirli Börek - Yeni !!
  • Baklavalık yufka ile BURMA BAKLAVA - Yeni !!
  • CEVİZLİ TEL KADAYIF
  • DOĞUM GÜNÜ KURABİYELERİ
  • EDİRNE USULÜ CİĞER
  • ET SOTE TARİFİ
  • ETLİ KAPAMA (Kolay ve Lezzetli)
  • ETLİ YAHNİ TARİFİ
  • FIRIN POŞETİNDE PİRZOLA
  • FIRIN SÜTLAÇ
  • FIRINDA PATLICAN KEBABI - Yeni !!
  • FIRINDA PİRZOLA
  • GEMİ PATATES
  • HASANPAŞA (ÇANAK) KÖFTE - Yeni !!
  • ISPANAKLI BÖREK
  • KABAK TATLISI
  • KAYIKTA KÖFTE - Yeni !!
  • KAĞIT KEBABI
  • KEDİ DİLİ İLE TİRAMİSU
  • KIRMA (BÖREK)
  • KOLAY ISPANAKLI BÖREK
  • KURABİYE AŞKINAAAAA....
  • KURU BARBUNYA YEMEĞİ
  • Karışık Dolma Tarifi (Anne Eli) - Yeni !!
  • MAKLUBE TARİFİ
  • MANTAR SOSLU BONFİLE
  • MANTARLI BÖREK
  • MERCİMEK ÇORBASI
  • PERDE PİLAVI
  • PROFİTEROL TARİFİ
  • SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ
  • SUFLE TARİFİ (Tam tadında)
  • TAVUK SARMA - Yeni !!
  • TAVUKLU MANTAR SOTE
  • TEK KİŞİLİK KAPLARDA GÜVEÇ
  • TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI ...
  • TEREYAĞLI VE BADEMLİ PİLAV
  • TESTİ GARDEN RESTORAN
  • TİRAMİSU (HAZIR KEKLİ)
  • UN HELVASI TARİFİ
  • UN KURABİYESİ TARİFLERİ
  • YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ
  • YILBAŞI TAVUĞU (İÇ PİLAVLI)
  • ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE
  • ÜZÜMLÜ CEVİZLİ SÜPERRR KEK
  • İZMİR KÖFTE
  • FIRINDA PATLICAN KEBABI

    GERÇEK PATLICAN KEBABI, TEPSİ KEBABI, KEBAP, PATLICAN YEMEKLERİ, FIRIN YEMEKLERİ, NE PİŞİRSEM, LEZZETLİ YEMEK, ANTEP YEMEĞİ, ANTEP KEBABI, AKŞAMA NE YAPSAM, NE YESEK, TARİF, YEMEK

          Güzel memleketimin güzel yemekleri... Hem görüntü hem de lezzet olarak şahaneler. 

    Yazılarımı takip edenler bilir Tansaş'taki müthiş kasabımı , bu arkadaş bana sürekli değişik yemek tarifleri verir, etleri ona göre seçer, nasıl yapılacağını anlatır. Bir nevi kurtarıcı :) 

    Düşünsenize kafanızda ne pişireceğiniz konusunda hiç bir fikir yok, markette dolanıyorsunuz. Biri size; şu eti al, içine şunları koy ve şöyle pişir diyor. Oooo tam da aradığım şey...

    Geçen gün de “Çok güzel kıyma var vereyim, tam kebaplık “ diyerek bu tarifi de aklıma sokmuş bulunmakta.

    Bende de bir heves tabii, hemen sevgiliye pişirmeliyim...

    Şimdi ne yapıyoruz , görüntüye bakıp herkesin ağzını sulandıracak olan bu tarifin ne kadar basit yapıldığını kimselere söylemiyoruz. Ve “vayy sen neymişsin, işten geldin de, ne ara pişirdin bu kadar zor yemeği” iltifatlarını büyük bir gülümsemeyle karşılıyoruz.

    Lafı daha uzatmadan tarifime geçeyim


    Malzemeler (Yuvarlak Borcam Tepsi için -  6 Kişilik)

    750 Gram yağlı kıyma (yağsız olursa çok kuru olacaktır)
    Tuz, Karabiber (ölçü vermiyorum, damak tadınıza bağlı)

    1 Yemek kaşığı salça
    1 Su bardağı sıcak su
    Kekik, Kırmızı pul biber
    5 Adet uzun Patlıcan
    5 Adet yeşil biber
    3 Adet irice domates

    Yapılışı
    Kıyma, tuz ve karabiberi güzelce yoğuruyoruz.
    Yeşil biberleri uzunlamasına şeritler halinde kesip, tepsinin altına sıralıyoruz (hem patlıcanlar yanmasın hem de lezzetli olsun)
    Patlıcanları 2 şer parmak genişliğinde kesiyoruz
    Tepsimize bir patlıcan, bir de ondan biraz daha büyük ölçüde (çünkü pişince çekecek) kıyma koyuyoruz
    Tüm tepsiyi resimdeki gibi ortaya domatesler gelecek şekilde dolduruyoruz.
    Ayrı bir kapta salçayı 1 bardak su ile seyreltip, kekik, tuz, kırmızı ve karabiber de ekleyip, malzemelerin üzerine döküyoruz


    GERÇEK PATLICAN KEBABI, TEPSİ KEBABI, KEBAP, PATLICAN YEMEKLERİ, FIRIN YEMEKLERİ, NE PİŞİRSEM, LEZZETLİ YEMEK, ANTEP YEMEĞİ, ANTEP KEBABI, AKŞAMA NE YAPSAM, NE YESEK, TARİF, YEMEK

    Tepsinin üzerini alüminyum folyo veya yağlı kağıt ile sarıp 30-40 dakika 250 derecelik fırında pişiriyoruz

    Daha sonra folyoyu çıkarıp 200 derecede, malzemeler kızarıp, patlıcanlar yumuşayana kadar pişirmeye devam. Benim bu şekilde  yaklaşık 40 dakika sürdü.

    Şimdi işin püf noktası; fırından çıkarınca elimize biraz su alıp patlıcanların üzerine serpiyoruz.
    Ve üzerine başka bir tepsi kapatıyoruz. 

    10-15 dakika bu şekilde durunca terleyecek ve yerken kabukları kolayca soyulacak.

    Piştikten sonra, annemler, abimler ve biz bayıla bayıla yemeğe başladığımızdan, resim çekmek sonradan aklıma geldi.


    GERÇEK PATLICAN KEBABI, TEPSİ KEBABI, KEBAP, PATLICAN YEMEKLERİ, FIRIN YEMEKLERİ, NE PİŞİRSEM, LEZZETLİ YEMEK, ANTEP YEMEĞİ, ANTEP KEBABI, AKŞAMA NE YAPSAM, NE YESEK, TARİF, YEMEK

    Tadını siz düşünün artık :) Bu performansı sık sık tekrarlamayı düşünüyorum.

    Afiyet olsun.



    İlginizi çekebilecek diğer tarifler;
    1. AYVA KOMPOSTOSU
    2. AYVA TATLISI (BOYASIZ)
    3. AĞLAYAN PASTA ...
    4. Baklava Yufkası İle Peynirli Börek - Yeni !!
    5. CEVİZLİ TEL KADAYIF
    6. DOĞUM GÜNÜ KURABİYELERİ
    7. EDİRNE USULÜ CİĞER
    8. ET SOTE TARİFİ
    9. ETLİ KAPAMA (Kolay ve Lezzetli)
    10. ETLİ YAHNİ TARİFİ
    11. FIRIN POŞETİNDE PİRZOLA
    12. FIRIN SÜTLAÇ
    13. FIRINDA PİRZOLA
    14. GEMİ PATATES
    15. ISPANAKLI BÖREK
    16. KABAK TATLISI
    17. KAĞIT KEBABI
    18. KEDİ DİLİ İLE TİRAMİSU
    19. KIRMA (BÖREK)
    20. KOLAY ISPANAKLI BÖREK
    21. KURABİYE AŞKINAAAAA....
    22. KURU BARBUNYA YEMEĞİ
    23. Karışık Dolma Tarifi (Anne Eli) - Yeni !!
    24. MAKLUBE TARİFİ
    25. MANTAR SOSLU BONFİLE
    26. MANTARLI BÖREK
    27. MERCİMEK ÇORBASI
    28. PERDE PİLAVI
    29. PROFİTEROL TARİFİ
    30. SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ
    31. SUFLE TARİFİ (Tam tadında)
    32. TAVUKLU MANTAR SOTE
    33. TEK KİŞİLİK KAPLARDA GÜVEÇ
    34. TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI ...
    35. TEREYAĞLI VE BADEMLİ PİLAV
    36. TESTİ GARDEN RESTORAN
    37. TİRAMİSU (HAZIR KEKLİ)
    38. UN HELVASI TARİFİ
    39. UN KURABİYESİ TARİFLERİ
    40. YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ
    41. YILBAŞI TAVUĞU (İÇ PİLAVLI)
    42. ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE
    43. ÜZÜMLÜ CEVİZLİ SÜPERRR KEK
    44. İZMİR KÖFTE

    Twitter Facebook Favorites More

     
    Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | GreenGeeks Review