3 Haziran 2013 Pazartesi

MANTAR SOSLU BONFİLE


Bu ismi andıkça üniversite mezuniyet yemeğimizde Shakespeare de yediğim müthiş tat aklıma geliyor. O nasıl güzel bir sostu yarabbim.


Hep aklımın bir köşesinde ama bir türlü cesaret edemiyordum. Taa ki sevgilim benden isteyene kadar. O isteyince emirdir. Başladım araştırmalara, işte muhteşem lezzet karşınızda;

Malzemeler (2 Kişilik)

- 4 Adet Dana Bonfile (Ben dövülmüş aldım)

Eti marine etmek için;
- 3 Yemek Kaşığı zeytin yağı
- 2 Yemek Kaşığı soya sosu
- 2 Diş sarımsak (dilimlenmiş)
- Karabiber

Sosu için;
- 4 Yemek kaşığı zeytin yağı
- 2 Diş sarımsak
- 4 Adet defne yaprağı
- 1 Adet kuru soğan
- 1 Paket krema (200 ml) (Tikveşli kullandım)
- 1 Paket mantar (400 Gram)
- 1 Adet limon
- Tuz, Kekik, Karabiber


Yapılışı

- Marine sosu hazırlayalım ve etlere güzelce bulayıp, sararak buzdolabına kaldıralım. En az 1 saat bekletelim ki lezzetini alsın.


- Mantarları temizleyip yıkıyoruz ardından da ince ince kesiyoruz

- 1 Litre suya limonu sıkalım ve mantarları da içine atıp kaynatalım, 10 dakika kaynayınca altını kapatıp süzüyoruz.


- Teflon pilav tenceremize zeytin yağını ve irice doğradığımız (8 parçaya böldüğümüz) soğanları ve 2 ye böldüğümüz sarımsakları koyup yumuşayana kadar kavuruyoruz.

- Süzdüğümüz mantarları da koyup, kızarıncaya kadar kavurmaya devam ediyoruz.


- Krema, tuz, defne yaprağı, karabiber ve kekik i ekleyip 5 dakika kaynatıyoruz. Daha fazla kalırsa suyu azalabilir.


- İyice kızmış teflon bir tavaya etlerimizi hiç yağ eklemeden koyuyoruz. Suyunu salıp çekecek sonra da iki tarafı da kızaracak.



- Sıcak etleri servis tabağına alıp, üzerine yine sıcak sosu koyup afiyetle yiyoruz


Müthiş lezzetle, güzel sofralar dilerim...


İlginizi çekebilecek diğer tarifler;
  1. AYVA KOMPOSTOSU
  2. AYVA TATLISI (BOYASIZ)
  3. AĞLAYAN PASTA ...
  4. CEVİZLİ TEL KADAYIF
  5. EDİRNE USULÜ CİĞER
  6. ET SOTE TARİFİ - Yeni !!
  7. ETLİ KAPAMA (Kolay ve Lezzetli)
  8. ETLİ YAHNİ TARİFİ
  9. FIRIN POŞETİNDE PİRZOLA
  10. FIRIN SÜTLAÇ
  11. FIRINDA PİRZOLA
  12. GEMİ PATATES Yeni !!
  13. ISPANAKLI BÖREK
  14. KABAK TATLISI
  15. KAĞIT KEBABI
  16. KEDİ DİLİ İLE TİRAMİSU
  17. KIRMA (BÖREK)
  18. KOLAY ISPANAKLI BÖREK
  19. KURABİYE AŞKINAAAAA....
  20. KURU BARBUNYA YEMEĞİ
  21. MAKLUBE TARİFİ
  22. MANTARLI BÖREK
  23. MERCİMEK ÇORBASI
  24. PERDE PİLAVI
  25. PROFİTEROL TARİFİ
  26. SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ
  27. SUFLE TARİFİ (Tam tadında)
  28. TAVUKLU MANTAR SOTE
  29. TEK KİŞİLİK KAPLARDA GÜVEÇ
  30. TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI ...
  31. TEREYAĞLI VE BADEMLİ PİLAV
  32. TESTİ GARDEN RESTORAN
  33. TİRAMİSU (HAZIR KEKLİ)
  34. UN HELVASI TARİFİ
  35. UN KURABİYESİ TARİFLERİ
  36. YILBAŞI TAVUĞU (İÇ PİLAVLI)
  37. ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE
  38. ÜZÜMLÜ CEVİZLİ SÜPERRR KEK
  39. İZMİR KÖFTE


2 yorum:

Gulcin Akbulut dedi ki...

suan okadar aciktim ki muthis gozukuyor cnm ellerine saglik ;)

ÖZLEM SEZEN YILMAZ dedi ki...

Oyalayici gozukuyor fakat cok kolay. Hemen yapar yollarim arkadasima

Yorum Gönder

Twitter Facebook Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | GreenGeeks Review