24 Temmuz 2013 Çarşamba

Karışık Dolma Tarifi (Anne Eli)

dolma, karışık dolma, kabak patlıcan, dolmalık biber, tarif, ne pişirsem, yemek tarifi, pirinçli, kıymalı, zeytinyağlı, sarma, akşama pişir, menü, kolay tarif, fırında yemek

Annemin dolmaları pek bir meşhurdur, O öylesine yapar ama siz parmaklarınızı yersiniz. Ölçüsüz yaptığından bu güne kadar yazmam mümkün olmamıştı. Bu defa başında bekleyerek her koyduğu malzeme için ölçü kullanmasını sağladım. (Anladı ki bu defa kurtuluş yok, tamam dedi ölç bakalım)

Kimilerinin sulu yapmasının aksine bizim dolmalar kuru ve ayrıca bir süre de fırında pişmesinden dolayı hafif kızarmış, mmhhh enfesss...

dolma, karışık dolma, kabak patlıcan, dolmalık biber, tarif, ne pişirsem, yemek tarifi, pirinçli, kıymalı, zeytinyağlı, sarma, akşama pişir, menü, kolay tarif, fırında yemek

Malzemeler (Orta Boy Fırın Tepsisini Doldurmak İçin)

12 Adet ufak boy dolmalık biber
4 Adet ufak boy patlıcan
3 Adet kabak (ben büyük almışım, siz ufaklardan alın bence)
3 Domates (2 si dolmalara kapak yapmak için)
250 Gram kıyma
1 demet maydanoz
Nane(1 çay kaşığı)-Kimyon(5 çay kaşığı)-Tuz(3 çay kaşığı)- Karabiber(2 çay kaşığı)
2 Çay bardağı zeytinyağı
5 Su bardağı Pirinç

Yapılışı
-Kabaklar ve patlıcanlar oyulur, dolmalık biberlerin kapağı bastırılarak çıkarılır ve güzelce temizlenir. Kabakların üzeri soyucunun tırtıklı kısmıyla hafifçe soyulur. Su dolu kabın içerisine atılır ki kararmasın ve acıları çıksın.


dolma, karışık dolma, kabak patlıcan, dolmalık biber, tarif, ne pişirsem, yemek tarifi, pirinçli, kıymalı, zeytinyağlı, sarma, akşama pişir, menü, kolay tarif, fırında yemek

dolma, karışık dolma, kabak patlıcan, dolmalık biber, tarif, ne pişirsem, yemek tarifi, pirinçli, kıymalı, zeytinyağlı, sarma, akşama pişir, menü, kolay tarif, fırında yemek

-İnce ince doğranmış soğanlar, kıyma, ufak doğranmış yada rendelenmiş 1 Adet domates, ince doğranmış maydanoz geniş bir kapta karıştırılır


dolma, karışık dolma, kabak patlıcan, dolmalık biber, tarif, ne pişirsem, yemek tarifi, pirinçli, kıymalı, zeytinyağlı, sarma, akşama pişir, menü, kolay tarif, fırında yemek

-Ayıklanıp, yıkanmış pirinçler ve baharatlar karışımın içine eklenir ve homojen bir dağılım olması için güzelce karıştırılır.


dolma, karışık dolma, kabak patlıcan, dolmalık biber, tarif, ne pişirsem, yemek tarifi, pirinçli, kıymalı, zeytinyağlı, sarma, akşama pişir, menü, kolay tarif, fırında yemek

-Pirinçli iç malzemeyi, dolmaların içerisine hafifçe bastırıp, üzerinde biraz boş yer bırakarak dolduruyoruz.


dolma, karışık dolma, kabak patlıcan, dolmalık biber, tarif, ne pişirsem, yemek tarifi, pirinçli, kıymalı, zeytinyağlı, sarma, akşama pişir, menü, kolay tarif, fırında yemek

-2 domatesin kabukları soyularak ufak parçalar halinde doğranır ve kalan o 1 parmaklık yere güzelce yerleştirilir


dolma, karışık dolma, kabak patlıcan, dolmalık biber, tarif, ne pişirsem, yemek tarifi, pirinçli, kıymalı, zeytinyağlı, sarma, akşama pişir, menü, kolay tarif, fırında yemek

dolma, karışık dolma, kabak patlıcan, dolmalık biber, tarif, ne pişirsem, yemek tarifi, pirinçli, kıymalı, zeytinyağlı, sarma, akşama pişir, menü, kolay tarif, fırında yemek

-Derince bir fırın tepsisine yatay ve birbirlerinin ağzını kapatacak şekilde yerleştirilir, 2 yemek kaşığı zeytinyağı üzerine gezdirilir. Dolmaların yarısına kadar, aralarından gözükecek şekilde sıcak su ilave edilir.


dolma, karışık dolma, kabak patlıcan, dolmalık biber, tarif, ne pişirsem, yemek tarifi, pirinçli, kıymalı, zeytinyağlı, sarma, akşama pişir, menü, kolay tarif, fırında yemek

-Üzeri başka bir tepsiyle kapatılarak 30 dakika orta ateşte pişirilir. (dolmalarımızın rengi değişecek, pişmeye yakın olması gerekiyor)


dolma, karışık dolma, kabak patlıcan, dolmalık biber, tarif, ne pişirsem, yemek tarifi, pirinçli, kıymalı, zeytinyağlı, sarma, akşama pişir, menü, kolay tarif, fırında yemek

-Ocaktan aldığımız dolmaları yine aynı tepsi ile bu defa 200 derece ısıdaki fırınımıza yerleştiriyoruz. 30 dakika kadar da fırında pişince tamamdır (suyunu çekecek ve rengi hafif kızarmaya başlayacak, kontrollü pişirelim lütfen)

Süper lezzetli ve misss kokulu dolmalarımız servise hazır

Afiyet olsun


İpuçları:

-Pirinçli karışımı hazırlayınca (çiğ durumdayken) bir parça tadın, ağzınıza tuzlu gelmesi lazım, bu şekilde tam kararında oluyor. Kendi damak tadınıza göre ayarlamış olursunuz
-Borcam ocağın üzerine direkt konmadığı için ne yazık ki bu yemeği borcam da pişirmek mümkün olmuyor.






  • AYVA KOMPOSTOSU
  • AYVA TATLISI (BOYASIZ)
  • AĞLAYAN PASTA ...
  • Baklava Yufkası İle Peynirli Börek - Yeni !!
  • Baklavalık yufka ile BURMA BAKLAVA - Yeni !!
  • CEVİZLİ TEL KADAYIF
  • DOĞUM GÜNÜ KURABİYELERİ
  • EDİRNE USULÜ CİĞER
  • ET SOTE TARİFİ
  • ETLİ KAPAMA (Kolay ve Lezzetli)
  • ETLİ YAHNİ TARİFİ
  • FIRIN POŞETİNDE PİRZOLA
  • FIRIN SÜTLAÇ
  • FIRINDA PATLICAN KEBABI - Yeni !!
  • FIRINDA PİRZOLA
  • GEMİ PATATES
  • HASANPAŞA (ÇANAK) KÖFTE - Yeni !!
  • ISPANAKLI BÖREK
  • KABAK TATLISI
  • KAYIKTA KÖFTE - Yeni !!
  • KAĞIT KEBABI
  • KEDİ DİLİ İLE TİRAMİSU
  • KIRMA (BÖREK)
  • KOLAY ISPANAKLI BÖREK
  • KURABİYE AŞKINAAAAA....
  • KURU BARBUNYA YEMEĞİ
  • Karışık Dolma Tarifi (Anne Eli) - Yeni !!
  • MAKLUBE TARİFİ
  • MANTAR SOSLU BONFİLE
  • MANTARLI BÖREK
  • MERCİMEK ÇORBASI
  • PERDE PİLAVI
  • PROFİTEROL TARİFİ
  • SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ
  • SUFLE TARİFİ (Tam tadında)
  • TAVUK SARMA - Yeni !!
  • TAVUKLU MANTAR SOTE
  • TEK KİŞİLİK KAPLARDA GÜVEÇ
  • TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI ...
  • TEREYAĞLI VE BADEMLİ PİLAV
  • TESTİ GARDEN RESTORAN
  • TİRAMİSU (HAZIR KEKLİ)
  • UN HELVASI TARİFİ
  • UN KURABİYESİ TARİFLERİ
  • YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ
  • YILBAŞI TAVUĞU (İÇ PİLAVLI)
  • ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE
  • ÜZÜMLÜ CEVİZLİ SÜPERRR KEK
  • İZMİR KÖFTE
  • 0 yorum:

    Yorum Gönder

    Twitter Facebook Favorites More

     
    Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | GreenGeeks Review