Sevgilim işi için gittiği 3 günlük Ankara gezisinden dönerken ben de ne yemek yapsam diye hala düşünmekteydim.
Alışveriş için Tansaş a gittim , kasap kısmında; sanırım yüzümden anlaşılan bu belirsizliği süper personel çözdü.
"Size bu akşam eşiniz ne pişirsin istersiniz" diye sordum, onlar da "biz sulu bir et yemeği isterdik" diye cevap verdiler. Tamamdır işte bu; Et Sote yapıyorummm....
Yapımı çok basit, tadı da enfes, ekmeği bana bana yedik, sevgilim de çok mutlu oldu.
Malzemeler
- 1/2 Kg kuşbaşı et
- 7-8 Diş sarımsak
- 3 Adet domates
- 2 Yemek kaşığı salça
- 4 Adet yeşil biber
- 1 Adet orta boy soğan
- 1 kaşık tereyağı
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- Tuz, Karabiber, Pul Biber, Kekik
Yapılışı
- Etler güzelce yıkanıp, süzülür ve yağ konup, ısıtılmış tavada suyunu salıp tekrar çekinceye kadar orta ateşte kavrulur
- Etler kavrulurken yemeklik doğranmış soğan, biber ve sarımsakları hazırlayalım
- Et suyunu çekince tadıyoruz; yumuşacık olunca, hazırladığımız malzemeyi ekliyoruz, üzerine de tereyağını koyup, biber ve soğanlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Salçamızı koyup, birkaç dakika kavuralım sonra üzerine domatesleri ekliyoruz
- Domatesler diriliğini kaybedince, tuzu, baharatları ekleyip ne kadar sulu istediğimize bağlı olarak kaynamış su ekliyoruz (ben 1 çay bardağı ekledim)
- 10-15 dakika kadar düşük ısıda pişirip altını kapatabiliriz.
Elinizden yemek yiyenleriniz çok olsun (Annemin duası)
Afiyet olsun...
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TARİFLER
- AYVA KOMPOSTOSU
- AYVA TATLISI (BOYASIZ)
- AĞLAYAN PASTA ...
- CEVİZLİ TEL KADAYIF
- EDİRNE USULÜ CİĞER
- ETLİ KAPAMA (Kolay ve Lezzetli)
- ETLİ YAHNİ TARİFİ
- FIRIN POŞETİNDE PİRZOLA
- FIRIN SÜTLAÇ
- FIRINDA PİRZOLA
- ISPANAKLI BÖREK
- KABAK TATLISI
- KAĞIT KEBABI
- KEDİ DİLİ İLE TİRAMİSU
- KIRMA (BÖREK)
- KOLAY ISPANAKLI BÖREK
- KURABİYE AŞKINAAAAA....
- KURU BARBUNYA YEMEĞİ
- MAKLUBE TARİFİ
- MANTARLI BÖREK
- MERCİMEK ÇORBASI
- PERDE PİLAVI
- PROFİTEROL TARİFİ
- SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ
- SUFLE TARİFİ (Tam tadında)
- TAVUKLU MANTAR SOTE
- TEK KİŞİLİK KAPLARDA GÜVEÇ
- TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI ...
- TEREYAĞLI VE BADEMLİ PİLAV
- TESTİ GARDEN RESTORAN
- TİRAMİSU (HAZIR KEKLİ)
- UN HELVASI TARİFİ
- UN KURABİYESİ TARİFLERİ
- YILBAŞI TAVUĞU (İÇ PİLAVLI)
- ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE
- ÜZÜMLÜ CEVİZLİ SÜPERRR KEK
- İZMİR KÖFTE
4 yorum:
bu aksamki menum benim de bu tatlim ,kalp kalbe karsiymis :)
Supersin afiyet bal seker olsun.
Bende yapicam hemen şimdi
Hani bana hani banaaa
Yorum Gönder