7 Ocak 2013 Pazartesi

Ben Nojoud 10 yaşında bir dulum (MARTI)

nojoud, yemenli çocuk gelin, Dram, 10 yaşında bir gelin, martı, Ben Nojoud 10 yaşında bir dulum (MARTI)

Bugün genelde kitap tanıtmakla geçti ama o sayfaları çevirip kahramanın yerine geçtiğinizde nasıl bambaşka dünyalarda geziniyorsanız, ben de tanıtmak için okuduğum kitapları elime aldığımda tekrar tekrar üzerinde konuşayım, anlatayım istiyorum. Zamanım olsa sabaha kadar oturur yazarım . 
Şimdi bahsetmek istediğim kitap 194 sayfa ama yazılar nispeten daha büyük rahat okunacak türden. Basit bir dille yazılmış. Bunlar belki sizi normalde sıkacaktır ama konusu o kadar derinden etkileyecek ki... Zaten Nojoud tüm dünyada yankılandı ve Orta Doğu kadınları için hep bir ilham kaynağı oldu.

Düşünün 10 yaşındasınız neler hatırlıyorsunuz...
Peki Yemenli Nojoud bu yaşta neler hatırlıyor dersiniz, okuldan alınıyor 30 lu yaşlarda bir adamla evlendiriliyor, genç kız olmadan el sürmeyeceğine söz veren adam daha ilk gece sözünü tutmayarak Nojoud a zorla sahip oluyor ve vücudunu kızgın demirle dağlayan bir kayınvalidesi olduğu gerçeğiyle yüzleşiyor.

Gerçek bir yaşam öyküsü, isyan etmeyen daha nice çocuk gelinlerin olduğu Yemen ve tüm Orta doğu da hatta Türkiye de, O sesini yükseltip evden kaçıyor ve ailesi ondan utansa ve arkasında durmasa da çocuk yaşında kocasından boşanıyor ve okuluna geri dönüyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Facebook Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | GreenGeeks Review