14 Ocak 2013 Pazartesi

CEVİZLİ TEL KADAYIF

CEVİZLİ TEL KADAYIF, YAŞ KADAYIF, CEVİZLİ, ŞERBET, ENFES KADAYIF, LEZZETLİ KADAYIF,çıtır çıtır ENFES TEL KADAYIF, İÇİ CEVİZLİ, YAŞ KADAYIF TARİFİ

ÜZERİ ÇITIR ÇITIR, TAM KIVAMINDA CEVİZLİ KADAYIF

Sevgilim Ayva Tatlısı da ayva tatlısı diye tutturunca kahvaltı için gittiğimiz Urla'da süper ayvaları görünce kaçırmadan aldık. Siz şimdi sanıyorsunuz ki bu arada Ayva tatlısı anlatacağım yokk !


O günün akşamı yufka almaya giden sevgilim kendini tutamayıp koca bir paket yaş kadayıf alıp gelince , el mahkum ayva tatlısı 2.sıraya yerleşti.
İyi ki de öyle yapmış, süper bir cevizli tel kadayıf pişirdim. Üzeri çıtır çıtır, tel tel ve tadı süper... mmmhhh gönül rahatlığı ile tüm sevdikleriniz için pişirebilirsiniz.
Siz şimdi tarifi okurken ben sevgilime kırma böreği pişiriyor olacağım, aaahhh ahhh daha çok çalışmam lazımmmm çoookkk...

Gerekli Malzemeler
600 Gram tel kadayıf
1 veya 1,5 su bardağı ceviz (ne kadar malzemeli sevdiğinize bağlı, ben bol bol koydum)
300 Gram tereyağı

Şerbeti için;
3 Su bardağı su
3 Su bardağı şeker
1 Adet karanfil
3-4 Damla limon suyu

Yapılışı
- Şerbet için şeker , su ve karanfil i tencereye koyup kaynatalım, karıştırmamıza bile gerek yok . Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra limon suyunu da ekleyip , altını kapatalım, ve soğumaya bırakalım (İlk önce şerbeti yapalım ki kadayıf pişene kadar iyice soğusun.)
- Kadayıfı didikleyip ufak ufak koparalım, birbirine yapışanları ayıralım.
- Tereyağını erittikten sonra kadayıfların üzerine dökelim ve iyice didikleyerek kadayıfın her teline yedirelim


CEVİZLİ TEL KADAYIF, YAŞ KADAYIF, CEVİZLİ, ŞERBET, ENFES KADAYIF, LEZZETLİ KADAYIF,çıtır çıtır ENFES TEL KADAYIF, İÇİ CEVİZLİ, YAŞ KADAYIF TARİFİ



CEVİZLİ TEL KADAYIF, YAŞ KADAYIF, CEVİZLİ, ŞERBET, ENFES KADAYIF, LEZZETLİ KADAYIF,çıtır çıtır ENFES TEL KADAYIF, İÇİ CEVİZLİ, YAŞ KADAYIF TARİFİ

- Şimdi de pişireceğimiz tepsi ya da borcam ı tereyağıyla güzelce yağlıyoruz
- Kadayıfların yarısını tepsinin altına yayalım ve varsa bir küçük boy tepsiyle, yoksa elimiz ve bardağın altıyla iyice ezip , bastırıp düzeltelim
- Düzleştirilen kadayıfın üzerini; elimizle dişe gelir şekilde kırdığımız cevizlerle sıvama kaplıyoruz


CEVİZLİ TEL KADAYIF, YAŞ KADAYIF, CEVİZLİ, ŞERBET, ENFES KADAYIF, LEZZETLİ KADAYIF,çıtır çıtır ENFES TEL KADAYIF, İÇİ CEVİZLİ, YAŞ KADAYIF TARİFİ

- Kalan kadayıfları da cevizlerin üstüne güzelce yerleştirip yine iyice bastırıp ezelim.
- Tepsinin kenarlarındaki kadayıfları da temizleyip (yanmasın diye) önceden 200 derecede ısıtılmış fırına atıyoruz.
- Üzeri iyice kızarana kadar pişirelim. Ben 45 dakika fırında altı ve üstünü , 10 dakika da sadece altını pişirdim. (Altı çok beyaz kalmasın diye)
- Tepsiyi çıkarıp 5 dakika soğutalım ve ılınmış kadayıfın üzerine soğuk şerbeti gezdirelim


CEVİZLİ TEL KADAYIF, YAŞ KADAYIF, CEVİZLİ, ŞERBET, ENFES KADAYIF, LEZZETLİ KADAYIF,çıtır çıtır ENFES TEL KADAYIF, İÇİ CEVİZLİ, YAŞ KADAYIF TARİFİ

- Şerbetini çektikten sonra Dondurma, kaymak veya cevizle süslerseniz bu enfes lezzet servise hazır olacak.


CEVİZLİ TEL KADAYIF, YAŞ KADAYIF, CEVİZLİ, ŞERBET, ENFES KADAYIF, LEZZETLİ KADAYIF,çıtır çıtır ENFES TEL KADAYIF, İÇİ CEVİZLİ, YAŞ KADAYIF TARİFİ


Oran konusunda kafanız karışmasın, şu şekilde aklınızda kalabilir;
-Her 100 Gram kadayıf için 50 Gram tereyağı konulacak

-Şerbet içinse her 200 Gram kadayıf için 1 su bardağı su  ve 1 su bardağı şeker konulacak. (başka bir deyişle her 100 Gram kadayıf için 1/2 su bardağı su ve 1/2 su bardağı şeker konulacak)

Siz bu tarifi uygulayın ve sonra gelen iltifatların keyfini çıkarın, afiyet olsun...


Not :
Dilerseniz kadayıfı yukarıdaki tarifteki gibi yağla harmanladıktan sonra, bir nescafe fincanına biraz kadayıf koyup bastırabilir, arasına ceviz koyduktan sonra biraz daha kadayıf koyarak, ellerimizle ya da çay bardağıyla iyice bastırabilir
Yağlanmış tepsiye ters çevirip, aynı yukarıdaki gibi pişirip, şerbetleyebiliriz.

Yani malzeme ve tarif aynı şekli farklı olabilir. Bu şekilde de hem servisi kolay oluyor hem de görüntüsü.







8 yorum:

Anonymous dedi ki...

canım çok lezzetliydi tatlı eline sağlık senden sonra deniz tabağı yaladı resmen hepsini bitirdi.devamını bekleriz.

ÖZLEM SEZEN YILMAZ dedi ki...

Canım çok sevindim beğenmenize, siz ne zaman isterseniz ben size yaparım. Afiyetler olsun

Metin Yılmaz dedi ki...

Tereyağının kokusunu içinizde hissesedeceksiniz buram buram, tel tel eriyecek ağzınızda dağılacak

ÖZLEM SEZEN YILMAZ dedi ki...

Sevgilim malzemeden asla kaçmıyor ondan olsa gerek, alt yapı sağlam yani

Birsel ve İrem dedi ki...

Ellerinie sağlık, nefis görünüyor. Afiyetler olsun.
Sevgiler.

ÖZLEM SEZEN YILMAZ dedi ki...

Teşekkür ederim , gerçekten çok leziz oluyor

Betül dedi ki...

Tarifinizi bu bayram denedim bir çokda iltifat aldım ellerinize sağlık... Linkinizi vererek blogumda paylaştım...
Teşekkürler.
meyvesepetim.blogspot.com

ÖZLEM SEZEN YILMAZ dedi ki...

Asil sizin ellerinize saglik eminim super olmustur

Yorum Gönder

Twitter Facebook Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | GreenGeeks Review