İlk tanıştığımız zamanlar sevgilime kabak tatlısı yapmıştım, inanılmaz beğendi, herkese anlata anlata bitiremedi, ben de bir gurur bir gurur sormayın. O kadar çok övdü ki bir daha aynı lezzeti yakalayamam diye ömrümün sonuna kadar bu tatlıyı yapmamayı bile kafaya koymuştum.
Taa kii annem bana komplo düzenleyip 2 Kg lık bir kabağı elime tutuşturana kadar. Artık kaçışı yok, ya aynı harika lezzeti yakalayacak ya da "aşkım bu da iyi ama o ilk yaptığının yeri ayrıydı" cümlesini ömrümce dinleyecektim.
Ben mi kafaya çok takıyorum acaba en güzeli olsun diye bilmiyorum. Hadi hep beraber şu kabağa hak ettiği değeri verelim..
Malzemeler
2 Kg bal kabağı
4 Su bardağı şeker
Ceviz
Hindistan cevizi
Yapılışı
1-) Kabaklarımızı güzelce soyup, yaklaşık 2 parmak kalınlığında dilimliyoruz. Güzelce yıkayıp süzüyoruz
2-) Derince bir tencerenin alt katına kabakları sıralıyoruz üzerine şekeri döküp bir kat daha kabak sıralıyoruz ve yine şekerliyoruz, bu şekilde kabaklar bitene kadar 3.5 su bardağı şekeri kabakların üstüne boca ediyoruz.
4-) Ertesi gün 10 dakika harlı ateşte, 20 dakika ise kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişiriyoruz.
5-) Kabaklar yumuşayınca borcam ın içine kabakları yerleştirip,istediğimiz kadar da suyundan ekliyoruz ve 1/2 su bardağı şekeri kabakların üzerine döküp, 200 derece önceden ısıtılmış fırına koyuyoruz.
6-) 20 Dakika kadar fırında pişirip tepsideki suyundan kabakların üzerine gezdiriyoruz ve bir 10 dakika kadar kabaklar hafif renklenene kadar ızgarayı açıp pişiriyoruz.
7-) Soğuduktan sonra hindistan cevizi ve ceviz ile zevkimize göre süslüyoruz.
Süper bir lezzet , mutlaka denemelisiniz...
Not:
-Vaktiniz yok ve aynı gün yapacaksanız; 1. ve 2. maddelerdeki işlemleri tekrarlıyoruz ve yarım su bardağı sıcak su koyarak tencerede yumuşayana ve istediğimiz kıvama gelene kadar pişiriyoruz, sonra istersek fırına atıp aynı şekilde pişirebiliriz.
-Tencerenin kapağı kesinlikle kapalı olacak pişmeden suyu bitmesin diye.
-Bu şekerle tadı kıvamında oluyor, siz daha ağdalı istiyorsanız 1 bardağa yakın şekerini arttırabilirsiniz.
-Arkadaşım İnal dan öğrendiğim gibi pişmeden 10-15 dakika önce 1/2 bardak şekeri kabakların üzerine dökmek üzerinin daha parlak görünmesine sebep oluyor.
Afiyet olsun, bol iltifatlı günler dilerim...
- AYVA KOMPOSTOSU
- AYVA TATLISI (KATKISIZ-BOYASIZ)
- CEVİZLİ TEL KADAYIF
- EDİRNE USULÜ CİĞER
- ENFESSS BİR AĞLAYAN PASTA ...
- ETLİ KAPAMA
- FIRIN POŞETİNDE PİRZOLA
- FIRIN SÜTLAÇ
- FIRINDA PİRZOLA
- ISPANAKLI BÖREK (Anne eli değmiş gibi)
- KABAK TATLISI
- KAĞIT KEBABI
- KIRMA (BÖREK)
- KOLAY VE LEZZETLİ ISPANAKLI BÖREK (Anne eli değmiş gibi)
- KURABİYE AŞKINAAAAA.... - Yeni !!
- MANTARLI BÖREK
- MERCİMEK ÇORBASI
- PERDE PİLAVI
- PROFİTEROL TARİFİ
- PİLAV TARİFİ
- SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ
- SUFLE TARİFİ (Tam tadında)
- TEK KİŞİLİK KAPLARDA GÜVEÇ
- TEREYAĞLI VE BADEMLİ PİLAV
- TESTİ KEBABI (TESTİ GARDEN RESTORAN)
- TİRAMİSU MÜKEMMELLLLL
- UN HELVASI TARİFİ
- UN KURABİYESİ TARİFLERİ
- YILBAŞI TAVUĞU (İÇ PİLAVLI)
- ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE
- ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ SÜPERRR KEK
- İZMİR KÖFTE
5 yorum:
annen kabağı iyiki almış böyle bir lezzetten mahrum kalacaktık eline sağlık
Bence de ıyı kı almış
Gerek pişirmesi gerek süslemesi tablo gibiydi.Yemeye kıyamadım ve doyamadım:) Ne güzel, tekrar tekrar isterim bundan sonra. Önce ayva tatlısını bir yiyelim:)) ellerine sağlık canım
Evet ayva tatlısını da yedim:)) kabak şahaneydi, ayva enfeees. Arada kaldım ne olacak şimdi;€))) yenişemediler
Üçüncü bir seçenek mutlaka vardır her zaman sende..
Yorum Gönder