4 Ocak 2013 Cuma

TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI ...

TEREYAĞLI LEZZETLİ ARPA ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI

Her yemeğin yanına yakışacak , çok basit ve çok lezzetli bir pilav tarifi

Malzemeler   (2 KİŞİLİK)

1 Su bardağı pirinç (Ben yasemin pirinç kullanıyorum,nişastası daha az olduğu için lezzeti süper)
1,5 Su bardağından 1 parmak daha fazla kaynamış su (ya da tavuk suyu)
1 Adet tavuk bulyon (tavuk suyu koyarsanız bulyon eklemeyin)
1/2 çay bardağı arpa şehriye
1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı sıvı yağ
Tuz (bulyon da tuzlu olduğu için normalden daha az atmamız lazım, suyundan biraz alıp tadabilirsiniz)

Yapılışı

Pirinçler güzelce yıkanıp, süzgecin üzerinde iyice süzülmesi için bırakılır. (pirinçleri kibar kibar yıkayalım, çok sıkıştırırsanız pişerken kırılıp , kötü bir görünüm verebilir)
Teflon bir tencereye tereyağı ve sıvı yağ konur, eriyince arpa şehriyeler eklenir ve rengi değişene kadar kavrulur
İyice süzülüp kuruyan pirinçler tencereye eklenerek 1-2 dakika daha kavrulur.
Tavuk bulyon konur ve iyice ezilerek karıştırılır
Kaynar su üzerine eklenerek en kısık ateşte suyunu çekene kadar kapağı kapalı olarak pişmeye bırakılır.
Siz sofrayı kurana kadar demlenmiş olacaktır. 
Şöööyle bir karıştırılınca sevdiklerinize servise hazırrrr..

Hazırlaması ve yemesi çok çabuk oluyor benden söylemesi.

Afiyet olsun...


İlginizi çekebilecek diğer lezzetli ve denenmiş tarifler;

  1. AYVA KOMPOSTOSU
  2. AYVA TATLISI (KATKISIZ-BOYASIZ)
  3. AĞLAYAN PASTA ...
  4. CEVİZLİ TEL KADAYIF
  5. EDİRNE USULÜ CİĞER
  6. ETLİ KAPAMA (Kolay ve Lezzetli bir Tarif)
  7. ETLİ YAHNİ TARİFİ
  8. FIRIN POŞETİNDE PİRZOLA
  9. FIRIN SÜTLAÇ
  10. FIRINDA PİRZOLA
  11. KABAK TATLISI
  12. KAĞIT KEBABI
  13. KIRMA (BÖREK)
  14. KOLAY ISPANAKLI BÖREK
  15. KURABİYE AŞKINAAAAA....
  16. KURU BARBUNYA YEMEĞİ
  17. MAKLUBE TARİFİ
  18. MANTARLI BÖREK
  19. MERCİMEK ÇORBASI
  20. PERDE PİLAVI
  21. PROFİTEROL TARİFİ
  22. SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ
  23. SUFLE TARİFİ (Tam tadında)
  24. TAVUKLU MANTAR SOTE - Yeni !!
  25. TEK KİŞİLİK KAPLARDA GÜVEÇ
  26. TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI ...
  27. TEREYAĞLI VE BADEMLİ PİLAV
  28. TESTİ KEBABI (TESTİ GARDEN RESTORAN)
  29. TİRAMİSU (HAZIR KEKLİ)
  30. TİRAMİSU MÜKEMMELLLLL
  31. UN HELVASI TARİFİ
  32. UN KURABİYESİ TARİFLERİ
  33. YILBAŞI TAVUĞU (İÇ PİLAVLI)
  34. ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE
  35. ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ SÜPERRR KEK
  36. İZMİR KÖFTE

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Facebook Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | GreenGeeks Review