25 Aralık 2012 Salı

TEREYAĞLI VE BADEMLİ PİLAV

( 2 KİŞİLİK)

Süper hızlı, süper lezzetli , mis kokulu... Sanırım bu tarif için en iyi tanımlamalar bunlar!

Gerekli Malzemeler

1 Su bardağı pirinç
1/4 Su bardağı Badem
1 Yemek kaşığı tereyağı
1,5 Su bardağı kaynar su
1 Tatlı kaşığı zeytin yağı
Tuz

Yapılışı

Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyuyoruz.(Bu iş biraz zahmetli oluyor uyarmadı demeyin)

Pirinçleri güzelce yıkayıp süzgeçte bekletiyoruz.

Tereyağı ve sıvı yağı tencerenin içine koyup eridikten sonra bademleri de ekliyoruz, renkleri dönene kadar kavururken aman dikkatli olun ki yağı yakmayalım

Suyu iyice süzülen pirinçleri de tencereye koyup bir dakika kadar kavuruyoruz

En son suyunu da ilave edip karıştırıyoruz ve kapağını kapatarak suyunu çekene kadar çok kısık ateşte pişiriyoruz.

İşte bu kadar basittt...

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Facebook Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | GreenGeeks Review