17 Aralık 2012 Pazartesi

UN KURABİYESİ TARİFLERİ

ÇAM AĞACI UN KURABİYESİ, YILBAŞI KURABİYESİ, UN KURABİYESİ, PUDRA ŞEKERİ


Bu akşam size 2 tane un kurabiyesi tarifi vermek istiyorum.

İlki benim favori tarifim; sık sık ve zevkle pişiririm. Pastanede satılan kurabiyelere benziyor, mmmhhh

Diğeri ise yine çok lezzetli fakat bu defa margarin yemek istemeyenler için hazırlıyoruz. İkisi de çok güzel ikisinin de sonucu görülmeye değer.

Sizde bugün sevgilinize yapmayı bir deneyin, nasıl olurrr...

UN KURABİYESİ  (1.TARİF)

Gerekli Malzemeler

2 Yemek Kaşığı pudra şekeri

125 gram margarin (ben tereyağı ile yapıyorum, enfes oluyor)

1/2 Çay bardağı sıvı yağ

2 Yemek kaşığı buğday nişastası

2 Su bardağı un

1 Paket vanilin


Üzerini örtecek kadar pudra şekeri

Yapılışı

Derince bir kapta Pudra şekeri, margarin(yada tereyağı) ve sıvı yağ mikserle krema kıvamına gelene kadar karıştırılır

Ayrı bir kaba Un, vanilya ve nişasta elenir, daha sonra karışıma katılır.

Fırın ısınması için 150 dereceye ayarlanır

Hamur 5 dakika yoğrulur, ele yapışmayacak bir kıvam elde edilir


İsterseniz ufak ufak parçalar koparıp elinizde şekil verebilirsiniz ya da benim gibi büyükçe parçalar koparırsınız ve tezgahın üzerinde , elinizle bastırarak parmak kalınlığında açarsınız , sonra da kurabiye kalıplarıyla istediğiniz şekilde kesebilirsiniz. (kalpler yapabilir, yıldız kaydırabilir yada çam ağacı ile süsleyebilirsiniz tepsinizi)


Yağlı kağıt serilmiş tepsinize bir güzel yerleştirip , ısınmış olan fırınınızda tam 25 dakika pişirilir.




Pişince fırından çıkarılıp ılınması için bir süre beklenir, daha sonra üzerine pudra şekeri elenir

Afiyet olsun


Nasıl sevgiliniz bu tadı beğendi di miiii


Not: Üst resimdeki parmakların bana değil de sevgilime ait olduğunu anladığınızı umarım...




UN KURABİYESİ TARİFİ (2)  (KOLAY TARİF)

Malzemelerimiz

8 Yemek kaşığı pudra şekeri

1 Su bardağı sıvı yağ

Aldığı kadar un

Yapılışı

Fırını ısıtmak için 150 dereceye ayarla

Pudra şekeri ve sıvı yağı derince bir kapta krema kıvamına gelene kadar karıştır.

Hamur kıvamı biraz sert olacak şekilde ununu ekliyoruz.

Yine ister elinizle isterseniz kalıplarla şekil vererek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize diziyoruz

25 dakika pişirip, ılınması için fırından çıkarıyoruz

Üzerine pudra şekeri serpip afiyetle yiyoruz.



Aklınızda Bulunsun:

Un kurabiyesi ile ilgili şunu unutmayalım, diğer kurabiyeler gibi değil. Üzeri kızarmayacak fırında pişerken, beyaz olması gerekiyor. Sakın pişmedi sanmayın, bekledikçe kendini çekecek ve özellikle ertesi gün inanılmaz lezzetli ve ağızda dağılan bir tat olacak


Kalıpla kesince tezgahtan düzgün çıkması için bıçaktan faydalanıyorum, alttan düzgünce bıçağın üzerine alıp tepsiye yerleştiriyorum


Un kurabiyesi yapmayı çok seviyorum, daha beğenmeyen kimse görmedim hem çok dayanıklı, durdukça daha da güzelleşiyor. bir haftadan fazla süre bile geçse hala bayatlamıyor. Geleniniz gideniniz çoksa işte tam da size göre bir ikram)

İlginizi çekebilecek diğer lezzetli tarifler;
  1. AYVA KOMPOSTOSU
  2. AYVA TATLISI (BOYASIZ)
  3. AĞLAYAN PASTA ...
  4. Baklava Yufkası İle Peynirli Börek
  5. CEVİZLİ TEL KADAYIF
  6. DOĞUM GÜNÜ KURABİYELERİ
  7. EDİRNE USULÜ CİĞER
  8. ET SOTE TARİFİ
  9. ETLİ KAPAMA (Kolay ve Lezzetli)
  10. ETLİ YAHNİ TARİFİ
  11. FIRIN POŞETİNDE PİRZOLA
  12. FIRIN SÜTLAÇ
  13. FIRINDA PATLICAN KEBABI
  14. FIRINDA PİRZOLA
  15. GEMİ PATATES
  16. ISPANAKLI BÖREK
  17. KABAK TATLISI
  18. KAĞIT KEBABI
  19. KEDİ DİLİ İLE TİRAMİSU
  20. KEYİFLİ SOFRA ...
  21. KIRMA (BÖREK)
  22. KOLAY ISPANAKLI BÖREK
  23. KURABİYE AŞKINAAAAA....
  24. KURU BARBUNYA YEMEĞİ
  25. Karışık Dolma Tarifi (Anne Eli)
  26. MAKLUBE TARİFİ
  27. MANTAR SOSLU BONFİLE
  28. MANTARLI BÖREK
  29. MERCİMEK ÇORBASI
  30. PERDE PİLAVI
  31. PROFİTEROL TARİFİ
  32. SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ
  33. SUFLE TARİFİ (Tam tadında)
  34. TAVUKLU MANTAR SOTE
  35. TEK KİŞİLİK KAPLARDA GÜVEÇ
  36. TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI ...
  37. TEREYAĞLI VE BADEMLİ PİLAV
  38. TESTİ GARDEN RESTORAN
  39. TİRAMİSU (HAZIR KEKLİ)
  40. UN HELVASI TARİFİ
  41. UN KURABİYESİ TARİFLERİ
  42. YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ
  43. YILBAŞI TAVUĞU (İÇ PİLAVLI)
  44. ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE
  45. ÜZÜMLÜ CEVİZLİ SÜPERRR KEK
  46. İZMİR KÖFTE

6 yorum:

hikmet yanik dedi ki...

tadına bakmış biri olarak görüntüsü kadar tadıda harika

ÖZLEM SEZEN YILMAZ dedi ki...

Afiyet olsun Mustafa nın babası :)

Emine Dağıdır dedi ki...

gerçekten harika bir lezzet ellerine sağlık özlem...

ÖZLEM SEZEN YILMAZ dedi ki...

Teşekkür ederim canım, güzel insanlara yapılınca tadı da güzel oluyor

Metin Yılmaz dedi ki...

.Çocukluğumun en güzel zevkini-un kurabiyesini hayatıma bu derece mükemmel geri getirdiğin için teşekkür ederim canım

ÖZLEM SEZEN YILMAZ dedi ki...

Tüm çabalarım senin için tatlım....

Yorum Gönder

Twitter Facebook Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | GreenGeeks Review