2 Ocak 2013 Çarşamba

MANTARLI BÖREK


MANTARLI BÖREK, BÖREK

Minicik minicik leziz börekler düşünün, sıcacık, tadına doyum olmayan. Daha sevmeyenini görmedim ...
İmkanınız varsa ve zehirli olup olmadığını ayırt edebiliyorsanız doğal mantarla lezzeti müthiş oluyor ama endişe duyarsanız kültür mantarı ile de süper...


İç Malzemeleri

1 Kg Mantar (Tercihen doğal dağ mantarı)
1 Çay bardağı sıvı yağ (Zeytinyağı kullanılırsa daha lezzetli olur)
5 Adet irice soğan
Kimyon , Karabiber, Tuz

Diğer Malzemeler

5 Adet yufka
1 Su bardağı yoğurt
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Yumurta
Tuz

Yapılışı

Mantarlarımız güzelce temizlenir, ufak ufak kesilerek , üzerine bir kaç defa sıcak su döküp boşaltılarak bir güzel yıkanır.
Tavaya sıvı yağ ve ufak doğranmış soğanlar konularak renkleri değişene kadar kavrulur.
Üzerine mantarlar eklenerek kavurmaya devam edilir.
İsteğe göre Kimyon, karabiber ve tuz eklenerek son kez karıştırılıp ocağın altı kapatılır.

Yufka tezgahın üzerine açılır ve eşit 8 parçaya bölünür (Sigara böreği saracak gibi kesilir)

MANTARLI BÖREK,
MANTARLI BÖREKGeniş kenarına iç malzemesinden konularak, sigara böreği gibi sarılır ve sonra kendi etrafında dolanır, gül şekli verilir. Tüm yufkalar aynı şekilde kesilip, sarılır.
Yağlanmış fırın tepsisine sıralanır.
Üzerine yağ, yoğurt, yumurta, tuz karışımı sürülür ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirilir.

Afiyet olsun...


Yemek bloğuma göz atmak ister misin.



  • AYVA KOMPOSTOSU
  • AYVA TATLISI (BOYASIZ)
  • AĞLAYAN PASTA ...
  • Baklava Yufkası İle Peynirli Börek - Yeni !!
  • Baklavalık yufka ile BURMA BAKLAVA - Yeni !!
  • CEVİZLİ TEL KADAYIF
  • DOĞUM GÜNÜ KURABİYELERİ
  • EDİRNE USULÜ CİĞER
  • ET SOTE TARİFİ
  • ETLİ KAPAMA (Kolay ve Lezzetli)
  • ETLİ YAHNİ TARİFİ
  • FIRIN POŞETİNDE PİRZOLA
  • FIRIN SÜTLAÇ
  • FIRINDA PATLICAN KEBABI - Yeni !!
  • FIRINDA PİRZOLA
  • GEMİ PATATES
  • HASANPAŞA (ÇANAK) KÖFTE - Yeni !!
  • ISPANAKLI BÖREK
  • KABAK TATLISI
  • KAYIKTA KÖFTE - Yeni !!
  • KAĞIT KEBABI
  • KEDİ DİLİ İLE TİRAMİSU
  • KIRMA (BÖREK)
  • KOLAY ISPANAKLI BÖREK
  • KURABİYE AŞKINAAAAA....
  • KURU BARBUNYA YEMEĞİ
  • Karışık Dolma Tarifi (Anne Eli) - Yeni !!
  • MAKLUBE TARİFİ
  • MANTAR SOSLU BONFİLE
  • MANTARLI BÖREK
  • MERCİMEK ÇORBASI
  • PERDE PİLAVI
  • PROFİTEROL TARİFİ
  • SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ
  • SUFLE TARİFİ (Tam tadında)
  • TAVUK SARMA - Yeni !!
  • TAVUKLU MANTAR SOTE
  • TEK KİŞİLİK KAPLARDA GÜVEÇ
  • TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI ...
  • TEREYAĞLI VE BADEMLİ PİLAV
  • TESTİ GARDEN RESTORAN
  • TİRAMİSU (HAZIR KEKLİ)
  • UN HELVASI TARİFİ
  • UN KURABİYESİ TARİFLERİ
  • YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ
  • YILBAŞI TAVUĞU (İÇ PİLAVLI)
  • ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE
  • ÜZÜMLÜ CEVİZLİ SÜPERRR KEK
  • İZMİR KÖFTE
  • 3 yorum:

    inalla dedi ki...

    bunun patlıcanlısını yemiştim çok güzeldi en kısa zamanda bunu deneyeceğim ellerine sağlık eminim ki kırma böreğinden sonra favorim bu börek olacak

    ÖZLEM SEZEN YILMAZ dedi ki...

    Çok lezzetli gerçekten, inşallah beğenirsin sen de

    Metin Yılmaz dedi ki...

    Hımmmm enfessss. Olsa da yesek;€)

    Yorum Gönder

    Twitter Facebook Favorites More

     
    Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | GreenGeeks Review