2 Ocak 2013 Çarşamba

MANTARLI BÖREK


MANTARLI BÖREK, BÖREK

Minicik minicik leziz börekler düşünün, sıcacık, tadına doyum olmayan. Daha sevmeyenini görmedim ...
İmkanınız varsa ve zehirli olup olmadığını ayırt edebiliyorsanız doğal mantarla lezzeti müthiş oluyor ama endişe duyarsanız kültür mantarı ile de süper...


İç Malzemeleri

1 Kg Mantar (Tercihen doğal dağ mantarı)
1 Çay bardağı sıvı yağ (Zeytinyağı kullanılırsa daha lezzetli olur)
5 Adet irice soğan
Kimyon , Karabiber, Tuz

Diğer Malzemeler

5 Adet yufka
1 Su bardağı yoğurt
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Yumurta
Tuz

Yapılışı

Mantarlarımız güzelce temizlenir, ufak ufak kesilerek , üzerine bir kaç defa sıcak su döküp boşaltılarak bir güzel yıkanır.
Tavaya sıvı yağ ve ufak doğranmış soğanlar konularak renkleri değişene kadar kavrulur.
Üzerine mantarlar eklenerek kavurmaya devam edilir.
İsteğe göre Kimyon, karabiber ve tuz eklenerek son kez karıştırılıp ocağın altı kapatılır.

Yufka tezgahın üzerine açılır ve eşit 8 parçaya bölünür (Sigara böreği saracak gibi kesilir)

MANTARLI BÖREK,
MANTARLI BÖREKGeniş kenarına iç malzemesinden konularak, sigara böreği gibi sarılır ve sonra kendi etrafında dolanır, gül şekli verilir. Tüm yufkalar aynı şekilde kesilip, sarılır.
Yağlanmış fırın tepsisine sıralanır.
Üzerine yağ, yoğurt, yumurta, tuz karışımı sürülür ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirilir.

Afiyet olsun...


İlginizi çekebilecek diğer lezzetli ve denenmiş tarifler;

  1. AYVA KOMPOSTOSU
  2. AYVA TATLISI (KATKISIZ-BOYASIZ)
  3. AĞLAYAN PASTA ...
  4. CEVİZLİ TEL KADAYIF
  5. EDİRNE USULÜ CİĞER
  6. ETLİ KAPAMA (Kolay ve Lezzetli bir Tarif)
  7. ETLİ YAHNİ TARİFİ
  8. FIRIN POŞETİNDE PİRZOLA
  9. FIRIN SÜTLAÇ
  10. FIRINDA PİRZOLA
  11. KABAK TATLISI
  12. KAĞIT KEBABI
  13. KIRMA (BÖREK)
  14. KOLAY ISPANAKLI BÖREK
  15. KURABİYE AŞKINAAAAA....
  16. KURU BARBUNYA YEMEĞİ
  17. MAKLUBE TARİFİ
  18. MANTARLI BÖREK
  19. MERCİMEK ÇORBASI
  20. PERDE PİLAVI
  21. PROFİTEROL TARİFİ
  22. SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ
  23. SUFLE TARİFİ (Tam tadında)
  24. TAVUKLU MANTAR SOTE - Yeni !!
  25. TEK KİŞİLİK KAPLARDA GÜVEÇ
  26. TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI ...
  27. TEREYAĞLI VE BADEMLİ PİLAV
  28. TESTİ KEBABI (TESTİ GARDEN RESTORAN)
  29. TİRAMİSU (HAZIR KEKLİ)
  30. TİRAMİSU MÜKEMMELLLLL
  31. UN HELVASI TARİFİ
  32. UN KURABİYESİ TARİFLERİ
  33. YILBAŞI TAVUĞU (İÇ PİLAVLI)
  34. ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE
  35. ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ SÜPERRR KEK
  36. İZMİR KÖFTE

3 yorum:

inalla dedi ki...

bunun patlıcanlısını yemiştim çok güzeldi en kısa zamanda bunu deneyeceğim ellerine sağlık eminim ki kırma böreğinden sonra favorim bu börek olacak

ÖZLEM SEZEN YILMAZ dedi ki...

Çok lezzetli gerçekten, inşallah beğenirsin sen de

Metin Yılmaz dedi ki...

Hımmmm enfessss. Olsa da yesek;€)

Yorum Gönder

Twitter Facebook Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | GreenGeeks Review