11 Şubat 2013 Pazartesi

FIRIN POŞETİNDE PİRZOLA

ET YEMEĞİ, PİRZOLA, FIRIN POŞETİ, FIRINDA PİRZOLA, FIRIN POŞETİNDE PİRZOLA, LEZZETLİ YEMEK, KOLAY ET YEMEĞİ

Hazırlaması kolay, lezzeti süper güzel, sevgilimin ellerinden olunca hele, yeme de yanında yat benim için.
Tarif İstanbul'daki annemden...

Not: Fırında poşetsiz , marine edilerek pişirilen pirzola  tarifi için tıklayın


Malzemeler
8-9 Adet Kalem pirzola
3 Adet patates
1/2 Su bardağı sıvı yağ
2 Adet çarliston
Kekik - Tuz
2 adet fırın poşeti
2 tatlı kaşığı un

Yapılışı
- Genişçe bir kaba kekik, yağ ve tuzu istenirse de pul biberi koyalım
- Patatesleri elma dilimi olarak kesip, biberleri de içini temizleyip irice doğrayalım
- Fırın poşetlerinin içini birer tatlı kaşığı un koyup sallayarak, unu her yerine bulaştıralım
ET YEMEĞİ, PİRZOLA, FIRIN POŞETİ, FIRINDA PİRZOLA, FIRIN POŞETİNDE PİRZOLA, LEZZETLİ YEMEK, KOLAY ET YEMEĞİ

- Etleri, patatesleri ve biberleri yağın içinde biraz bekletip her tarafları yağlanmış şekilde fırın poşetine dizelim.

ET YEMEĞİ, PİRZOLA, FIRIN POŞETİ, FIRINDA PİRZOLA, FIRIN POŞETİNDE PİRZOLA, LEZZETLİ YEMEK, KOLAY ET YEMEĞİ
- Kalan yağı poşetlere paylaştıralım
- Poşetlerin ağzını sıkıca kapatıp, 2-3 yerinden çatalla delip, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim (bizimkiler 45 dakika da nar gibi kızardı)

ET YEMEĞİ, PİRZOLA, FIRIN POŞETİ, FIRINDA PİRZOLA, FIRIN POŞETİNDE PİRZOLA, LEZZETLİ YEMEK, KOLAY ET YEMEĞİ

Patatesler çıtır çıtır , pirzolalar ise lokum gibi oluyor, denemenizi tavsiye ederim

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Facebook Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | GreenGeeks Review