24 Mart 2013 Pazar

KURU BARBUNYA YEMEĞİ


En çok sevdiğim lezzetlerden biri. Suyuna ekmek banarak yemeğe bayılırım. Deneyip memnun kaldığım tarifimi sizlerle de paylaşmak istedim.

Şimdiden afiyet olsun...

Malzemeler (6 kişilik)

- 2 Su bardağı kuru barbunya
- 1 Tatlı kaşığı şeker
- 1 Çay kaşığı tuz
- 1 Litre ılık su

- 1 orta boy kuru soğan
- 1 orta boy patates
- 1 adet Havuç
- 1/2 su bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullandım)
- 1/2 yemek kaşığı salça
- Tuz , kırmızı pul biber

Hazırlanışı

- 1 gece önceden temizlenmiş barbunyaları, tuzu, şekeri ve ılık suyu bir tasa koyup bekletiyoruz.
- Ertesi gün suyunu süzüp yıkayarak, tencereye koyun
- Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip, 15 dakika pişiriyoruz.
- Kara suyunu tamamen boşaltın , süzgeçte bekletin.

kuru barbunya yemeği, barbunya pilaki, kuru yemek, barbunya, yemek, sulu yemek, ekmek banarak yenecek yemekler, ne pişirsem

- Tencereye sıvı yağı ve soğanları koyup rengi değişene kadar kavurun.

kuru barbunya yemeği, barbunya pilaki, kuru yemek, barbunya, yemek, sulu yemek, ekmek banarak yenecek yemekler, ne pişirsem

- Kavrulan soğanların üzerine önce havuçları, sonra da patatesleri koyup onları da sırasıyla kavuruyoruz.
- Havuç hafif rengini salıp, patateslerde kavrulunca , salçamızı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Ardından barbunyaları, tuzunu, pul biberi ve üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak suyu ekleyip pişmesi için kapağını kapatıyoruz.
- Barbunyalar yumuşayıp, istediğiniz kıvama gelince ocağın altını kapatın. İster sıcak isterseniz de soğuk olarak afiyetle yiyebilirsiniz.

Keyifli günler dilerim...

kuru barbunya yemeği, barbunya pilaki, kuru yemek, barbunya, yemek, sulu yemek, ekmek banarak yenecek yemekler, ne pişirsem

Not
Barbunya çok fazla su çekmediğinden haddinden fazla su eklemeyin, pişince suyu az gelirse sıcak suyu o zaman ekleyin.
Önceden sıcak suda haşlandığından, çok uzun sürede pişmeyecektir.
Tam pişme süresini veremiyorum çünkü her barbunya ayrı sürelerde pişer.

İlginizi çekebilecek diğer tarifler

  1. AYVA KOMPOSTOSU
  2. AYVA TATLISI (KATKISIZ-BOYASIZ)
  3. CEVİZLİ TEL KADAYIF
  4. EDİRNE USULÜ CİĞER
  5. ENFESSS BİR AĞLAYAN PASTA ...
  6. ETLİ KAPAMA
  7. FIRIN POŞETİNDE PİRZOLA
  8. FIRIN SÜTLAÇ
  9. FIRINDA PİRZOLA
  10. ISPANAKLI BÖREK (Anne eli değmiş gibi)
  11. KABAK TATLISI
  12. KAĞIT KEBABI
  13. KIRMA (BÖREK)
  14. KOLAY VE LEZZETLİ ISPANAKLI BÖREK (Anne eli değmiş gibi)
  15. KURABİYE AŞKINAAAAA....
  16. MANTARLI BÖREK
  17. MERCİMEK ÇORBASI
  18. PERDE PİLAVI
  19. PROFİTEROL TARİFİ
  20. PİLAV TARİFİ
  21. SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ
  22. SUFLE TARİFİ (Tam tadında)
  23. TEK KİŞİLİK KAPLARDA GÜVEÇ
  24. TEREYAĞLI VE BADEMLİ PİLAV
  25. TESTİ KEBABI (TESTİ GARDEN RESTORAN)
  26. TİRAMİSU (HAZIR KEK İLE YAPILMIŞ) - Yeni !!
  27. TİRAMİSU MÜKEMMELLLLL
  28. UN HELVASI TARİFİ
  29. UN KURABİYESİ TARİFLERİ
  30. YILBAŞI TAVUĞU (İÇ PİLAVLI)
  31. ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE
  32. ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ SÜPERRR KEK
  33. İZMİR KÖFTE

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Facebook Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | GreenGeeks Review