24 Mart 2013 Pazar

KURU BARBUNYA YEMEĞİ


En çok sevdiğim lezzetlerden biri. Suyuna ekmek banarak yemeğe bayılırım.    

Deneyip memnun kaldığım tarifimi sizlerle de paylaşmak istedim.

Şimdiden afiyet olsun...

Malzemeler (6 kişilik)

- 2 Su bardağı kuru barbunya
- 1 Tatlı kaşığı şeker
- 1 Çay kaşığı tuz
- 1 Litre ılık su

- 1 orta boy kuru soğan
- 1 orta boy patates
- 1 adet Havuç
- 1/2 su bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullandım)
- 1/2 yemek kaşığı salça
- Tuz , kırmızı pul biber

Hazırlanışı

- 1 gece önceden temizlenmiş barbunyaları, tuzu, şekeri ve ılık suyu bir tasa koyup bekletiyoruz.
- Ertesi gün suyunu süzüp yıkayarak, tencereye koyun
- Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip, 15 dakika pişiriyoruz.
- Kara suyunu tamamen boşaltın , süzgeçte bekletin.

kuru barbunya yemeği, barbunya pilaki, kuru yemek, barbunya, yemek, sulu yemek, ekmek banarak yenecek yemekler, ne pişirsem

- Tencereye sıvı yağı ve soğanları koyup rengi değişene kadar kavurun.

kuru barbunya yemeği, barbunya pilaki, kuru yemek, barbunya, yemek, sulu yemek, ekmek banarak yenecek yemekler, ne pişirsem

- Kavrulan soğanların üzerine önce havuçları, sonra da patatesleri koyup onları da sırasıyla kavuruyoruz.
- Havuç hafif rengini salıp, patateslerde kavrulunca , salçamızı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Ardından barbunyaları, tuzunu, pul biberi ve üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak suyu ekleyip pişmesi için kapağını kapatıyoruz.
- Barbunyalar yumuşayıp, istediğiniz kıvama gelince ocağın altını kapatın. İster sıcak isterseniz de soğuk olarak afiyetle yiyebilirsiniz.

Keyifli günler dilerim...

kuru barbunya yemeği, barbunya pilaki, kuru yemek, barbunya, yemek, sulu yemek, ekmek banarak yenecek yemekler, ne pişirsem

Not
Barbunya çok fazla su çekmediğinden haddinden fazla su eklemeyin, pişince suyu az gelirse sıcak suyu o zaman ekleyin.
Önceden sıcak suda haşlandığından, çok uzun sürede pişmeyecektir.
Tam pişme süresini veremiyorum çünkü her barbunya ayrı sürelerde pişer.

İlginizi çekebilecek diğer tarifler

  1. AYVA KOMPOSTOSU
  2. AYVA TATLISI (BOYASIZ)
  3. AĞLAYAN PASTA ...
  4. Baklava Yufkası İle Peynirli Börek - Yeni !!
  5. CEVİZLİ TEL KADAYIF
  6. DOĞUM GÜNÜ KURABİYELERİ
  7. EDİRNE USULÜ CİĞER
  8. ET SOTE TARİFİ
  9. ETLİ KAPAMA (Kolay ve Lezzetli)
  10. ETLİ YAHNİ TARİFİ
  11. FIRIN POŞETİNDE PİRZOLA
  12. FIRIN SÜTLAÇ
  13. FIRINDA PATLICAN KEBABI - Yeni !!
  14. FIRINDA PİRZOLA
  15. GEMİ PATATES
  16. ISPANAKLI BÖREK
  17. KABAK TATLISI
  18. KAĞIT KEBABI
  19. KEDİ DİLİ İLE TİRAMİSU
  20. KEYİFLİ SOFRA ... - Yeni !!
  21. KIRMA (BÖREK)
  22. KOLAY ISPANAKLI BÖREK
  23. KURABİYE AŞKINAAAAA....
  24. KURU BARBUNYA YEMEĞİ
  25. Karışık Dolma Tarifi (Anne Eli) - Yeni !!
  26. MAKLUBE TARİFİ
  27. MANTAR SOSLU BONFİLE
  28. MANTARLI BÖREK
  29. MERCİMEK ÇORBASI
  30. PERDE PİLAVI
  31. PROFİTEROL TARİFİ
  32. SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ
  33. SUFLE TARİFİ (Tam tadında)
  34. TAVUKLU MANTAR SOTE
  35. TEK KİŞİLİK KAPLARDA GÜVEÇ
  36. TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI ...
  37. TEREYAĞLI VE BADEMLİ PİLAV
  38. TESTİ GARDEN RESTORAN
  39. TİRAMİSU (HAZIR KEKLİ)
  40. UN HELVASI TARİFİ
  41. UN KURABİYESİ TARİFLERİ
  42. YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ
  43. YILBAŞI TAVUĞU (İÇ PİLAVLI)
  44. ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE
  45. ÜZÜMLÜ CEVİZLİ SÜPERRR KEK
  46. İZMİR KÖFTE

2 yorum:

Anonymous dedi ki...

Gayet güzel bir tarif :) Elinize sağlık teşekkürler...

Müzeyyen

ÖZLEM SEZEN YILMAZ dedi ki...

Keyifli sofralariniz olsun insallah, begenmenize sevindim

Yorum Gönder

Twitter Facebook Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | GreenGeeks Review