En çok sevdiğim lezzetlerden biri. Suyuna ekmek banarak yemeğe bayılırım.
Deneyip memnun kaldığım tarifimi sizlerle de paylaşmak istedim.
Şimdiden afiyet olsun...
Malzemeler (6 kişilik)
- 2 Su bardağı kuru barbunya
- 1 Tatlı kaşığı şeker
- 1 Çay kaşığı tuz
- 1 Litre ılık su
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 orta boy patates
- 1 adet Havuç
- 1/2 su bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullandım)
- 1/2 yemek kaşığı salça
- Tuz , kırmızı pul biber
Hazırlanışı
- 1 gece önceden temizlenmiş barbunyaları, tuzu, şekeri ve ılık suyu bir tasa koyup bekletiyoruz.
- Ertesi gün suyunu süzüp yıkayarak, tencereye koyun
- Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip, 15 dakika pişiriyoruz.
- Kara suyunu tamamen boşaltın , süzgeçte bekletin.
- Tencereye sıvı yağı ve soğanları koyup rengi değişene kadar kavurun.
- Kavrulan soğanların üzerine önce havuçları, sonra da patatesleri koyup onları da sırasıyla kavuruyoruz.
- Havuç hafif rengini salıp, patateslerde kavrulunca , salçamızı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Ardından barbunyaları, tuzunu, pul biberi ve üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak suyu ekleyip pişmesi için kapağını kapatıyoruz.
- Barbunyalar yumuşayıp, istediğiniz kıvama gelince ocağın altını kapatın. İster sıcak isterseniz de soğuk olarak afiyetle yiyebilirsiniz.
Keyifli günler dilerim...
Not
Barbunya çok fazla su çekmediğinden haddinden fazla su eklemeyin, pişince suyu az gelirse sıcak suyu o zaman ekleyin.
Önceden sıcak suda haşlandığından, çok uzun sürede pişmeyecektir.
Tam pişme süresini veremiyorum çünkü her barbunya ayrı sürelerde pişer.
İlginizi çekebilecek diğer tarifler
- AYVA KOMPOSTOSU
- AYVA TATLISI (BOYASIZ)
- AĞLAYAN PASTA ...
- Baklava Yufkası İle Peynirli Börek - Yeni !!
- CEVİZLİ TEL KADAYIF
- DOĞUM GÜNÜ KURABİYELERİ
- EDİRNE USULÜ CİĞER
- ET SOTE TARİFİ
- ETLİ KAPAMA (Kolay ve Lezzetli)
- ETLİ YAHNİ TARİFİ
- FIRIN POŞETİNDE PİRZOLA
- FIRIN SÜTLAÇ
- FIRINDA PATLICAN KEBABI - Yeni !!
- FIRINDA PİRZOLA
- GEMİ PATATES
- ISPANAKLI BÖREK
- KABAK TATLISI
- KAĞIT KEBABI
- KEDİ DİLİ İLE TİRAMİSU
- KEYİFLİ SOFRA ... - Yeni !!
- KIRMA (BÖREK)
- KOLAY ISPANAKLI BÖREK
- KURABİYE AŞKINAAAAA....
- KURU BARBUNYA YEMEĞİ
- Karışık Dolma Tarifi (Anne Eli) - Yeni !!
- MAKLUBE TARİFİ
- MANTAR SOSLU BONFİLE
- MANTARLI BÖREK
- MERCİMEK ÇORBASI
- PERDE PİLAVI
- PROFİTEROL TARİFİ
- SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ
- SUFLE TARİFİ (Tam tadında)
- TAVUKLU MANTAR SOTE
- TEK KİŞİLİK KAPLARDA GÜVEÇ
- TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI ...
- TEREYAĞLI VE BADEMLİ PİLAV
- TESTİ GARDEN RESTORAN
- TİRAMİSU (HAZIR KEKLİ)
- UN HELVASI TARİFİ
- UN KURABİYESİ TARİFLERİ
- YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ
- YILBAŞI TAVUĞU (İÇ PİLAVLI)
- ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE
- ÜZÜMLÜ CEVİZLİ SÜPERRR KEK
- İZMİR KÖFTE
2 yorum:
Gayet güzel bir tarif :) Elinize sağlık teşekkürler...
Müzeyyen
Keyifli sofralariniz olsun insallah, begenmenize sevindim
Yorum Gönder