Hazırlaması çok basit fakat lezzeti ve görüntüsü ilgi çekici fırında patatese ne dersiniz.
Ben Edirne usulü ciğer in yanında servis yaptım, sevdiceğim çok beğendi.
3-4 Adet büyük boy ve ince kabuklu patates
Zeytinyağı
Kekik, Tuz, Karabiber, Pul biber
Yapılışı
-Patatesleri güzelce yıkıyoruz
-Fırın tepsisini güzelce yağlayın ya da yağlı kağıt serin.
-Dilimlerin açık durması için ya ufak bir havuç dilimi ya da benim yaptığım gibi patatesin kenarından kestiğiniz ufak bir parçayı altına koyun
-Her dilimin arasına da girecek şekilde zeytinyağını üzerine dökün, tepsinin içi yağ dolmasın ama patateslerin her yerine de değmiş olsun ki sert kalmasın
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pemleşinceye kadar pişirip, fırını 160 dereceye getirin ve kızarmasını bekleyin
Güzel görüntüsü ile masanızı süsleyecek bir lezzet. Hem çocuklar için de ilgi çekici olacaktır eminim.
Afiyet olsun...
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TARİFLER;
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TARİFLER;
- AYVA KOMPOSTOSU
- AYVA TATLISI (BOYASIZ)
- AĞLAYAN PASTA ...
- CEVİZLİ TEL KADAYIF
- EDİRNE USULÜ CİĞER
- ET SOTE TARİFİ - Yeni !!
- ETLİ KAPAMA (Kolay ve Lezzetli)
- ETLİ YAHNİ TARİFİ
- FIRIN POŞETİNDE PİRZOLA
- FIRIN SÜTLAÇ
- FIRINDA PİRZOLA
- GEMİ PATATES - Yeni !!
- ISPANAKLI BÖREK
- KABAK TATLISI
- KAĞIT KEBABI
- KEDİ DİLİ İLE TİRAMİSU
- KIRMA (BÖREK)
- KOLAY ISPANAKLI BÖREK
- KURABİYE AŞKINAAAAA....
- KURU BARBUNYA YEMEĞİ
- MAKLUBE TARİFİ
- MANTARLI BÖREK
- MERCİMEK ÇORBASI
- PERDE PİLAVI
- PROFİTEROL TARİFİ
- SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ
- SUFLE TARİFİ (Tam tadında)
- TAVUKLU MANTAR SOTE
- TEK KİŞİLİK KAPLARDA GÜVEÇ
- TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI ...
- TEREYAĞLI VE BADEMLİ PİLAV
- TESTİ GARDEN RESTORAN
- TİRAMİSU (HAZIR KEKLİ)
- UN HELVASI TARİFİ
- UN KURABİYESİ TARİFLERİ
- YILBAŞI TAVUĞU (İÇ PİLAVLI)
- ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE
- ÜZÜMLÜ CEVİZLİ SÜPERRR KEK
- İZMİR KÖFTE
0 yorum:
Yorum Gönder