Bu ismi andıkça üniversite mezuniyet yemeğimizde Shakespeare de yediğim müthiş tat aklıma geliyor. O nasıl güzel bir sostu yarabbim.
Hep aklımın bir köşesinde ama bir türlü cesaret edemiyordum. Taa ki sevgilim benden isteyene kadar. O isteyince emirdir. Başladım araştırmalara, işte muhteşem lezzet karşınızda;
Malzemeler (2 Kişilik)
- 4 Adet Dana Bonfile (Ben dövülmüş aldım)
Eti marine etmek için;
- 3 Yemek Kaşığı zeytin yağı
- 2 Yemek Kaşığı soya sosu
- 2 Diş sarımsak (dilimlenmiş)
- Karabiber
Sosu için;
- 4 Yemek kaşığı zeytin yağı
- 2 Diş sarımsak
- 4 Adet defne yaprağı
- 1 Adet kuru soğan
- 1 Paket krema (200 ml) (Tikveşli kullandım)
- 1 Paket mantar (400 Gram)
- 1 Adet limon
- Tuz, Kekik, Karabiber
Yapılışı
- Marine sosu hazırlayalım ve etlere güzelce bulayıp, sararak buzdolabına kaldıralım. En az 1 saat bekletelim ki lezzetini alsın.
- Mantarları temizleyip yıkıyoruz ardından da ince ince kesiyoruz
- 1 Litre suya limonu sıkalım ve mantarları da içine atıp kaynatalım, 10 dakika kaynayınca altını kapatıp süzüyoruz.
- Teflon pilav tenceremize zeytin yağını ve irice doğradığımız (8 parçaya böldüğümüz) soğanları ve 2 ye böldüğümüz sarımsakları koyup yumuşayana kadar kavuruyoruz.
- Süzdüğümüz mantarları da koyup, kızarıncaya kadar kavurmaya devam ediyoruz.
- Krema, tuz, defne yaprağı, karabiber ve kekik i ekleyip 5 dakika kaynatıyoruz. Daha fazla kalırsa suyu azalabilir.
- İyice kızmış teflon bir tavaya etlerimizi hiç yağ eklemeden koyuyoruz. Suyunu salıp çekecek sonra da iki tarafı da kızaracak.
- Sıcak etleri servis tabağına alıp, üzerine yine sıcak sosu koyup afiyetle yiyoruz
Müthiş lezzetle, güzel sofralar dilerim...
İlginizi çekebilecek diğer tarifler;
- AYVA KOMPOSTOSU
- AYVA TATLISI (BOYASIZ)
- AĞLAYAN PASTA ...
- CEVİZLİ TEL KADAYIF
- EDİRNE USULÜ CİĞER
- ET SOTE TARİFİ - Yeni !!
- ETLİ KAPAMA (Kolay ve Lezzetli)
- ETLİ YAHNİ TARİFİ
- FIRIN POŞETİNDE PİRZOLA
- FIRIN SÜTLAÇ
- FIRINDA PİRZOLA
- GEMİ PATATES - Yeni !!
- ISPANAKLI BÖREK
- KABAK TATLISI
- KAĞIT KEBABI
- KEDİ DİLİ İLE TİRAMİSU
- KIRMA (BÖREK)
- KOLAY ISPANAKLI BÖREK
- KURABİYE AŞKINAAAAA....
- KURU BARBUNYA YEMEĞİ
- MAKLUBE TARİFİ
- MANTARLI BÖREK
- MERCİMEK ÇORBASI
- PERDE PİLAVI
- PROFİTEROL TARİFİ
- SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ
- SUFLE TARİFİ (Tam tadında)
- TAVUKLU MANTAR SOTE
- TEK KİŞİLİK KAPLARDA GÜVEÇ
- TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI ...
- TEREYAĞLI VE BADEMLİ PİLAV
- TESTİ GARDEN RESTORAN
- TİRAMİSU (HAZIR KEKLİ)
- UN HELVASI TARİFİ
- UN KURABİYESİ TARİFLERİ
- YILBAŞI TAVUĞU (İÇ PİLAVLI)
- ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE
- ÜZÜMLÜ CEVİZLİ SÜPERRR KEK
- İZMİR KÖFTE
2 yorum:
suan okadar aciktim ki muthis gozukuyor cnm ellerine saglik ;)
Oyalayici gozukuyor fakat cok kolay. Hemen yapar yollarim arkadasima
Yorum Gönder