Her alışverişe gittiğimizde bir paket mantar alırız ama sonraki günler hep bir programımız çıkar ve o mantar hiç pişmez. Bu defa şeytanın bacağını kıralım istedik, sevgilimle el birliği ile mantarı soframıza koymayı başardık.
Hem kolay hem de çok lezzetli bir yemek. İçinize sine sine yapabilir ve sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.
Şimdiden kolay gelsin...
Malzemeler
- 600 Gram tavuk göğüs fileto
- 2 Adet domates
- 1 Orta boy soğan
- 400 Gram mantar
- 2 Adet çarliston biber
- 3 Diş sarımsak
- 5 Yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 Yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 tatlı kaşığı köri
- Tuz, Karabiber, Pul Biber, Kimyon
Yapılışı
* Teflon tencereye sıvı yağ ve küp küp doğradığımız tavukları koyup, orta ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kapağını açmadan pişiriyoruz.
* Yumuşayan tavukların üzerine önce tereyağını sonra da soğanları koyup kavuruyoruz ardından da ufak ufak kestiğimiz biberleri ve sarımsakları ekliyoruz.
* Kavurduğumuz malzemeye mantarları ve domatesleri koyup güzelce karıştırıyoruz. Sonra da tüm baharatlarını ve tuzunu da ilave edip yemeğimize lezzet katıyoruz.
* Altını kısıp suyunu salıp çekmesini bekledikten sonra tadına bakalım, eğer ki mantarlar pişmemiş ve suyu azalmışsa 1 bardak sıcak su ekleyelim. (Ben hiç eklemedim, suyu güzeldi bizim için)
Tüm malzemeler piştiğinde afiyetle yiyebilirsiniz.
Mutlu sofralar dilerim...
İlginizi çekebilecek diğer tarifler;
- AYVA KOMPOSTOSU
- AYVA TATLISI (KATKISIZ-BOYASIZ)
- CEVİZLİ TEL KADAYIF
- EDİRNE USULÜ CİĞER
- ENFESSS BİR AĞLAYAN PASTA ...
- ETLİ KAPAMA (Kolay ve Lezzetli bir Tarif)
- ETLİ YAHNİ TARİFİ - Yeni !!
- FIRIN POŞETİNDE PİRZOLA
- FIRIN SÜTLAÇ
- FIRINDA PİRZOLA
- ISPANAKLI BÖREK (Anne eli değmiş gibi)
- KABAK TATLISI
- KAĞIT KEBABI
- KIRMA (BÖREK)
- KOLAY ISPANAKLI BÖREK
- KURABİYE AŞKINAAAAA....
- KURU BARBUNYA YEMEĞİ
- MAKLUBE TARİFİ - Yeni !!
- MANTARLI BÖREK
- MERCİMEK ÇORBASI
- PERDE PİLAVI
- PROFİTEROL TARİFİ
- SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ
- SUFLE TARİFİ (Tam tadında)
- TAVUKLU MANTAR SOTE - Yeni !!
- TEK KİŞİLİK KAPLARDA GÜVEÇ
- TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI ...
- TEREYAĞLI VE BADEMLİ PİLAV
- TESTİ KEBABI (TESTİ GARDEN RESTORAN)
- TİRAMİSU (HAZIR KEKLİ)
- TİRAMİSU MÜKEMMELLLLL
- UN HELVASI TARİFİ
- UN KURABİYESİ TARİFLERİ
- YILBAŞI TAVUĞU (İÇ PİLAVLI)
- ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE
- ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ SÜPERRR KEK
- İZMİR KÖFTE
0 yorum:
Yorum Gönder