Bugüne kadar yumurta bile kırmamış, yapılacak makarnaları bile erkek kardeşinin üstüne yıkmış bir kız olarak , evlendikten sonra; (sevgilim kendine "diğer kocalardan neyim eksik demesin" diye) internette arayışa girdim ve çeşit çeşit menüleri denemeye başladım. Tarif Yeşil Kivi den .. Teşekkür ü borç bilirim çok güzel deneyimlerim oldu sayesinde. Denenmiş ve çok memnun kalınmış tarifleri paylaşmaktan mutluluk duyarım.
Favori tatlım; (Her ikram ettiğimde çeşit çeşit övgüler aldım,tam puan )
AĞLAYAN PASTA
MALZEMELER:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı süt (hamura)
1 paket kakao (3 yemek kaşığı kullandım)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket hazır çikolata sosu ya da evde kendi yaptığımız sos
1 paket kremşanti
1 su bardağı soğuk süt (krem şantinin hazırlanmasına)
1,5 su bardağı süt (piştikten sonra kekin üzerine)
YAPILIŞI:
Öncelikle kekimizi pişirelim.
Yumurta ve şekerimizi mikser ile çırpalım. Üzerine un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım. Sütümüzü de ilave edip son bir kere daha çırpalım.Dikdörtgen bir borcama karışımımızı döküp 180 derece fırında kekimizi pişirelim. Kürdan batırıp temiz çıkınca piştiğini anlıyoruz.
Kekimiz piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım.
Kekimiz ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütümüzü dökelim.
İyice soğuduktan sonra Kremşanti ile 1 su bardağı sütümüzüde çırpıp kekimizin üzerine güzelce yayalım. Buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim. çikolatalı sosu tarifine uygun şekilde hazırlayıp kullanacağımız zamana kadar soğutalım…
*Çikolata sosunu kendiniz hazırlamak isterseniz aşağıdaki tarifi uygulamanız lazım, ben uyguladım…hazır sostan daha güzel oldu…
Çikolata sosu için:
2,5 çay bardağı süt
3/4 çay bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı nişasta (mısır nişastası kullandım)
1 çorba kaşığı kakao
200 gr çikolata
Öncelikle süt ile şekeri birlikte kaynatalım. Küçük bir kapta nişaşta ile kakaoyu az su ile eritelim. Kaynamış sütün içerisine döküp karıştıralım. Üzerine çikolatayı küçük küçük kırıp ilave edelim. Tüm malzemeyi iyice karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım. Piştikten sonra soğutalım. Servis yaparken pastamızı kare kare kesip üzerine sos döküp sunuyoruz.
2 yorum:
dün akşam ağlayan pastayı yaptım özlemcim gerçekten harika oldu.yemek defterimde hemen yerini aldı bu pasta.teşekkürler....:=)
Afiyet bal şeker olsun, gercekten hem kekinin yapısı hem de lezzeti süper
Yorum Gönder