25 Aralık 2012 Salı

KAĞIT KEBABI




LEZZETLİ BİR MOLA


Et yemeği sevenler için; hazırlık süreci kısa olan harika bir tarifim var. Etleri çiğden koyduğumuz için haşlama falan gibi zamanınızı alacak bir hazırlık sürecinden yırtıyoruz.

Etler pişer mi diye hiç endişe etmeyin lokum gibi oluyor.



Normalde içine her şeyi biraz kızarttıktan sonra koyduklarından midemi çok ekşitir Kağıt Kebabı. O yüzden çiğden koymak benim gibi midesi rahatsız olanlara ve bu kebap kendisine ağır gelenlere süper bir çözüm oldu.

Gerekli Malzemeler

400 Gram Kuzu Eti (Dana eti koyarsanız pişmeyecektir)
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Domates
1 Soğan
1 Kırmızı biber (çiğ olacak)
2 Adet sivri yeşil biber
1/2 Demet maydanoz
1 Patates (küp küp doğranmış)
1 Havuç  ( ""     ""       "" )
1/2 Su bardağı bezelye
Tuz , Kekik , Kimyon, Karabiber, Kırmızı Pul Biber

Yağlı kağıt (Pişirme kağıdı)

Yapılışı


Etimizi güzelce yıkayıp baharatlarla bir güzel harmanlayalım.
Tereyağı ve Zeytinyağı hariç tüm yemeklik malzemelerimizi genişçe bir kapta karıştırıp (malzemeleri irice doğruyoruz ki içinde erimesin), etlerimizi de üzerine ekleyelim.

Fırın tepsisi kadar yağlı kağıt keselim ve çeşmenin altında ıslatıp elimizde sıkalım. kumaş gibi olacak onu serip karışımın 1/3 ünü içine koyalım, üzerine az zeytin yağı gezdirelim ve bir parça tereyağı koyup, karşılıklı kenarlarını birbirinin üzerine kapatalım. Yan kenarlarını ise arkaya doğru katlayarak güzelce paketleyelim.

Geriye kalan karışımı da 2 eşit parçaya bölerek aynı şekilde hazırlayın. Bıçak yardımı ile birkaç yerinden delikler açarak önceden 200 derece de ısıtılmış fırında 55-60 dakika pişirelim.

Sonra da yanına tavsiye olarak bademli pilav yapalım. mmmhhh keyfine doyum olmaz.

Afiyetler olsun efendim...

İlginizi çekebilecek diğer tarifler;
  1. AYVA KOMPOSTOSU
  2. AYVA TATLISI (BOYASIZ)
  3. AĞLAYAN PASTA ...
  4. Baklava Yufkası İle Peynirli Börek - Yeni !!
  5. CEVİZLİ TEL KADAYIF
  6. DOĞUM GÜNÜ KURABİYELERİ
  7. EDİRNE USULÜ CİĞER
  8. ET SOTE TARİFİ
  9. ETLİ KAPAMA (Kolay ve Lezzetli)
  10. ETLİ YAHNİ TARİFİ
  11. FIRIN POŞETİNDE PİRZOLA
  12. FIRIN SÜTLAÇ
  13. FIRINDA PATLICAN KEBABI - Yeni !!
  14. FIRINDA PİRZOLA
  15. GEMİ PATATES
  16. ISPANAKLI BÖREK
  17. KABAK TATLISI
  18. KAĞIT KEBABI
  19. KEDİ DİLİ İLE TİRAMİSU
  20. KEYİFLİ SOFRA ... - Yeni !!
  21. KIRMA (BÖREK)
  22. KOLAY ISPANAKLI BÖREK
  23. KURABİYE AŞKINAAAAA....
  24. KURU BARBUNYA YEMEĞİ
  25. Karışık Dolma Tarifi (Anne Eli) - Yeni !!
  26. MAKLUBE TARİFİ
  27. MANTAR SOSLU BONFİLE
  28. MANTARLI BÖREK
  29. MERCİMEK ÇORBASI
  30. PERDE PİLAVI
  31. PROFİTEROL TARİFİ
  32. SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ
  33. SUFLE TARİFİ (Tam tadında)
  34. TAVUKLU MANTAR SOTE
  35. TEK KİŞİLİK KAPLARDA GÜVEÇ
  36. TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI ...
  37. TEREYAĞLI VE BADEMLİ PİLAV
  38. TESTİ GARDEN RESTORAN
  39. TİRAMİSU (HAZIR KEKLİ)
  40. UN HELVASI TARİFİ
  41. UN KURABİYESİ TARİFLERİ
  42. YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ
  43. YILBAŞI TAVUĞU (İÇ PİLAVLI)
  44. ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE
  45. ÜZÜMLÜ CEVİZLİ SÜPERRR KEK
  46. İZMİR KÖFTE

0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Facebook Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | GreenGeeks Review