( 2 KİŞİLİK)
Süper hızlı, süper lezzetli , mis kokulu... Sanırım bu tarif için en iyi tanımlamalar bunlar!
1 Su bardağı pirinç
1/4 Su bardağı Badem
1 Yemek kaşığı tereyağı
1,5 Su bardağı kaynar su
1 Tatlı kaşığı zeytin yağı
Tuz
Yapılışı
Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyuyoruz.(Bu iş biraz zahmetli oluyor uyarmadı demeyin)
Pirinçleri güzelce yıkayıp süzgeçte bekletiyoruz.
Tereyağı ve sıvı yağı tencerenin içine koyup eridikten sonra bademleri de ekliyoruz, renkleri dönene kadar kavururken aman dikkatli olun ki yağı yakmayalım
Suyu iyice süzülen pirinçleri de tencereye koyup bir dakika kadar kavuruyoruz
En son suyunu da ilave edip karıştırıyoruz ve kapağını kapatarak suyunu çekene kadar çok kısık ateşte pişiriyoruz.
İşte bu kadar basittt...
0 yorum:
Yorum Gönder