( 2 KİŞİLİK)
Süper hızlı, süper lezzetli , mis kokulu... Sanırım bu tarif için en iyi tanımlamalar bunlar! Afiyetle yemeniz dileğiyle...
Gerekli Malzemeler
1 Su bardağı pirinç
1/4 Su bardağı Badem
1 Yemek kaşığı tereyağı
1,5 Su bardağı kaynar su
1 Tatlı kaşığı zeytin yağı
Tuz
Yapılışı
Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyuyoruz.(Bu iş biraz zahmetli oluyor uyarmadı demeyin)
Pirinçleri güzelce yıkayıp süzgeçte bekletiyoruz.
Tereyağı ve sıvı yağı tencerenin içine koyup eridikten sonra bademleri de ekliyoruz, renkleri dönene kadar kavururken aman dikkatli olun ki yağı yakmayalım
Suyu iyice süzülen pirinçleri de tencereye koyup bir dakika kadar kavuruyoruz
En son suyunu da ilave edip karıştırıyoruz ve kapağını kapatarak suyunu çekene kadar çok kısık ateşte pişiriyoruz.
İşte bu kadar basittt...
İlginizi çekebilecek diğer lezzetli ve denenmiş tarifler;
- AYVA KOMPOSTOSU
- AYVA TATLISI (BOYASIZ)
- AĞLAYAN PASTA ...
- Baklava Yufkası İle Peynirli Börek - Yeni !!
- CEVİZLİ TEL KADAYIF
- DOĞUM GÜNÜ KURABİYELERİ
- EDİRNE USULÜ CİĞER
- ET SOTE TARİFİ
- ETLİ KAPAMA (Kolay ve Lezzetli)
- ETLİ YAHNİ TARİFİ
- FIRIN POŞETİNDE PİRZOLA
- FIRIN SÜTLAÇ
- FIRINDA PATLICAN KEBABI - Yeni !!
- FIRINDA PİRZOLA
- GEMİ PATATES
- ISPANAKLI BÖREK
- KABAK TATLISI
- KAĞIT KEBABI
- KEDİ DİLİ İLE TİRAMİSU
- KEYİFLİ SOFRA ... - Yeni !!
- KIRMA (BÖREK)
- KOLAY ISPANAKLI BÖREK
- KURABİYE AŞKINAAAAA....
- KURU BARBUNYA YEMEĞİ
- Karışık Dolma Tarifi (Anne Eli) - Yeni !!
- MAKLUBE TARİFİ
- MANTAR SOSLU BONFİLE
- MANTARLI BÖREK
- MERCİMEK ÇORBASI
- PERDE PİLAVI
- PROFİTEROL TARİFİ
- SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ
- SUFLE TARİFİ (Tam tadında)
- TAVUKLU MANTAR SOTE
- TEK KİŞİLİK KAPLARDA GÜVEÇ
- TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI ...
- TEREYAĞLI VE BADEMLİ PİLAV
- TESTİ GARDEN RESTORAN
- TİRAMİSU (HAZIR KEKLİ)
- UN HELVASI TARİFİ
- UN KURABİYESİ TARİFLERİ
- YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ
- YILBAŞI TAVUĞU (İÇ PİLAVLI)
- ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE
- ÜZÜMLÜ CEVİZLİ SÜPERRR KEK
- İZMİR KÖFTE
0 yorum:
Yorum Gönder