4 Aralık 2012 Salı

AĞLAYAN PASTA ...


Favori tatlım;   (Her ikram ettiğimde çeşit çeşit övgüler aldım,tam puan ) Yumuşacık süngerimsi bir kek ve tadına doyulmaz çikolata sosu, off canım çekti, mutfağa gidip yapmalıyım hemennnnnn....

                                                                                                                                                                                                                                                                      MALZEMELER:           
   4 yumurta                          
  1 su bardağı şeker            
  1 su bardağı un            
  4 yemek kaşığı süt (hamura)          
  1 paket kakao (3 yemek kaşığı kullandım)        
  1 paket vanilya            
  1 paket kabartma tozu          
  1 paket hazır çikolata sosu ya da evde kendi yaptığımız sos                      
 1 paket kremşanti            
 1 su bardağı soğuk süt (krem şantinin hazırlanmasına)                      
 1,5 su bardağı süt (piştikten sonra kekin üzerine)                      

 YAPILIŞI:            

Öncelikle kekimizi pişirelim.
Yumurta ve şekerimizi mikser ile çırpalım. Üzerine un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım. Sütümüzü de ilave edip son bir kere daha çırpalım.Dikdörtgen bir borcama karışımımızı döküp 180 derece fırında kekimizi pişirelim. Kürdan batırıp temiz çıkınca piştiğini anlıyoruz.
Kekimiz piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım. 
Kekimiz ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütümüzü dökelim. 
İyice soğuduktan sonra Kremşanti ile 1 su bardağı sütümüzü de çırpıp kekimizin üzerine güzelce yayalım.


Buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim. çikolatalı sosu tarifine uygun şekilde hazırlayıp kullanacağımız zamana kadar soğutalım…
 

*Çikolata sosunu kendiniz hazırlamak isterseniz aşağıdaki tarif süper, ben uyguladım…hazır sostan daha güzel oldu…                                      

 Çikolata sosu için:    
                                             
 2,5 çay bardağı süt          
 3/4 çay bardağı tozşeker          
  1 tatlı kaşığı nişasta (mısır nişastası kullandım)      
 1 çorba kaşığı kakao          
 200 gr çikolata            

 Öncelikle süt ile şekeri birlikte kaynatalım. Küçük bir kapta nişaşta ile kakaoyu az su ile eritelim. Kaynamış sütün içerisine döküp karıştıralım.

Altını kapatıp , üzerine çikolatayı küçük küçük kırıp ilave edelim. Tüm malzemeyi iyice karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım. Sonra soğutalım.   Servis yaparken pastamızı kare kare kesip üzerine sos döküp sunuyoruz.     

Enfesss pastamız tam da ağzınıza layık ...

İlginizi çekebilecek diğer lezzetli ve denenmiş tarifler;

  1. AYVA KOMPOSTOSU
  2. AYVA TATLISI (KATKISIZ-BOYASIZ)
  3. AĞLAYAN PASTA ...
  4. CEVİZLİ TEL KADAYIF
  5. EDİRNE USULÜ CİĞER
  6. ETLİ KAPAMA (Kolay ve Lezzetli bir Tarif)
  7. ETLİ YAHNİ TARİFİ
  8. FIRIN POŞETİNDE PİRZOLA
  9. FIRIN SÜTLAÇ
  10. FIRINDA PİRZOLA
  11. KABAK TATLISI
  12. KAĞIT KEBABI
  13. KIRMA (BÖREK)
  14. KOLAY ISPANAKLI BÖREK
  15. KURABİYE AŞKINAAAAA....
  16. KURU BARBUNYA YEMEĞİ
  17. MAKLUBE TARİFİ
  18. MANTARLI BÖREK
  19. MERCİMEK ÇORBASI
  20. PERDE PİLAVI
  21. PROFİTEROL TARİFİ
  22. SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ
  23. SUFLE TARİFİ (Tam tadında)
  24. TAVUKLU MANTAR SOTE - Yeni !!
  25. TEK KİŞİLİK KAPLARDA GÜVEÇ
  26. TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI ...
  27. TEREYAĞLI VE BADEMLİ PİLAV
  28. TESTİ KEBABI (TESTİ GARDEN RESTORAN)
  29. TİRAMİSU (HAZIR KEKLİ)
  30. TİRAMİSU MÜKEMMELLLLL
  31. UN HELVASI TARİFİ
  32. UN KURABİYESİ TARİFLERİ
  33. YILBAŞI TAVUĞU (İÇ PİLAVLI)
  34. ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE
  35. ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ SÜPERRR KEK
  36. İZMİR KÖFTE

2 yorum:

Anonymous dedi ki...

dün akşam ağlayan pastayı yaptım özlemcim gerçekten harika oldu.yemek defterimde hemen yerini aldı bu pasta.teşekkürler....:=)

ÖZLEM SEZEN YILMAZ dedi ki...

Afiyet bal şeker olsun, gercekten hem kekinin yapısı hem de lezzeti süper

Yorum Gönder

Twitter Facebook Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | GreenGeeks Review