Hazırlaması kolay, lezzeti süper güzel, sevgilimin ellerinden olunca hele, yeme de yanında yat benim için.
Tarif İstanbul'daki annemden...
Not: Fırında poşetsiz , marine edilerek pişirilen pirzola tarifi için tıklayın
Malzemeler
8-9 Adet Kalem pirzola
3 Adet patates
1/2 Su bardağı sıvı yağ
2 Adet çarliston
Kekik - Tuz
2 adet fırın poşeti
2 tatlı kaşığı un
Yapılışı
- Genişçe bir kaba kekik, yağ ve tuzu istenirse de pul biberi koyalım
- Patatesleri elma dilimi olarak kesip, biberleri de içini temizleyip irice doğrayalım
- Fırın poşetlerinin içini birer tatlı kaşığı un koyup sallayarak, unu her yerine bulaştıralım
- Etleri, patatesleri ve biberleri yağın içinde biraz bekletip her tarafları yağlanmış şekilde fırın poşetine dizelim.
- Poşetlerin ağzını sıkıca kapatıp, 2-3 yerinden çatalla delip, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim (bizimkiler 45 dakika da nar gibi kızardı)
Patatesler çıtır çıtır , pirzolalar ise lokum gibi oluyor, denemenizi tavsiye ederim
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder