Hazırlaması kolay, lezzeti süper güzel, sevgilimin ellerinden olunca hele, yeme de yanında yat benim için.
Tarif İstanbul'daki annemden...
Not: Fırında poşetsiz , marine edilerek pişirilen pirzola tarifi için
tıklayın
Malzemeler8-9 Adet Kalem pirzola
3 Adet patates
1/2 Su bardağı sıvı yağ
2 Adet çarliston
Kekik - Tuz
2 adet fırın poşeti
2 tatlı kaşığı un
Yapılışı- Genişçe bir kaba kekik, yağ ve tuzu istenirse de pul biberi koyalım
- Patatesleri elma dilimi olarak kesip, biberleri de içini temizleyip irice doğrayalım
- Fırın poşetlerinin içini birer tatlı kaşığı un koyup sallayarak, unu her yerine bulaştıralım
- Etleri, patatesleri ve biberleri yağın içinde biraz bekletip her tarafları yağlanmış şekilde fırın poşetine dizelim.
- Kalan yağı poşetlere paylaştıralım
- Poşetlerin ağzını sıkıca kapatıp, 2-3 yerinden çatalla delip, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim (bizimkiler 45 dakika da nar gibi kızardı)
Patatesler çıtır çıtır , pirzolalar ise lokum gibi oluyor, denemenizi tavsiye ederim
Afiyet olsun...
Yemek bloğuma göz atmak ister misin.AYVA KOMPOSTOSUAYVA TATLISI (BOYASIZ)AĞLAYAN PASTA ...Baklava Yufkası İle Peynirli Börek - Yeni !!Baklavalık yufka ile BURMA BAKLAVA - Yeni !!CEVİZLİ TEL KADAYIFDOĞUM GÜNÜ KURABİYELERİEDİRNE USULÜ CİĞERET SOTE TARİFİETLİ KAPAMA (Kolay ve Lezzetli)ETLİ YAHNİ TARİFİFIRIN POŞETİNDE PİRZOLAFIRIN SÜTLAÇFIRINDA PATLICAN KEBABI - Yeni !!FIRINDA PİRZOLAGEMİ PATATESHASANPAŞA (ÇANAK) KÖFTE - Yeni !!ISPANAKLI BÖREKKABAK TATLISIKAYIKTA KÖFTE - Yeni !!KAĞIT KEBABIKEDİ DİLİ İLE TİRAMİSUKIRMA (BÖREK)KOLAY ISPANAKLI BÖREKKURABİYE AŞKINAAAAA....KURU BARBUNYA YEMEĞİKarışık Dolma Tarifi (Anne Eli) - Yeni !!MAKLUBE TARİFİMANTAR SOSLU BONFİLEMANTARLI BÖREKMERCİMEK ÇORBASIPERDE PİLAVIPROFİTEROL TARİFİSEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİSUFLE TARİFİ (Tam tadında)TAVUK SARMA - Yeni !!TAVUKLU MANTAR SOTETEK KİŞİLİK KAPLARDA GÜVEÇTEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI ...TEREYAĞLI VE BADEMLİ PİLAVTESTİ GARDEN RESTORANTİRAMİSU (HAZIR KEKLİ)UN HELVASI TARİFİUN KURABİYESİ TARİFLERİYEŞİL MERCİMEK YEMEĞİYILBAŞI TAVUĞU (İÇ PİLAVLI)ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYEÜZÜMLÜ CEVİZLİ SÜPERRR KEKİZMİR KÖFTE
2 yorum:
45 dk sonra pismistir dedim cikardim biraz cig kalmis bence 1saat pismeliydi. Bir dahaki sefere 55 dk 1saat pisirecem
Bizimki 45 dakikada resimdeki gibi pisti. Etimiz yada firinimiz fark yaratmis sanirim
Yorum Gönder