TEK KİŞİLİK KAPLARDA GÜVEÇ
Tam da misafirlerinize göre, sunumu ve tadı çok güzel, lezzetli bir yemek .
Bu malzemelerle 7 kap çıkıyor.
Malzemeler
500 Gram kuşbaşı et
2 Adet patates
4 Adet Domates
1 Adet havuç
1 Su bardağı bezelye
2 Adet çarliston biber
2 Adet soğan veya 20 adet arpacık soğan
5 Diş sarımsak
2 Kaşık salça
1 Su bardağı su
1/2 Çay bardağı zeytin yağı
Defne yaprağı
Tereyağı
Tuz, Karabiber, Pul Biber, Kekik, Kimyon.
Alüminyum Folyo
Yapılışı
-Etleri tencereye koyup yumuşayana kadar haşlıyoruz. (Düdüklü tencerede fısladıktan sonra en kısık ateşte yarım saatte yumuşuyor)
-Etler haşlanırken biz de Domatesi, Patatesi, Havucu, Biberi, Soğanları yıkayıp, temizleyip, kuşbaşı büyüklüğünde doğruyoruz.
-Etler pişince süzüyoruz ve doğradığımız malzemelerle karıştırıp, üstüne bezelyeleri de ekliyoruz.
-Bu karışımı tek kişilik güveç kaplarına paylaştırıyoruz. Sarımsakları da ikiye üçe bölüp,kaplara ekliyoruz
-Malzemenin üzerine ufak ufak tereyağlarını ve birer adet defne yapraklarını koyuyoruz
-Ufak bir kapta salçayı, 1 su bardağı Su ile açıp, içine tuzu, baharatları ve zeytin yağını koyup güzelce karıştırıyoruz.
-Bu karışımı kaplardaki malzemelerin üzerine paylaştırıyoruz, yaklaşık 3-4 yemek kaşığı düşüyor her kaba .
-Kapların üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatıyor ve hava alabilmesi için üzerine kürdan ile birkaç delik açıyoruz.
-Kapları fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 90 dakika pişiriyoruz. (mutlaka arada açıp tadın, her fırının pişirme süresi değişik olabilir)
-Pişmesine yakın son 10 dakikasında üzerini açıp ızgara kısmında pişirelim ki üstü de biraz kızarsın.
Not: 30 dakika pişirdikten sonra folyonun üzerine kaşık ile bastırıyoruz ki malzemeler suyuna değsin, üstte olup, çiğ kalmasın.
Güzel sofralarınız olması dileğiyle, Afiyet olsun...
Yemek bloğuma göz atmak ister misin.
AYVA KOMPOSTOSU AYVA TATLISI (BOYASIZ) AĞLAYAN PASTA ... Baklava Yufkası İle Peynirli Börek - Yeni !! Baklavalık yufka ile BURMA BAKLAVA - Yeni !! CEVİZLİ TEL KADAYIF DOĞUM GÜNÜ KURABİYELERİ EDİRNE USULÜ CİĞER ET SOTE TARİFİ ETLİ KAPAMA (Kolay ve Lezzetli) ETLİ YAHNİ TARİFİ FIRIN POŞETİNDE PİRZOLA FIRIN SÜTLAÇ FIRINDA PATLICAN KEBABI - Yeni !! FIRINDA PİRZOLA GEMİ PATATES HASANPAŞA (ÇANAK) KÖFTE - Yeni !! ISPANAKLI BÖREK KABAK TATLISI KAYIKTA KÖFTE - Yeni !! KAĞIT KEBABI KEDİ DİLİ İLE TİRAMİSU KIRMA (BÖREK) KOLAY ISPANAKLI BÖREK KURABİYE AŞKINAAAAA.... KURU BARBUNYA YEMEĞİ Karışık Dolma Tarifi (Anne Eli) - Yeni !! MAKLUBE TARİFİ MANTAR SOSLU BONFİLE MANTARLI BÖREK MERCİMEK ÇORBASI PERDE PİLAVI PROFİTEROL TARİFİ SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ SUFLE TARİFİ (Tam tadında) TAVUK SARMA - Yeni !! TAVUKLU MANTAR SOTE TEK KİŞİLİK KAPLARDA GÜVEÇ TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI ... TEREYAĞLI VE BADEMLİ PİLAV TESTİ GARDEN RESTORAN TİRAMİSU (HAZIR KEKLİ) UN HELVASI TARİFİ UN KURABİYESİ TARİFLERİ YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ YILBAŞI TAVUĞU (İÇ PİLAVLI) ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE ÜZÜMLÜ CEVİZLİ SÜPERRR KEK İZMİR KÖFTE
2 yorum:
Özlemcim eline saglık peki 3 yemek kasıgı salcayı ekleyınce harıcıyen su ılave etmıyormuyuz tarıfte onu göremedım pzargunu bende yapmayı düşünüyorum .
Canım 2 kaşık salçayı 1 su bardağı su ile eritiyoruz. Sonra baharatları falan ekliyoruz bu karışıma.
Anlatırken çok açık olmamış sanırım. Düzeltirim şimdi.
Bu sıvıyı paylaştırdım kaplara, 3 er kaşık düştü. Başkada su koymadım ben, güzel oldu.
Yorum Gönder