Hazırlaması kolay, lezzeti süper güzel, sevgilimin ellerinden olunca hele, yeme de yanında yat benim için.
Tarif İstanbul'daki annemden...
Not: Fırında poşetsiz , marine edilerek pişirilen pirzola tarifi için tıklayın
Malzemeler
8-9 Adet Kalem pirzola
3 Adet patates
1/2 Su bardağı sıvı yağ
2 Adet çarliston
Kekik - Tuz
2 adet fırın poşeti
2 tatlı kaşığı un
Yapılışı
- Genişçe bir kaba kekik, yağ ve tuzu istenirse de pul biberi koyalım
- Patatesleri elma dilimi olarak kesip, biberleri de içini temizleyip irice doğrayalım
- Fırın poşetlerinin içini birer tatlı kaşığı un koyup sallayarak, unu her yerine bulaştıralım
- Etleri, patatesleri ve biberleri yağın içinde biraz bekletip her tarafları yağlanmış şekilde fırın poşetine dizelim.
- Poşetlerin ağzını sıkıca kapatıp, 2-3 yerinden çatalla delip, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim (bizimkiler 45 dakika da nar gibi kızardı)
Patatesler çıtır çıtır , pirzolalar ise lokum gibi oluyor, denemenizi tavsiye ederim
Afiyet olsun...
İlginizi çekebilecek diğer lezzetli tarifler;
- AYVA KOMPOSTOSU
- AYVA TATLISI (BOYASIZ)
- AĞLAYAN PASTA ...
- CEVİZLİ TEL KADAYIF
- DOĞUM GÜNÜ KURABİYELERİ
- EDİRNE USULÜ CİĞER
- ET SOTE TARİFİ
- ETLİ KAPAMA (Kolay ve Lezzetli)
- ETLİ YAHNİ TARİFİ
- FIRIN POŞETİNDE PİRZOLA
- FIRIN SÜTLAÇ
- FIRINDA PİRZOLA
- GEMİ PATATES
- ISPANAKLI BÖREK
- KABAK TATLISI
- KAĞIT KEBABI
- KEDİ DİLİ İLE TİRAMİSU
- KIRMA (BÖREK)
- KOLAY ISPANAKLI BÖREK
- KURABİYE AŞKINAAAAA....
- KURU BARBUNYA YEMEĞİ
- MAKLUBE TARİFİ
- MANTAR SOSLU BONFİLE
- MANTARLI BÖREK
- MERCİMEK ÇORBASI
- PERDE PİLAVI
- PROFİTEROL TARİFİ
- SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ
- SUFLE TARİFİ (Tam tadında)
- TAVUKLU MANTAR SOTE
- TEK KİŞİLİK KAPLARDA GÜVEÇ
- TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI ...
- TEREYAĞLI VE BADEMLİ PİLAV
- TESTİ GARDEN RESTORAN
- TİRAMİSU (HAZIR KEKLİ)
- UN HELVASI TARİFİ
- UN KURABİYESİ TARİFLERİ
- YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ - Yeni !!
- YILBAŞI TAVUĞU (İÇ PİLAVLI)
- ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE
- ÜZÜMLÜ CEVİZLİ SÜPERRR KEK
- İZMİR KÖFTE
0 yorum:
Yorum Gönder