İçi çok karışık değil o yüzden hem kolay hem de ıspanak severler için gerçek bir lezzet. Ellerine sağlık anneciğim. Büyüklerden öğrenilecek daha çok şey var sanırım...
Malzemeler
1 Kg ıspanak
6 Adet yufka
3/4 Su bardağı sıvı yağ
1 Adet kuru sağan
Tuz
Yapılışı
- Ispanakları bol su ile, mümkünse bir kaç tas yardımıyla güzelce yıkıyoruz.
- Saplarını kesip , güzel yapraklarını ayrı bir kaba doğruyoruz (ikişer parmak genişliğinde) (annem saplarını da atmayıp, çorbada vs değerlendiriyormuş)
- Ispanakların üzerine 1/2 su bardağı sıvı yağı döküp, soğanı da üzerine rendeliyoruz.
- Damak tadınıza göre tuzunu ekleyip, tüm malzemeyi, elimizle hafifçe sıkarak iyice karıştırıyoruz.
- Yağladığımız fırın tepsisine 2 kat yufkayı seriyoruz , çok az sıvı yağ gezdirip, üzerine ıspanağın yarısını güzelce serpiştiriyoruz.
- Ispanakların üzerini 2 yufkayı parça parça koparıp kapatıyoruz.
- Yufkanın üzerine yine hafifçe yağ damlatıp, kalan ıspanakları koyup, üzerini yine kopardığımız 1 yufka ile kapatıyoruz.
- En üste şekli güzel olsun diye koparmadan tek yufka koyup kenarlarını içe kıvırıp düzeltiyoruz.
- En üst yufkanın her yerini, güzelce kızarsın diye ister elimiz ile istersek de bir fırça yardımı ile hafifçe yağlıyoruz.
- Servis etmek istediğiniz ölçülerde keserek, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Üzeri iyice kızarıyor, çıtırdıyor, kıvrılıyor, ıspanaklar kenarlarından gözüküyor offf tam yemelik.
Afiyet olsun...
İlginizi çekebilecek diğer tarifler;
- AYVA KOMPOSTOSU
- AYVA TATLISI (BOYASIZ)
- AĞLAYAN PASTA ...
- Baklava Yufkası İle Peynirli Börek - Yeni !!
- CEVİZLİ TEL KADAYIF
- DOĞUM GÜNÜ KURABİYELERİ
- EDİRNE USULÜ CİĞER
- ET SOTE TARİFİ
- ETLİ KAPAMA (Kolay ve Lezzetli)
- ETLİ YAHNİ TARİFİ
- FIRIN POŞETİNDE PİRZOLA
- FIRIN SÜTLAÇ
- FIRINDA PATLICAN KEBABI - Yeni !!
- FIRINDA PİRZOLA
- GEMİ PATATES
- ISPANAKLI BÖREK
- KABAK TATLISI
- KAĞIT KEBABI
- KEDİ DİLİ İLE TİRAMİSU
- KEYİFLİ SOFRA ... - Yeni !!
- KIRMA (BÖREK)
- KOLAY ISPANAKLI BÖREK
- KURABİYE AŞKINAAAAA....
- KURU BARBUNYA YEMEĞİ
- Karışık Dolma Tarifi (Anne Eli) - Yeni !!
- MAKLUBE TARİFİ
- MANTAR SOSLU BONFİLE
- MANTARLI BÖREK
- MERCİMEK ÇORBASI
- PERDE PİLAVI
- PROFİTEROL TARİFİ
- SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ
- SUFLE TARİFİ (Tam tadında)
- TAVUKLU MANTAR SOTE
- TEK KİŞİLİK KAPLARDA GÜVEÇ
- TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI ...
- TEREYAĞLI VE BADEMLİ PİLAV
- TESTİ GARDEN RESTORAN
- TİRAMİSU (HAZIR KEKLİ)
- UN HELVASI TARİFİ
- UN KURABİYESİ TARİFLERİ
- YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ
- YILBAŞI TAVUĞU (İÇ PİLAVLI)
- ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE
- ÜZÜMLÜ CEVİZLİ SÜPERRR KEK
- İZMİR KÖFTE
0 yorum:
Yorum Gönder