11 Aralık 2012 Salı

ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ SÜPERRR KEK

ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ KEK


KEK, ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KEK, LEZZETLİ, PUF PUF KEK, ÜZÜMLÜ, CEVİZLİ, KABARMIŞ MUFFİN, ÜZÜMLÜ MUFFİN, CEVİZLİ MUFFİN, MİNİK KEKLER, KÜÇÜK KEK, MUFFİN KALIBI


Bu kekin tarifini yengem Yonca dan aldım, aldığım günden beri de sürekli bıkmadan yapıyorum, çok çok lezzetli, hamuru da süngerimsi oluyor, sert ve yağlı keklere inat, müthiş bir lezzet.

KEK, ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KEK, LEZZETLİ, PUF PUF KEK, ÜZÜMLÜ, CEVİZLİ, KABARMIŞ MUFFİN, ÜZÜMLÜ MUFFİN, CEVİZLİ MUFFİN, MİNİK KEKLER, KÜÇÜK KEK, MUFFİN KALIBI

Malzemeler


3 Yumurta
!,5 Su Bardağı toz şeker
!/2 Su bardağı sıvı yağ
1/2 Su bardağı su
2,5 Su bardağı un
1 paket Kabartma tozu
1 Paket Vanilin
1 Su bardağı kuru üzüm
1 Su bardağı ceviz

Hazırlık
İlk önce üzümleri yıkayıp, kekin içine koyana kadar suyun içinde bırakıyoruz. Kek karışımın içine koyacağımız zaman da önce suyunu döküp kağıt havlu ile kuruluyoruz ve dibine çökmesin diye üzerini unluyoruz.

Cevizleri de elimizle ufak ufak parçalıyoruz

Yapılışı

Yumurta ve şekeri bir kaba alıp mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
Sıvı yağ ve suyu da ekleyip çırpmaya devam edelim.
Ayrı bir kaba Un, Kabartma tozu ve vanilyayı un eleği ile eliyoruz ve karışıma ekliyoruz.
En son olarak da üzüm ve cevizleri ekleyip tahta bir kaşıkla şöyle bir karıştırıyoruz.

180 derece önceden ısıtılmış fırında kürdan temiz çıkana kadar pişiriyoruz.

Ben İkea dan aldığım ufak kalıplarda pişiriyorum, tam 30 dakikada nefis kekler emrinize amade .

KEK, ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KEK, LEZZETLİ, PUF PUF KEK, ÜZÜMLÜ, CEVİZLİ, KABARMIŞ MUFFİN, ÜZÜMLÜ MUFFİN, CEVİZLİ MUFFİN, MİNİK KEKLER, KÜÇÜK KEK, MUFFİN KALIBI
Afiyet olsun



0 yorum:

Yorum Gönder

Twitter Facebook Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | GreenGeeks Review