Ne zamandır istiyordum rengarenk süper lezzetli sevgililer günü kurabiyeleri pişirmeyi....
Fakat tam anlamıyla süslemek istediğim kurabiye tarifini bir türlü bulamamıştım.
Tesadüf bu ya nette Ebru Akın ın sitesine rastladım. İşte tam da aradığım lezzette bir tarif, ben denedim ve çok beğendim, şiddetle yapmanızı tavsiye ediyorum. Hem kurabiyesi sade bile yense güzel, hem de süsledikten sonra dayanılamaz bir görüntüsü oluyor. Buradan Ebru Hanım a da sevgilerimi gönderiyorum.
Linzer KurabiyeFakat tam anlamıyla süslemek istediğim kurabiye tarifini bir türlü bulamamıştım.
Tesadüf bu ya nette Ebru Akın ın sitesine rastladım. İşte tam da aradığım lezzette bir tarif, ben denedim ve çok beğendim, şiddetle yapmanızı tavsiye ediyorum. Hem kurabiyesi sade bile yense güzel, hem de süsledikten sonra dayanılamaz bir görüntüsü oluyor. Buradan Ebru Hanım a da sevgilerimi gönderiyorum.
Malzemeler:
2 yumurta
2 çay bardağı toz şeker
250 gr eritilmiş tereyağı
2 çorba kaşığı süt
1,5 su bardağı toz fındık (rondodan geçirip elde edebilirsiniz)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı pirinç unu
2,5 su bardağı un
Süslemek için;
2 yumurta
2 çay bardağı toz şeker
250 gr eritilmiş tereyağı
2 çorba kaşığı süt
1,5 su bardağı toz fındık (rondodan geçirip elde edebilirsiniz)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı pirinç unu
2,5 su bardağı un
Süslemek için;
Çikolata grazür, bonibon, antep fıstığı tozu, hindistan cevizi, pasta süsü, şeker kalemleri, bal, fındık tozu… vs zevkinize ve yaratıcılığınıza kalmış
Yapılışı:
-Tereyağını eritin ve ılıtın.
-Yumurtayı toz şekerle birlikte mikserle çırpın.
-Tereyağını ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
-Bütün kuru malzemeleri bir kaba eleyin.
-Kuru karışımı, elinizle yumurtalı karışıma yedirerek yoğurun.
-Hamuru iki eşit parçaya bölüp, streç filmle sarıp, 30 dakika buzlukta dinlendirin.
-Tereyağını eritin ve ılıtın.
-Yumurtayı toz şekerle birlikte mikserle çırpın.
-Tereyağını ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
-Bütün kuru malzemeleri bir kaba eleyin.
-Kuru karışımı, elinizle yumurtalı karışıma yedirerek yoğurun.
-Hamuru iki eşit parçaya bölüp, streç filmle sarıp, 30 dakika buzlukta dinlendirin.
Şekil Verme:
Kalıpla kestiğiniz kurabiyelerin tepsiye alınması esnasında olabilecek şekil ve yüzey deformasyonları işinizi zorlaştırabilir o yüzden nasıl yapılması gerektiğini altta sıra ile anlattım,
*Buzluktan hamuru çıkarıp yumuşamasını beklemeden tepsinizin ölçüsünde kestiğiniz yağlı kağıt üzerinde, hafif unladığınız merdane ile 3 mm kalınlığında açın
*Dilediğiniz kalıpla aralarında biraz mesafe bırakılarak kesilerek, bıçak veya spatula yardımıyla aralarındaki fazla hamurlar temizlenir.
*Tepsi yağlı kağıdın dibine getirilir ve yağlı kağıt kenarlarından çekilerek şekli hiç bozulmadan tepsiye alınır.
*Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin ve kızarmadan fırından çıkarın. İlk çıktıklarında çok sert olmayacaklar, ama durdukça ve soğudukça katılaşacaklar.
Soğuduktan sonra ise zevkimize göre süsleyeceğiz. Sade veya çikolata grazür e bile batırıp yeseniz mükemmel bir lezzet oluyor. Benim süslediğim kurabiyelerden örnekler;
Ben, 6 yaşındaki yeğenim ve sevgilim, birlikte yaptık, inanılmaz da eğlendik.
Yeğenimin şaheserleri ;
Hiç yardımsız tamamen kendi becerisi, tebrik ederim canım Denizim...
Sünger Bob a bakar mısınız, yerim onu bennnnn....
Bunlar da sevgilimin şaheserleri,
Deniz onun tutkusu, kurabiyesinden de belli. Balıkların şirinliği,yosunları tam bir akvaryum :)
Ailecek çok keyif alacağınız, ikram ettiğiniz kişilerde hayranlık uyandıracağınız, süpper lezzetli bu kurabiyeleri denemezseniz çok şey kaçırırsınız benden söylemesi.
Her lokmanızda aşk olması dileğiyle, Afiyet olsun...
Şeker hamuru ile süslediğim kurabiyeler için tıklayın!
İlginizi çekebilecek diğer tarifler;
Şeker hamuru ile süslediğim kurabiyeler için tıklayın!
İlginizi çekebilecek diğer tarifler;
- AYVA KOMPOSTOSU
- AYVA TATLISI (KATKISIZ-BOYASIZ)
- CEVİZLİ TEL KADAYIF
- EDİRNE USULÜ CİĞER
- ENFESSS BİR AĞLAYAN PASTA ...
- ETLİ KAPAMA
- FIRIN POŞETİNDE PİRZOLA
- FIRIN SÜTLAÇ
- FIRINDA PİRZOLA
- ISPANAKLI BÖREK (Anne eli değmiş gibi)
- KABAK TATLISI
- KAĞIT KEBABI
- KIRMA (BÖREK)
- KOLAY VE LEZZETLİ ISPANAKLI BÖREK (Anne eli değmiş gibi)
- KURABİYE AŞKINAAAAA.... - Yeni !!
- MANTARLI BÖREK
- MERCİMEK ÇORBASI
- PERDE PİLAVI
- PROFİTEROL TARİFİ
- PİLAV TARİFİ
- SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ
- SUFLE TARİFİ (Tam tadında)
- TEK KİŞİLİK KAPLARDA GÜVEÇ
- TEREYAĞLI VE BADEMLİ PİLAV
- TESTİ KEBABI (TESTİ GARDEN RESTORAN)
- TİRAMİSU MÜKEMMELLLLL
- UN HELVASI TARİFİ
- UN KURABİYESİ TARİFLERİ
- YILBAŞI TAVUĞU (İÇ PİLAVLI)
- ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE
- ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ SÜPERRR KEK
- İZMİR KÖFTE
12 yorum:
Ellerinize sağlık Özlem Hanım. :)
Çok güzeller, Peki birşey sorcam. Bu kurabiyelerden yersek sevgili bizi bulacak mı? :)) hahahaha :P
Siz olmasaydınız bu kadar lezzetli olmazdı asıl sizin ellerinize sağlık
Veyselciğim eğer bu kurabiyeler sevgili yaparsa ben sana her gün pişiririm, hem kurban olsun kızlar sana, daha iyisini mi bulacaklar
ne güzel şeyler bunlar yemekte isterdim bir gün bizim içinde yaparsan
Eline saglik cok lezzetliydi denizimde cok guzel yapmis ve cok eglenmis bizde geri kalan kurabiyeleri susledik cok guzel oldu
Zevkle yaparım :)
Deniz çok tecrübeli o olmasa hayatta bu kadar güzel yapamazdım
HARİKA GÖRÜNÜYORLAR EN KISA ZAMANDA DENİYCEM OĞLUMLA BERABER ELLERİNE SAĞLIK
Afiyetler olsun, eğlencesi garanti...
Hepsi birbirinden enfes aşk kurabiyeleri bunlar, ellerinize sağlık. Eve bir girdim, mutfak kalplere dolmuş, çok mutlu oldum. Denizle birlikte yapmanız ayrı bir güzellik hemen kolları sıçradım aranıza katıldım 2kurabiye de ben kapladım. Süpersiniz
Sürpriz yaptığımız kişi çok özel biz ne yapalım :)
Yorum Gönder