2 Şubat 2013 Cumartesi

TEK KİŞİLİK KAPLARDA GÜVEÇ

TEK KİŞİLİK KAPLARDA GÜVEÇ

GÜVEÇ, KİREMİTTE GÜVEÇ, TEK KİŞİLK KAPLARDA GÜVEÇ, ET YEMEĞİ, LEZZETLİ GÜVEÇ, FIRINDA ET YEMEĞİ, FIRINDA GÜVEÇ, DÜDÜKLÜ TENCERE, ET HAŞLAMA, DÜDÜKLÜDE ET HAŞLAMA

Tam da misafirlerinize göre, sunumu ve tadı çok güzel, lezzetli bir yemek .
Bu malzemelerle 7 kap çıkıyor.

Malzemeler
500 Gram kuşbaşı et
2 Adet patates
4 Adet Domates
1 Adet havuç
1 Su bardağı bezelye
2 Adet çarliston biber
2 Adet soğan veya 20 adet arpacık soğan
5 Diş sarımsak
2 Kaşık salça
1 Su bardağı su
1/2 Çay bardağı zeytin yağı
Defne yaprağı
Tereyağı

Tuz, Karabiber, Pul Biber, Kekik, Kimyon.

Alüminyum Folyo


Yapılışı
-Etleri tencereye koyup yumuşayana kadar haşlıyoruz. (Düdüklü tencerede fısladıktan sonra en kısık ateşte yarım saatte yumuşuyor)
-Etler haşlanırken biz de Domatesi, Patatesi, Havucu, Biberi, Soğanları yıkayıp, temizleyip, kuşbaşı büyüklüğünde doğruyoruz.
-Etler pişince süzüyoruz ve doğradığımız malzemelerle karıştırıp, üstüne bezelyeleri de ekliyoruz.
GÜVEÇ, KİREMİTTE GÜVEÇ, TEK KİŞİLK KAPLARDA GÜVEÇ, ET YEMEĞİ, LEZZETLİ GÜVEÇ, FIRINDA ET YEMEĞİ, FIRINDA GÜVEÇ, DÜDÜKLÜ TENCERE, ET HAŞLAMA, DÜDÜKLÜDE ET HAŞLAMA
-Bu karışımı tek kişilik güveç kaplarına paylaştırıyoruz.  Sarımsakları da ikiye üçe bölüp,kaplara ekliyoruz
-Malzemenin üzerine ufak ufak tereyağlarını ve birer adet defne yapraklarını koyuyoruz
-Ufak bir kapta salçayı, 1 su bardağı Su ile açıp, içine tuzu, baharatları ve zeytin yağını koyup güzelce karıştırıyoruz.

GÜVEÇ, KİREMİTTE GÜVEÇ, TEK KİŞİLK KAPLARDA GÜVEÇ, ET YEMEĞİ, LEZZETLİ GÜVEÇ, FIRINDA ET YEMEĞİ, FIRINDA GÜVEÇ, DÜDÜKLÜ TENCERE, ET HAŞLAMA, DÜDÜKLÜDE ET HAŞLAMA
-Bu karışımı kaplardaki malzemelerin üzerine paylaştırıyoruz, yaklaşık 3-4 yemek kaşığı düşüyor her kaba .

GÜVEÇ, KİREMİTTE GÜVEÇ, TEK KİŞİLK KAPLARDA GÜVEÇ, ET YEMEĞİ, LEZZETLİ GÜVEÇ, FIRINDA ET YEMEĞİ, FIRINDA GÜVEÇ, DÜDÜKLÜ TENCERE, ET HAŞLAMA, DÜDÜKLÜDE ET HAŞLAMA
-Kapların üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatıyor ve hava alabilmesi için üzerine kürdan ile birkaç delik açıyoruz.

GÜVEÇ, KİREMİTTE GÜVEÇ, TEK KİŞİLK KAPLARDA GÜVEÇ, ET YEMEĞİ, LEZZETLİ GÜVEÇ, FIRINDA ET YEMEĞİ, FIRINDA GÜVEÇ, DÜDÜKLÜ TENCERE, ET HAŞLAMA, DÜDÜKLÜDE ET HAŞLAMA

GÜVEÇ, KİREMİTTE GÜVEÇ, TEK KİŞİLK KAPLARDA GÜVEÇ, ET YEMEĞİ, LEZZETLİ GÜVEÇ, FIRINDA ET YEMEĞİ, FIRINDA GÜVEÇ, DÜDÜKLÜ TENCERE, ET HAŞLAMA, DÜDÜKLÜDE ET HAŞLAMA
-Kapları fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 90 dakika pişiriyoruz. (mutlaka arada açıp tadın, her fırının pişirme süresi değişik olabilir)
-Pişmesine yakın son 10 dakikasında üzerini açıp ızgara kısmında pişirelim ki üstü de biraz kızarsın.
GÜVEÇ, KİREMİTTE GÜVEÇ, TEK KİŞİLK KAPLARDA GÜVEÇ, ET YEMEĞİ, LEZZETLİ GÜVEÇ, FIRINDA ET YEMEĞİ, FIRINDA GÜVEÇ, DÜDÜKLÜ TENCERE, ET HAŞLAMA, DÜDÜKLÜDE ET HAŞLAMA

Not: 30 dakika pişirdikten sonra folyonun üzerine kaşık ile bastırıyoruz ki malzemeler suyuna değsin, üstte olup, çiğ kalmasın.


Güzel sofralarınız olması dileğiyle, Afiyet olsun...






2 yorum:

Anonymous dedi ki...

Özlemcim eline saglık peki 3 yemek kasıgı salcayı ekleyınce harıcıyen su ılave etmıyormuyuz tarıfte onu göremedım pzargunu bende yapmayı düşünüyorum .

ÖZLEM SEZEN YILMAZ dedi ki...

Canım 2 kaşık salçayı 1 su bardağı su ile eritiyoruz. Sonra baharatları falan ekliyoruz bu karışıma.
Anlatırken çok açık olmamış sanırım. Düzeltirim şimdi.
Bu sıvıyı paylaştırdım kaplara, 3 er kaşık düştü. Başkada su koymadım ben, güzel oldu.

Yorum Gönder

Twitter Facebook Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | GreenGeeks Review