TEK KİŞİLİK KAPLARDA GÜVEÇ
Tam da misafirlerinize göre, sunumu ve tadı çok güzel, lezzetli bir yemek .
Bu malzemelerle 7 kap çıkıyor.
Malzemeler
500 Gram kuşbaşı et
2 Adet patates
4 Adet Domates
1 Adet havuç
1 Su bardağı bezelye
2 Adet çarliston biber
2 Adet soğan veya 20 adet arpacık soğan
5 Diş sarımsak
2 Kaşık salça
1 Su bardağı su
1/2 Çay bardağı zeytin yağı
Defne yaprağı
Tereyağı
Tuz, Karabiber, Pul Biber, Kekik, Kimyon.
Alüminyum Folyo
Yapılışı
-Etleri tencereye koyup yumuşayana kadar haşlıyoruz. (Düdüklü tencerede fısladıktan sonra en kısık ateşte yarım saatte yumuşuyor)
-Etler haşlanırken biz de Domatesi, Patatesi, Havucu, Biberi, Soğanları yıkayıp, temizleyip, kuşbaşı büyüklüğünde doğruyoruz.
-Etler pişince süzüyoruz ve doğradığımız malzemelerle karıştırıp, üstüne bezelyeleri de ekliyoruz.
-Bu karışımı tek kişilik güveç kaplarına paylaştırıyoruz. Sarımsakları da ikiye üçe bölüp,kaplara ekliyoruz
-Malzemenin üzerine ufak ufak tereyağlarını ve birer adet defne yapraklarını koyuyoruz
-Ufak bir kapta salçayı, 1 su bardağı Su ile açıp, içine tuzu, baharatları ve zeytin yağını koyup güzelce karıştırıyoruz.
-Bu karışımı kaplardaki malzemelerin üzerine paylaştırıyoruz, yaklaşık 3-4 yemek kaşığı düşüyor her kaba .
-Kapların üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatıyor ve hava alabilmesi için üzerine kürdan ile birkaç delik açıyoruz.
-Kapları fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 90 dakika pişiriyoruz. (mutlaka arada açıp tadın, her fırının pişirme süresi değişik olabilir)
-Pişmesine yakın son 10 dakikasında üzerini açıp ızgara kısmında pişirelim ki üstü de biraz kızarsın.
Not: 30 dakika pişirdikten sonra folyonun üzerine kaşık ile bastırıyoruz ki malzemeler suyuna değsin, üstte olup, çiğ kalmasın.
Güzel sofralarınız olması dileğiyle, Afiyet olsun...
İlginizi çekebilecek diğer tarifler;
- AYVA KOMPOSTOSU
- AYVA TATLISI (BOYASIZ)
- AĞLAYAN PASTA ...
- CEVİZLİ TEL KADAYIF
- DOĞUM GÜNÜ KURABİYELERİ
- EDİRNE USULÜ CİĞER
- ET SOTE TARİFİ
- ETLİ KAPAMA (Kolay ve Lezzetli)
- ETLİ YAHNİ TARİFİ
- FIRIN POŞETİNDE PİRZOLA
- FIRIN SÜTLAÇ
- FIRINDA PİRZOLA
- GEMİ PATATES
- ISPANAKLI BÖREK
- KABAK TATLISI
- KAĞIT KEBABI
- KEDİ DİLİ İLE TİRAMİSU
- KIRMA (BÖREK)
- KOLAY ISPANAKLI BÖREK
- KURABİYE AŞKINAAAAA....
- KURU BARBUNYA YEMEĞİ
- MAKLUBE TARİFİ
- MANTAR SOSLU BONFİLE
- MANTARLI BÖREK
- MERCİMEK ÇORBASI
- PERDE PİLAVI
- PROFİTEROL TARİFİ
- SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ
- SUFLE TARİFİ (Tam tadında)
- TAVUKLU MANTAR SOTE
- TEK KİŞİLİK KAPLARDA GÜVEÇ
- TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI ...
- TEREYAĞLI VE BADEMLİ PİLAV
- TESTİ GARDEN RESTORAN
- TİRAMİSU (HAZIR KEKLİ)
- UN HELVASI TARİFİ
- UN KURABİYESİ TARİFLERİ
- YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ - Yeni !!
- YILBAŞI TAVUĞU (İÇ PİLAVLI)
- ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE
- ÜZÜMLÜ CEVİZLİ SÜPERRR KEK
- İZMİR KÖFTE
2 yorum:
Özlemcim eline saglık peki 3 yemek kasıgı salcayı ekleyınce harıcıyen su ılave etmıyormuyuz tarıfte onu göremedım pzargunu bende yapmayı düşünüyorum .
Canım 2 kaşık salçayı 1 su bardağı su ile eritiyoruz. Sonra baharatları falan ekliyoruz bu karışıma.
Anlatırken çok açık olmamış sanırım. Düzeltirim şimdi.
Bu sıvıyı paylaştırdım kaplara, 3 er kaşık düştü. Başkada su koymadım ben, güzel oldu.
Yorum Gönder