11 Aralık 2012 Salı

KIRMA (BÖREK)


BÖREK, KIRMA, GÖÇMEN BÖREĞİ, LORLU BÖREK, SU BÖREĞİ, BASİT SU BÖREĞİ, KOLAY BÖREK, KIRPIK

Bugün size hem çok çok kolay hem de gayet lezzetli, içinin yumuşaklığı dolayısı ile hafiften de olsa su böreğini andıran bir tarif vermek istiyorum. Bir arkadaşım adını hep unutur "Kırpık Böreği" derdi. Siz kendiniz karar verin hangisinin daha çok yakıştığına.


Tarifi Babannemden anneme, ondan da bana geçen göçmenlere has bir börek .
Malzemeleri az ama lezzeti tam kıvamında.

Misafir gelince benim kurtarıcım olur kendileri.

Malzemeler
(Ben ankastre fırın tepsime göre veriyorum tarifi, siz ölçüleri tepsinize göre ayarlayabilirsiniz)

5 Adet yufka
1/2 Kg Lor (Sakıpağa lor kullanıyorum ama bulamazsanız yapış yapış değil daha kuru kıvamda olacak)
1/2 Kg Yoğurt
1/4 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1/2 tatlı kaşığı tuz
2 Yumurta

Genişçe bir kapta yoğurt ve yumurtalarımızı tel yardımı ile çırpıyoruz.

İlk yufkamızı tezgahın üzerine açıp karışımı sadece yarısına kaşık yardımı ile iyice sürüyoruz. Diğer yarısını üstüne kapatıp fazlalığını çekmesini sağladıktan sonra yeniden açıyoruz.

BÖREK, KIRMA, GÖÇMEN BÖREĞİ, LORLU BÖREK, SU BÖREĞİ, BASİT SU BÖREĞİ, KOLAY BÖREK, KIRPIK
BÖREK, KIRMA, GÖÇMEN BÖREĞİ, LORLU BÖREK, SU BÖREĞİ, BASİT SU BÖREĞİ, KOLAY BÖREK, KIRPIKBÖREK, KIRMA, GÖÇMEN BÖREĞİ, LORLU BÖREK, SU BÖREĞİ, BASİT SU BÖREĞİ, KOLAY BÖREK, KIRPIK


Yine karışımı sürdüğümüz yarısına; lorların bir kısmını ufalayarak koyup yufkanın diğer yarısını üzerine kapatıyoruz. Yufkamız  "D" şeklinde olacak.

BÖREK, KIRMA, GÖÇMEN BÖREĞİ, LORLU BÖREK, SU BÖREĞİ, BASİT SU BÖREĞİ, KOLAY BÖREK, KIRPIKBÖREK, KIRMA, GÖÇMEN BÖREĞİ, LORLU BÖREK, SU BÖREĞİ, BASİT SU BÖREĞİ, KOLAY BÖREK, KIRPIK

Ellerimizle karşılıklı kenarlarından büzüştürüp 4 er parmak genişliğinde kesiyoruz.

BÖREK, KIRMA, GÖÇMEN BÖREĞİ, LORLU BÖREK, SU BÖREĞİ, BASİT SU BÖREĞİ, KOLAY BÖREK, KIRPIK
BÖREK, KIRMA, GÖÇMEN BÖREĞİ, LORLU BÖREK, SU BÖREĞİ, BASİT SU BÖREĞİ, KOLAY BÖREK, KIRPIK









Yağladığımız fırın tepsimize büzüp kestiğimiz yufkaları sıralayıp, tüm tepsiyi kaplıyoruz.

BÖREK, KIRMA, GÖÇMEN BÖREĞİ, LORLU BÖREK, SU BÖREĞİ, BASİT SU BÖREĞİ, KOLAY BÖREK, KIRPIK
BÖREK, KIRMA, GÖÇMEN BÖREĞİ, LORLU BÖREK, SU BÖREĞİ, BASİT SU BÖREĞİ, KOLAY BÖREK, KIRPIK








Kalan karışımın içine tuzunu ve yağını da ekleyip karıştırıyoruz.

Yufkaların üzerine kaşık yardımı ile sürüp, aralarına da girecek şekilde iyice yediriyoruz.

BÖREK, KIRMA, GÖÇMEN BÖREĞİ, LORLU BÖREK, SU BÖREĞİ, BASİT SU BÖREĞİ, KOLAY BÖREK, KIRPIK
BÖREK, KIRMA, GÖÇMEN BÖREĞİ, LORLU BÖREK, SU BÖREĞİ, BASİT SU BÖREĞİ, KOLAY BÖREK, KIRPIK








Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

BÖREK, KIRMA, GÖÇMEN BÖREĞİ, LORLU BÖREK, SU BÖREĞİ, BASİT SU BÖREĞİ, KOLAY BÖREK, KIRPIK


Afiyet olsun...

İlginizi çekebilecek denenmiş diğer lezzetli tarifler;

  1. AYVA KOMPOSTOSU
  2. AYVA TATLISI (KATKISIZ-BOYASIZ)
  3. AĞLAYAN PASTA ...
  4. CEVİZLİ TEL KADAYIF
  5. EDİRNE USULÜ CİĞER
  6. ETLİ KAPAMA (Kolay ve Lezzetli bir Tarif)
  7. ETLİ YAHNİ TARİFİ
  8. FIRIN POŞETİNDE PİRZOLA
  9. FIRIN SÜTLAÇ
  10. FIRINDA PİRZOLA
  11. KABAK TATLISI
  12. KAĞIT KEBABI
  13. KIRMA (BÖREK)
  14. KOLAY ISPANAKLI BÖREK
  15. KURABİYE AŞKINAAAAA....
  16. KURU BARBUNYA YEMEĞİ
  17. MAKLUBE TARİFİ
  18. MANTARLI BÖREK
  19. MERCİMEK ÇORBASI
  20. PERDE PİLAVI
  21. PROFİTEROL TARİFİ
  22. SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ
  23. SUFLE TARİFİ (Tam tadında)
  24. TAVUKLU MANTAR SOTE - Yeni !!
  25. TEK KİŞİLİK KAPLARDA GÜVEÇ
  26. TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI ...
  27. TEREYAĞLI VE BADEMLİ PİLAV
  28. TESTİ KEBABI (TESTİ GARDEN RESTORAN)
  29. TİRAMİSU (HAZIR KEKLİ)
  30. TİRAMİSU MÜKEMMELLLLL
  31. UN HELVASI TARİFİ
  32. UN KURABİYESİ TARİFLERİ
  33. YILBAŞI TAVUĞU (İÇ PİLAVLI)
  34. ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE
  35. ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ SÜPERRR KEK
  36. İZMİR KÖFTE




5 yorum:

inal yanık dedi ki...

canım tariflerinde yapılış resimlerini paylaşsan daha iyi olur

ÖZLEM SEZEN dedi ki...

coming soon...
Hepsi çok yakında sizlerle...

hikmet yanik dedi ki...

eşim cuma akşamı yaptı sonuç mükemmeldi malzemelerinin az olması da çok güzel

ÖZLEM SEZEN YILMAZ dedi ki...

Biraz pinti erkeklere göre bir börek sanırım ondan bu kadar lezzetli :)

inalla dedi ki...

benim gibi aniden misafiri gelen biri olarak bir denemyle en favori böreğim oldu hem malzemesi basit hem yapımı herkese tavsiye ederim.

Yorum Gönder

Twitter Facebook Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | GreenGeeks Review