6 Aralık 2012 Perşembe

MERCİMEK ÇORBASI



LEZZETLİ, MERHEM GİBİ, MERCİMEK ÇORBASI, KREM GİBİ MERCİMEK ÇORBASI












MALZEMELER

1 nescafe fincanı kırmızı mercimek,








1 baş soğan, 
1 adet havuç,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1,5 litre su,
1 yemek kaşığı un

2 et suyu tableti


Hazırlanışı

-Tencereye soğanı ve yağı koyup kavurun
-Soğan pembeleşince 1 kaşık unu koyup birkaç kere karıştırın.
-Mercimeği ve soyup kuşbaşı doğradığınız havucu da ekleyip güzelce karıştırın.
-Tabletleri de ekledikten sonra suyu ilave edip havuç ve mercimekler iyice ezilene kadar pişir.

Limonla birlikte çok lezzetli oluyor...

Afiyet bal şeker olsun.







İlginizi çekebilecek diğer lezzetli ve denenmiş tarifler;

  1. AYVA KOMPOSTOSU
  2. AYVA TATLISI (KATKISIZ-BOYASIZ)
  3. AĞLAYAN PASTA ...
  4. CEVİZLİ TEL KADAYIF
  5. EDİRNE USULÜ CİĞER
  6. ETLİ KAPAMA (Kolay ve Lezzetli bir Tarif)
  7. ETLİ YAHNİ TARİFİ
  8. FIRIN POŞETİNDE PİRZOLA
  9. FIRIN SÜTLAÇ
  10. FIRINDA PİRZOLA
  11. KABAK TATLISI
  12. KAĞIT KEBABI
  13. KIRMA (BÖREK)
  14. KOLAY ISPANAKLI BÖREK
  15. KURABİYE AŞKINAAAAA....
  16. KURU BARBUNYA YEMEĞİ
  17. MAKLUBE TARİFİ
  18. MANTARLI BÖREK
  19. MERCİMEK ÇORBASI
  20. PERDE PİLAVI
  21. PROFİTEROL TARİFİ
  22. SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ
  23. SUFLE TARİFİ (Tam tadında)
  24. TAVUKLU MANTAR SOTE - Yeni !!
  25. TEK KİŞİLİK KAPLARDA GÜVEÇ
  26. TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI ...
  27. TEREYAĞLI VE BADEMLİ PİLAV
  28. TESTİ KEBABI (TESTİ GARDEN RESTORAN)
  29. TİRAMİSU (HAZIR KEKLİ)
  30. TİRAMİSU MÜKEMMELLLLL
  31. UN HELVASI TARİFİ
  32. UN KURABİYESİ TARİFLERİ
  33. YILBAŞI TAVUĞU (İÇ PİLAVLI)
  34. ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE
  35. ÜZÜMLÜ VE CEVİZLİ SÜPERRR KEK
  36. İZMİR KÖFTE

1 yorum:

Metin Yılmaz dedi ki...

Hazır çorba içmeyi sevmeyenler!
Herşeyiyle elinizden geçen bu lezzeti
limonla birleştirip bence ilaç niyetine içiniz.
Göreceksiniz müptelası olacak kadar çok seveceksiniz...

Yorum Gönder

Twitter Facebook Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | GreenGeeks Review