Siz de benim gibi pirzolayı kızartıp, sapından tutup kemirmekten sıkıldıysanız hem sosu hem de etleri çok lezzetli bu tarifi mutlaka denemelisiniz.
Eğer zamanınız varsa etleri bir gece önceden ya da hiç olmazsa 3-4 saat önceden, sosu ile marine etmelisiniz.
Sos için Malzemeler
1/2 Çay bardağı süt
1/2 Çay bardağı zeytin yağı
3 Diş sarımsak rendesi
1 Adet kuru soğan rendesi
Pul biber - Tuz- Kekik
Diğer Malzemeler
8 Adet Pirzola
2 Adet çarliston biber
3 Adet domates
1 Su bardağı kaynamış su
1 Tatlı kaşığı salça
Kekik - Pulbiber
Hazırlanışı
-Geniş bir kabın içine etleri ve sosluk malzemeleri koyup karıştıralım. Pirzolaların her tarafı sosa bulanınca streç film ile kaplayıp buzdolabına kaldıralım. Dediğim gibi mümkünse bir gece ya da en kötü 4-5 saat bekletelim ki pişince yumuşacık, lokum gibi olsun.
-Sıcak suda salçayı eritip etlerin üzerinde gezdirelim.
-Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında etler yumuşayana kadar pişirelim (Benimki 1,5 saatte pişti, etin cinsine göre farklılık gösterebilir)
-Pişerken arada etleri çevirelim ki üzeri yanmasın, suyundan üzerine gezdirelim kuru olmasın
Servise hazırrrr, afiyet olsun...
Yanına iç pilav çok yakıştı tavsiye ederim.
- İlginizi çekebilecek diğer tarifler;
- AYVA KOMPOSTOSU
- AYVA TATLISI (BOYASIZ)
- AĞLAYAN PASTA ...
- Baklava Yufkası İle Peynirli Börek - Yeni !!
- CEVİZLİ TEL KADAYIF
- DOĞUM GÜNÜ KURABİYELERİ
- EDİRNE USULÜ CİĞER
- ET SOTE TARİFİ
- ETLİ KAPAMA (Kolay ve Lezzetli)
- ETLİ YAHNİ TARİFİ
- FIRIN POŞETİNDE PİRZOLA
- FIRIN SÜTLAÇ
- FIRINDA PATLICAN KEBABI - Yeni !!
- FIRINDA PİRZOLA
- GEMİ PATATES
- ISPANAKLI BÖREK
- KABAK TATLISI
- KAĞIT KEBABI
- KEDİ DİLİ İLE TİRAMİSU
- KEYİFLİ SOFRA ... - Yeni !!
- KIRMA (BÖREK)
- KOLAY ISPANAKLI BÖREK
- KURABİYE AŞKINAAAAA....
- KURU BARBUNYA YEMEĞİ
- Karışık Dolma Tarifi (Anne Eli) - Yeni !!
- MAKLUBE TARİFİ
- MANTAR SOSLU BONFİLE
- MANTARLI BÖREK
- MERCİMEK ÇORBASI
- PERDE PİLAVI
- PROFİTEROL TARİFİ
- SEVGİLİLER GÜNÜ KURABİYESİ
- SUFLE TARİFİ (Tam tadında)
- TAVUKLU MANTAR SOTE
- TEK KİŞİLİK KAPLARDA GÜVEÇ
- TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI ...
- TEREYAĞLI VE BADEMLİ PİLAV
- TESTİ GARDEN RESTORAN
- TİRAMİSU (HAZIR KEKLİ)
- UN HELVASI TARİFİ
- UN KURABİYESİ TARİFLERİ
- YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ
- YILBAŞI TAVUĞU (İÇ PİLAVLI)
- ÜZÜMLÜ CEVİZLİ KURABİYE
- ÜZÜMLÜ CEVİZLİ SÜPERRR KEK
- İZMİR KÖFTE
2 yorum:
Allah'tan çok yoğun bir işim var da yediklerimi yakıyorum:))) yoksa bu mükemmel yemeklerden sonra zor olurdu inanın. Gerçekten hoş bir süpriz oldu bana, suyuna ekmek banarak yemek lazım benden tavsiye sizlere...!
Benden de tavsiye böyle çok sevdiklerinize pişirin süper lezzetli olsun
Yorum Gönder